Contact

Geld lenen voor renovatie

Vergelijk en kies de best passende lening.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Renovatie financieren

Heb je een oudere woning gekocht om te renoveren? Of is je woning na een flinke storm aan een dakrenovatie toe? Je woning renoveren kost hoe dan ook veel geld. Als je hiervoor niet voldoende spaargeld hebt of dit niet wilt gebruiken, is geld lenen voor je (dak)renovatie een goed alternatief. Wij geven je handige tips over de verschillende mogelijkheden van een renovatie financieren: Geld bijlenen voor de renovatie bij je hypotheek en een lening voor renoveren afsluiten bij een kredietverstrekker.

Tips geld lenen voor renovatie
Financiering voor auto kiezen

1. Bijlenen voor renovatie bij je hypotheek

Mensen die gaan renoveren denken voor de financiering vaak eerst aan hun hypotheek. Je betaalt hiervoor immers een lagere rente dan bij een kredietverstrekker. Maar extra lenen voor een renovatie via je hypotheek is steeds moeilijker en niet altijd voordelig.


Bij de aankoop van je woning mag je tegenwoordig nog maximaal 100 procent van je woningwaarde financieren met je hypotheek. Door aan te tonen dat je woning na de renovatie meer waard is, kun je het bedrag van de waardevermeerdering bijlenen voor je renovatie. De waardevermeerdering toon je aan met een taxatierapport.

Woon je al een tijdje in de woning die je wilt renoveren? Dan heb je misschien overwaarde. Dat wil zeggen dat je huis nu meer waard is dan je openstaande hypotheek. Het bedrag van de overwaarde en de eventuele waardevermeerdering mag je dan bijlenen voor je renovatie.

Let op! Het laten taxeren van de waardevermeerdering kost al snel een paar honderd euro. Daarnaast krijg je bij het verhogen van je hypotheek opnieuw te maken met notaris- en afsluitkosten. Hierdoor kan, zeker voor lagere leenbedragen een persoonlijke lening goedkoper zijn dan je hypotheek verhogen.

Looptijd lening auto bepalen

2. Geld lenen voor renovatie huis bij kredietverstrekker

Kies dus niet zomaar voor een hogere hypotheek, maak kijk ook naar de mogelijkheden voor een renovatie lening bij een kredietverstrekker.


Je hebt hiervoor de keuze uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden je voor een renovatie altijd een persoonlijke lening aan. Dit is de goedkoopste en best passende lening voor een renovatie van je woning. Je mag de rente namelijk aftrekken van de belasting, als je de lening gebruikt voor je woning.

Daarnaast weet je met een persoonlijke lening vooraf precies waar je aan toe bent. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. Hiermee betaal je de kosten van de renovatie. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

De andere optie bij een kredietverstrekker is een doorlopend krediet. Dit is een flexibelere leenvorm, omdat je afgeloste bedragen de eerste twee jaar opnieuw mag opnemen. Daarnaast is de rente voor een doorlopend krediet niet aftrekbaar van de belasting en hoger dan de rente van een persoonlijke lening. Daarom is deze leenvorm niet geschikt voor de renovatie van je woning.

Let op maandlasten lening auto

3. Onvoorziene kosten bij lenen om te renoveren

Je woning renoveren pakt vaak duurder uit dan je in eerste instantie verwacht. Houd daarom rekening met 5 procent extra kosten.

Door deze marge mee te nemen in je leenbedrag heb je ook bij een tegenslag nog genoeg geld om de renovatie te betalen.

Tip! Bereken direct of je het gewenste leenbedrag verantwoord kunt lenen. Met de maximale lening berekenen tool van Geld.nl weet je direct hoeveel je verantwoord leent in jouw situatie.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

4. Bepaal de looptijd van je renovatie lening

Bij een persoonlijke lening voor een renovatie bepaal je zelf je aflosperiode. Dit heet de looptijd. Een lange looptijd kiezen lijkt goedkoper, omdat je een laag bedrag per maand afbetaalt.

Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling namelijk gespreid over meer termijnen. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je renovatie uiteindelijk duurder. Kies voor je renovatie lening daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen..

Kredietverstrekker autolening kiezen

5. Controleer of je gratis extra kunt aflossen op de lening voor renovatie

Als je tijdens de looptijd van je lening voor renovatie een financiële meevaller hebt, wil je misschien extra aflossen. Bij de meeste kredietverstrekkers mag dit gelukkig gewoon gratis.

Een paar kredietverstrekkers rekenen wel kosten als je meer aflost dan je maandbedrag. Daarom moet je hier dus toch even goed op letten.

Auto kopen met lening

6. Vergelijk alle kredietverstrekkers bij geld lenen voor renoveren

Als je wilt lenen voor een renovatie, lijkt de bank waar je al je anderen bankzaken regelt een voor de hand liggende keuze. Maar pas op! Je betaalt bij een grote bank vaak veel te veel rente voor je renovatie lening.

Een lening afsluiten bij een online kredietverstrekker is goedkoper. Het verschil bedraagt tot wel 5 procent aan rente. Op Geld.nl vergelijken we voor jou het grootste aanbod kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de goedkoopste en beste lening voor je (dak)renovatie ertussen staat.

Verzeker je auto all risk

7. Kies de laagst rente voor je renovatie lening

Tijdens je vergelijking voor renovatie leningen op Geld.nl tonen we je overzichtelijk alle leningen die passen bij je wensen en situatie. Maar hoe kies je hieruit nou de beste lening voor je renovatie?

Dat is eigenlijk heel simpel. De lening met de laagste rente is vrijwel altijd de beste keuze. De voorwaarden van de lening verschillen namelijk nauwelijks per kredietverstrekker.

Goed om te weten! De lening met de laagste rente staat op Geld.nl altijd bovenaan het overzicht. Zo kies je eenvoudig de beste deal voor jouw lening!

Bonustip! Na de renovatie is je woning waarschijnlijk meer waard geworden. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog steeds goed verzekerd bent

Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 21 januari 2023.

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Laagste rente lening voor renovatie

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor renovatie kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Geld lenen voor renovatie
Goedkoopste leningen voor renovatie
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,2%Directa.nl€ 102
€ 10.000 6,5%Directa.nl€ 195
€ 25.000 5,5%Lloyds Bank€ 476
€ 50.000 5,4%Freo€ 950
€ 75.000 5,4%Freo€ 1.425

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.

Start vergelijken
Dit vinden klanten van ons
10   "Goede service."
Mohammed Zaoumi 6 december 2022
10   "Goede en snelle communicatie. Lening was binnen een week geregeld, top!"
Simone van Tilburg 3 december 2022
10   "Het was allemaal snel geregeld met vriendelijke medewerkers."
Stephanie Eckhardt 2 december 2022
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens