"Vergelijk leningen in Nederland en vind veilig & verantwoord de beste lening."

Website van het jaar Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Geld lenen voor verbouwing

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
8   "Snelle reactie en alles vlot geregeld" Franske G 16 oktober 2021
10   "Snel geregeld, zeer tevreden" A.F.F. Faile 16 oktober 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 12 november 2021.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
  • geld lenen voor verbouwing huis
  • Klantenservice
  • Actueel
geld lenen voor verbouwing huis

Verbouwing financieren: 5 tips geld lenen voor verbouwing

Het is tijd om je woning nieuw leven in te blazen met een verbouwing. Je verbouwing financieren met spaargeld is een optie, maar misschien is dit niet genoeg of wil je het spaargeld hier niet helemaal aan uitgeven. Geld lenen voor de verbouwing is dan een goed alternatief. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Een persoonlijke lening voor verbouwing
  • Verbouwing financieren met een doorlopend krediet
  • Geld lenen voor verbouwing door hypotheek te verhogen

Persoonlijke lening verbouwing

Geld lenen voor verbouwing is het voordeligst met een persoonlijke lening. Je leent dan in één keer een groter bedrag. Dit geld ontvang je meteen op je rekening. Hiermee financier je de verbouwing. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Daardoor weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Hoewel de rente hoger is dan bij een hypotheek, is deze bij een persoonlijke lening wel aftrekbaar. Als je het geld maar gebruikt voor je eigen woning. Ook moet je de lening voor verbouwing in maximaal 30 jaar annuïtair aflossen.

Tip! Naast geld lenen voor verbouwing ook een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan in je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Verbouwing financieren met doorlopend krediet

Geld lenen voor een verbouwing met een doorlopend krediet heeft voor- en nadelen. Een doorlopend krediet is ideaal als je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je mag namelijk onbeperkt opnemen, tot een afgesproken limiet. Afgeloste bedragen mag je telkens opnieuw opnemen. Valt de verbouwing duurder uit, dan is dit geen probleem. Is de verbouwing goedkoper, ook geen probleem. Je betaalt namelijk alleen rente over het opgenomen deel, niet over het volledige limiet.

Het nadeel van een verbouwing financieren met doorlopend krediet, is dat de rente hoger is dan van een persoonlijke lening of hypotheek en niet aftrekbaar is. Ook kan het lang duren voordat je een doorlopend krediet volledig aflost; je komt snel in de verleiding opnieuw krediet op te nemen voor iets anders dan de verbouwing.

Tips voordelig lenen voor verbouwing

Verbouwing financierenGeld lenen voor verbouwing? Dan betaal je het liefst niet te veel. Daarom hebben we enkele tips om de lening voor verbouwing zo voordelig mogelijk te houden.

1. Looptijd lening voor verbouwing

Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Dit lijkt interessant. Maar onder de streep ben je duurder uit. Omdat het langer duurt voordat je de lening aflost, betaal je langer rentekosten. Een kortere looptijd zorgt dus voor minder rentekosten, waardoor je bespaart op je lening voor verbouwing.

2. Onvoorziene kosten verbouwing financieren

Bij een verbouwing komen vaak onvoorziene kosten kijken. Een persoonlijke lening is voordeliger, maar door onvoorziene kosten is het lastig uit te rekenen hoeveel je precies moet lenen. Hiervoor is een handig trucje: leen vijf procent meer en houd dit extra geld apart. Hiermee los je de lening af als blijkt dat je de vijf procent niet (volledig) nodig hebt gehad.

3. Subsidie geld lenen voor verbouwing

Soms krijg je subsidie vanuit de gemeente. Dit kan vaak wanneer het gaat om energiebesparende voorzieningen, zoals zonnepanelen of isolatie. De kosten dek je niet helemaal met de subsidie, maar het zorgt wel voor een lagere lening voor verbouwing.

4. Lening voor verbouwing als woningeigenaar

Bij een paar kredietverstrekkers krijg je als woningeigenaar korting op de rente. Je lening voor verbouwing is zo voordeliger. Er zijn wel strengere voorwaarden aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld je huis niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

5. Lening voor verbouwing en aanbieders vergelijken

Kredietverstrekkers lopen erg uiteen met rentes en voorwaarden. Wist je dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor verbouwing gemiddeld 500 per jaar is? Door leningen met elkaar te vergelijken, bespaar je flink veel geld bij je lening aanvragen. Niet alleen vind je sneller de laagste rente, maar ook betere voorwaarden, zoals de mogelijkheid om kosteloos eerder af te lossen. Wil je goedkoop geld lenen voor verbouwing? Vergelijk dan bij ons het grootste aanbod kredietverstrekkers.

Verbouwing financieren en hypotheek verhogen

De kosten verbouwing financieren via je hypotheek is vaak de meest voordelige optie. De hypotheekrente is namelijk lager dan de rente voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Ook maak je vaak gebruik van hypotheekrenteaftrek. Enige voorwaarde: je moet wél overwaarde hebben op je woning. Je kunt de verbouwing financieren door je hypotheek te verhogen of door een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Tip! Na de verbouwing is de waarde van je huis – als het goed is – gestegen. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog steeds goed bent verzekerd.

Geld lenen voor verbouwing huis?Dan is een persoonlijke lening een erg goede optie. Maar betaal niet onnodig te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk enorm. Door goed te vergelijken bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op je verbouwingslening!
Geld lenen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc