Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen voor renovatie

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor renovatie

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lloyds Bank € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,6%€ 489€ 29.285
Lender & Spender € 50.0006,6%€ 977€ 58.569
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor renovatie kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Renovatie financieren

Heb je een oudere woning gekocht om te renoveren? Of is je woning na een flinke storm aan een dakrenovatie toe? Je woning renoveren kost hoe dan ook veel geld. Als je hiervoor niet voldoende spaargeld hebt of dit niet wilt gebruiken, is geld lenen voor je (dak)renovatie een goed alternatief. Wij geven je handige tips over de verschillende mogelijkheden van een renovatie financieren: Geld bijlenen voor de renovatie bij je hypotheek en een lening voor renoveren afsluiten bij een kredietverstrekker.

Tips geld lenen voor renovatie
Financiering voor auto kiezen

Bijlenen voor renovatie bij je hypotheek

Mensen die gaan renoveren denken voor de financiering vaak eerst aan hun hypotheek. Je betaalt hiervoor immers een lagere rente dan bij een kredietverstrekker. Maar extra lenen voor een renovatie via je hypotheek is steeds moeilijker en niet altijd voordelig.


Bij de aankoop van je woning mag je tegenwoordig nog maximaal 100 procent van je woningwaarde financieren met je hypotheek. Door aan te tonen dat je woning na de renovatie meer waard is, kun je het bedrag van de waardevermeerdering bijlenen voor je renovatie. De waardevermeerdering toon je aan met een taxatierapport.

Woon je al een tijdje in de woning die je wilt renoveren? Dan heb je misschien overwaarde. Dat wil zeggen dat je huis nu meer waard is dan je openstaande hypotheek. Het bedrag van de overwaarde en de eventuele waardevermeerdering mag je dan bijlenen voor je renovatie.

Let op! Het laten taxeren van de waardevermeerdering kost al snel een paar honderd euro. Daarnaast krijg je bij het verhogen van je hypotheek opnieuw te maken met notaris- en afsluitkosten. Hierdoor kan, zeker voor lagere leenbedragen een persoonlijke lening goedkoper zijn dan je hypotheek verhogen.

Looptijd lening auto bepalen

Geld lenen voor renovatie huis bij kredietverstrekker

Kies dus niet zomaar voor een hogere hypotheek, maak kijk ook naar de mogelijkheden voor een renovatie lening bij een kredietverstrekker.


Je hebt hiervoor de keuze uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden je voor een renovatie altijd een persoonlijke lening aan. Dit is de goedkoopste en best passende lening voor een renovatie van je woning. Je mag de rente namelijk aftrekken van de belasting, als je de lening gebruikt voor je woning.

Daarnaast weet je met een persoonlijke lening vooraf precies waar je aan toe bent. Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. Hiermee betaal je de kosten van de renovatie. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

De andere optie bij een kredietverstrekker is een doorlopend krediet. Dit is een flexibelere leenvorm, omdat je afgeloste bedragen de eerste twee jaar opnieuw mag opnemen. Daarnaast is de rente voor een doorlopend krediet niet aftrekbaar van de belasting en hoger dan de rente van een persoonlijke lening. Daarom is deze leenvorm niet geschikt voor de renovatie van je woning.

Let op maandlasten lening auto

Onvoorziene kosten bij lenen om te renoveren

Je woning renoveren pakt vaak duurder uit dan je in eerste instantie verwacht. Houd daarom rekening met 5 procent extra kosten.

Door deze marge mee te nemen in je leenbedrag heb je ook bij een tegenslag nog genoeg geld om de renovatie te betalen.

Tip! Bereken direct of je het gewenste leenbedrag verantwoord kunt lenen. Met de maximale lening berekenen tool van Geld.nl weet je direct hoeveel je verantwoord leent in jouw situatie.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Bepaal de looptijd van je renovatie lening

Bij een persoonlijke lening voor een renovatie bepaal je zelf je aflosperiode. Dit heet de looptijd. Een lange looptijd kiezen lijkt goedkoper, omdat je een laag bedrag per maand afbetaalt.

Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling namelijk gespreid over meer termijnen. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening voor je renovatie uiteindelijk duurder. Kies voor je renovatie lening daarom een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen..

Kredietverstrekker autolening kiezen

Controleer of je gratis extra kunt aflossen op de lening voor renovatie

Als je tijdens de looptijd van je lening voor renovatie een financiële meevaller hebt, wil je misschien extra aflossen. Bij de meeste kredietverstrekkers mag dit gelukkig gewoon gratis.

Een paar kredietverstrekkers rekenen wel kosten als je meer aflost dan je maandbedrag. Daarom moet je hier dus toch even goed op letten.

Auto kopen met lening

Vergelijk alle kredietverstrekkers bij geld lenen voor renoveren

Als je wilt lenen voor een renovatie, lijkt de bank waar je al je anderen bankzaken regelt een voor de hand liggende keuze. Maar pas op! Je betaalt bij een grote bank vaak veel te veel rente voor je renovatie lening.

Een lening aanvragen bij een online kredietverstrekker is goedkoper. Het verschil bedraagt tot wel 5 procent aan rente. Op Geld.nl vergelijken we voor jou het grootste aanbod kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de goedkoopste en beste lening voor je (dak)renovatie ertussen staat.

Verzeker je auto allrisk

Kies de laagst rente voor je renovatie lening

Tijdens je vergelijking voor renovatie leningen op Geld.nl tonen we je overzichtelijk alle leningen die passen bij je wensen en situatie. Maar hoe kies je hieruit nou de beste lening voor je renovatie?

Dat is eigenlijk heel simpel. De lening met de laagste rente is vrijwel altijd de beste keuze. De voorwaarden van de lening verschillen namelijk nauwelijks per kredietverstrekker.

Goed om te weten! De lening met de laagste rente staat op Geld.nl altijd bovenaan het overzicht. Zo kies je eenvoudig de beste deal voor jouw lening!

Bonustip! Na de renovatie is je woning waarschijnlijk meer waard geworden. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog steeds goed verzekerd bent

DD-MM-JJJJ