Contact

Geld lenen voor verbouwing

Vergelijk en kies de beste lening.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 8 tips

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Laagste rente lening voor verbouwing

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor verbouwing kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste rente lening voor verbouwing
Goedkoopste leningen voor verbouwing
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%ING€ 53
€ 5.000 8,8%ING€ 103
€ 10.000 7,2%Freo€ 198
€ 25.000 6,4%Lloyds Bank€ 486
€ 50.000 6,0%Freo€ 963
€ 75.000 6,0%Freo€ 1.445

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 22-3-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

8 tips geld lenen voor verbouwing

Het is tijd om je woning nieuw leven in te blazen met een verbouwing. Je verbouwing financieren met spaargeld is een optie, maar misschien is dit niet genoeg of wil je het spaargeld hier niet helemaal aan uitgeven. Geld lenen voor de verbouwing is dan een goed alternatief. Er zijn verschillende mogelijkheden: een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of geld lenen voor verbouwing door hypotheek te verhogen. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende opties en handige tips voor de beste keuze.

Tips geld lenen voor verbouwing
Financiering voor auto kiezen

1. Persoonlijke lening verbouwing

Geld lenen voor verbouwing is het voordeligst met een persoonlijke lening. Je leent dan in één keer een groter bedrag. Dit geld ontvang je meteen op je rekening.

Hiermee financier je de verbouwing. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Daardoor weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Lees hier meer over een persoonlijke lening naast je hypotheek afsluiten.

Hoewel de rente hoger is dan bij een hypotheek, is deze bij een persoonlijke lening wel aftrekbaar. Als je het geld maar gebruikt voor je eigen woning. Ook moet je de lening voor verbouwing in maximaal 30 jaar annuïtair aflossen.

Tip! Naast geld lenen voor verbouwing ook een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan in je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Looptijd lening auto bepalen

2. Verbouwing financieren met doorlopend krediet

Geld lenen voor een verbouwing met een doorlopend krediet heeft voor- en nadelen. Een doorlopend krediet is ideaal als je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je mag namelijk de eerste twee jaar onbeperkt opnemen, tot een afgesproken limiet.

Afgeloste bedragen mag je in die twee jaar opnieuw opnemen. Valt de verbouwing duurder uit, dan is dit geen probleem. Is de verbouwing goedkoper, ook geen probleem. Je betaalt namelijk alleen rente over het opgenomen deel, niet over het volledige limiet.

Het nadeel van een verbouwing financieren met een doorlopend krediet, is dat de rente hoger is dan van een persoonlijke lening of hypotheek en niet aftrekbaar is.

Let op maandlasten lening auto

3. Looptijd lening voor verbouwing

Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Dit lijkt interessant. Maar onder de streep ben je duurder uit.

Omdat het langer duurt voordat je de lening aflost, betaal je langer rentekosten. Een kortere looptijd zorgt dus voor minder rentekosten, waardoor je bespaart op je lening voor verbouwing.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

4. Onvoorziene kosten verbouwing financieren

Bij een verbouwing komen vaak onvoorziene kosten kijken. Een persoonlijke lening is voordeliger, maar door onvoorziene kosten is het lastig uit te rekenen hoeveel je precies moet lenen.

Hiervoor is een handig trucje: leen vijf procent meer en houd dit extra geld apart. Hiermee los je de lening af als blijkt dat je de vijf procent niet (volledig) nodig hebt gehad.

Kredietverstrekker autolening kiezen

5. Subsidie geld lenen voor verbouwing

Soms krijg je subsidie vanuit de gemeente. Dit kan vaak wanneer het gaat om energiebesparende voorzieningen, zoals zonnepanelen of isolatie.

De kosten dek je niet helemaal met de subsidie, maar het zorgt wel voor een lagere lening voor verbouwing.

Auto kopen met lening

6. Lening voor verbouwing als woningeigenaar

Bij een paar kredietverstrekkers krijg je als woningeigenaar korting op de rente. Je lening voor verbouwing is zo voordeliger.

Er zijn wel strengere voorwaarden aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld je huis niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Verzeker je auto all risk

7. Lening voor verbouwing en aanbieders vergelijken

Kredietverstrekkers lopen erg uiteen met rentes en voorwaarden. Wist je dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor verbouwing gemiddeld 393 euro aan rentekosten is?

Door leningen met elkaar te vergelijken, bespaar je flink veel geld bij je lening aanvragen. Niet alleen vind je sneller de laagste rente, maar ook betere voorwaarden, zoals de mogelijkheid om kosteloos eerder af te lossen. Wil je goedkoop geld lenen voor verbouwing? Vergelijk dan bij ons het grootste aanbod kredietverstrekkers.

Besparen lening

8. Verbouwing financieren en hypotheek verhogen

De kosten verbouwing financieren via je hypotheek is vaak de meest voordelige optie. De hypotheekrente is namelijk lager dan de rente voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Ook maak je vaak gebruik van hypotheekrenteaftrek. Enige voorwaarde: je moet wél overwaarde hebben op je woning. Je kunt de verbouwing financieren door je hypotheek te verhogen of door een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Tip! Na de verbouwing is de waarde van je huis – als het goed is – gestegen. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog steeds goed bent verzekerd.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!