Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen voor uitkopen partner

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,3 1.177 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lenen voor uitkopen partner

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor het uitkopen van je partner kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Laatste update tabel: 26-9-2023
AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnMaandtermijn
ING € 2.50010,2%€ 53
ING € 5.0009,1%€ 104
Lloyds Bank € 10.0007,8%€ 201
Lloyds Bank € 25.0006,7%€ 490
Lloyds Bank € 50.0006,7%€ 979
Freo € 75.0006,8%€ 1.471
Uitleg berekening

Geld lenen voor uitkopen partner: 4 tips

Ga je scheiden en wil je in jullie woning blijven wonen? Dan moet je je ex-partner uitkopen. Dit kan flink wat geld kosten. Je hebt het al snel over enkele tienduizenden euro’s, afhankelijk van de waarde van je woning en hoe hoog de hypotheek nog is. Als je dit geld niet hebt, kan geld lenen voor het uitkopen van je partner een optie zijn. We geven je hieronder enkele tips, zodat je een goede en verstandige keuze maakt.

7 tips geld lenen voor auto
Financiering voor auto kiezen

1. Geld lenen voor uitkopen partner of via hypotheek?

Als de woning van jou en je ex-partner samen was, moet je je ex-partner uitkopen om in de woning te kunnen blijven wonen. Eén van de opties om het uitkopen van je partner te financieren, is door de hypotheek te verhogen.

De hypotheekverstrekker controleert sowieso of je de hypotheek die je nu hebt kan betalen met alleen je eigen salaris. Als dit niet mogelijk is, kun je sowieso niet in de woning blijven wonen. Jullie moeten de woning dan verkopen.

Als je de hypotheek wel met alleen je eigen inkomen kan betalen, kan de hypotheekverstrekker ook berekenen of je de hypotheek kunt verhogen om zo je partner uit te kopen. Dit kan alleen als je de maandlasten van de verhoogde hypotheek kunt betalen en de hypotheek hierdoor niet hoger wordt dan de waarde van je woning.

Kun je het uitkopen van je partner niet financieren via de hypotheek, dan is een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker een oplossing. Je betaalt bij deze lening elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing en je weet vooraf precies hoelang je doet over het aflossen. Dat geeft zekerheid. Bovendien is de rente, net als bij een hypotheek, aftrekbaar als je de lening gebruikt om je partner uit te kopen. Daarom is een persoonlijke lening aanvragen bij een kredietverstrekker een goede optie voor het uitkopen van je partner als dat via de hypotheek niet lukt.

Financiering voor auto kiezen

2. Hoeveel geld lenen voor uitkopend partner?

Hoeveel geld je nodig hebt om je partner uit te kopen, hangt af van de waarde van de woning en hoeveel hypotheek je er nog op hebt.

Stel dat je woning 400.000 euro waard is en je hebt nog 300.000 euro aan hypotheekschuld. De overwaarde van de woning is dan 100.000 euro. Je ex-partner heeft recht op de helft hiervan. Je betaalt in dit geval dus 50.000 euro om je partner uit te kopen.

Of je het benodigde bedrag kan lenen, bepaalt een kredietverstrekker door te kijken naar je inkomsten en vaste lasten. Je moet elke maand voldoende geld overhouden om de lening terug te kunnen betalen. Bereken hier zelf of je het bedrag voor het uitkopen van je partner kunt lenen: Maximale lening berekenen.

Goed om te weten! Het kan ook voorkomen dat de waarde van de woning lager is dan de hypotheekschuld. In dat geval heb je een restschuld. Omdat die schuld ook voor de helft van je ex-partner is, moet je ex-partner in dat geval de helft van de restschuld aan jou betalen als je in de woning blijft wonen.

Financiering voor auto kiezen

3. Let op de maandlasten bij de geld lenen voor uitkopen partner

Als je gaat scheiden, heeft dit grote invloed op je financiële situatie. Het is dus extra verstandig om je lening zo betaalbaar mogelijk te houden.

Je kunt de maandlasten van je lening beperken door te kiezen voor een langere looptijd. Omdat bij een langere looptijd het totale bedrag dat je moet terugbetalen wordt uitgesmeerd over een langere periode, betaal je per maand minder aflossing. Daar staat wel tegenover dat je langer rente betaalt, waardoor je lening per saldo duurder wordt. Toch kan een langere looptijd verstandig zijn als je daarmee zeker weet dat je de maandlasten de hele looptijd kunt blijven betalen. Meer hierover lees je in het artikel ‘Looptijd persoonlijke lening’.

Financiering voor auto kiezen

4. Lening voor uitkopen partner kiezen

Een andere manier om de lening voor het uitkopen van je partner zo betaalbaar mogelijk te houden, is door verschillende kredietverstrekkers te vergelijken en de lening met de laagste rente voor jouw situatie te kiezen.

Er zijn veel verschillende kredietverstekkers in Nederland actief en die hanteren allemaal andere rentes. Hierdoor kan het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor het uitkopen van je partner oplopen tot 783 euro aan rentekosten op je totale lening. Goed verschillende leningen vergelijken en de goedkoopste lening voor je situatie kiezen, kan je dus veel geld besparen.

Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een lening vergelijking hebben gemaakt.

10

Offerte was snel binnen en na het inleveren van de stukken met de app wat zeer makkelijk ging was het geld zeer snel op mijn rekening…….ook de verzekering was gelijk en snel geregeld.

Dhr ter Wiel - 5 september 2023
10

Snelle beoordeling en uitbetaling van de lening. Daarnaast een overzichtelijke weergave van de specificatie en voorwaarden. Echt een aanrader!

Frederick - 5 september 2023
10

Goed en snel geholpen

Monnink - 5 september 2023
10

Vriendelijk en reëel in de adviezen. Ook nog het gevoel dat er met je meegedacht wordt. Dank.

Marja Collignon - 29 augustus 2023
8

Ingewikkeld proces goed begeleid

Martien - 29 augustus 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!