Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hoe wij vergelijken

Vergelijk het grootste aanbod leningen & bespaar tot €700 per jaar p.j.

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor studie

vergelijk ruim 45 leningen
Studie
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze uitleg
Website van het Jaar

We zijn voor het 3e jaar
op rij genomineerd.

Actueel en volledig

Actuele rentes én voorwaarden
van het grootste aanbod

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 10:51
  • 10:48
  • 10:46
  • 10:44
  • 10:42

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Studie financieren: Op welke manieren geld lenen voor studie?

Studeren is duur. Of je nu voltijd student bent of een studie volgt naast je baan. Je moet collegegeld betalen, studieboeken en andere studiematerialen kopen. Als je niet genoeg geld hebt om deze kosten te betalen, dan wil je misschien een lening afsluiten. Er zijn een aantal manieren van geld lenen voor studie:

  • Lenen bij DUO
  • Collegegeldkrediet
  • Lenen voor studie bij de bank

Geld lenen voor studie bij DUO

Als voltijd student mag je lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Naast je studiefinanciering mag je elke maand een bedrag lenen. Heb je geen recht meer op studiefinanciering, maar studeer je nog wel? Op de website van DUO vind je precies hoeveel je elk jaar mag lenen. Over die lening bij DUO betaal je net als bij elke andere lening voor studie een rente. Je leent bij DUO wel relatief goedkoop als je de rente vergelijkt met 'normale' leningen.

Tip! Studenten die lenen bij DUO mogen hun maandelijkse lening altijd aanpassen. Maar bedenk ruim van tevoren of je dit wilt gaan doen, want de verandering vindt pas bij de volgende storting of de storting daarna plaats.

Collegegeldkrediet

Studeer je aan een HBO of Universiteit? Dan kun je met een collegegeldkrediet extra lenen om je collegegeld te betalen. Een collegegeldkrediet leen je ook bij DUO en er gelden dus dezelfde regels voor deze lening voor studie. De hoogte van het collegegeldkrediet is afhankelijk van het soort collegegeld dat je betaalt en hierdoor voldoende om je collegegeld te betalen. Moet je meer collegegeld betalen, dan kun je wel om een verhoging van het collegegeldkrediet vragen.

Geld lenen voor studie - Bij de bank

Ook bij de bank kun je als student een lening afsluiten voor je studie. Voor de standaardleningen kom je echter niet in aanmerking omdat je inkomen niet stabiel en hoog genoeg is. Daarom biedt een aantal banken een studentenkrediet aan. Met dit studentenkrediet betaal je bijvoorbeeld in één keer je collegegeld. Dit studentenkrediet hoef je pas na de studie terug te betalen, maar het mag ook tijdens de studie. Tijdens de studie is de rente lager dan bij andere leningen, maar na de studie betaal je de reguliere rente.

Lening voor studie – Studeren naast je baan

Studeer je naast je baan, dan mag je niet lenen bij DUO en ook voor een collegegeldkrediet en studentenkrediet kom je niet in aanmerking. Wel kun je gewoon geld lenen bij de bank. Je kunt een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen.

Bij een persoonlijke lening sluit je een lening af waarmee je meteen je collegegeld kunt betalen. Je begint daarna meteen met maandelijks aflossen. Bij een doorlopend krediet krijg je een bedrag tot je beschikking waarvan je kunt opnemen wat je nodig hebt. Je mag ook altijd tussentijds aflossen op de lening.

Geld lenen voor studie naast je werk?Betaal dan niet onnodig te veel. Vergelijk eenvoudig online en kies de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Goedkoop geld lenen >>
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Studie
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018 Expert
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc