Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor verbouwing

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 20:56
  • 20:53
  • 20:51
  • 20:49
  • 20:47

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Verbouwing financieren: 5 tips geld lenen voor verbouwing

Het is tijd om je woning nieuw leven in te blazen met een verbouwing. De verbouwing financieren met je spaargeld is een optie, maar misschien is dit niet genoeg. Geld lenen voor de verbouwing is dan een mogelijkheid. Dit kan met een:

  • Persoonlijke lening
  • Doorlopend krediet
  • Hypotheek

Persoonlijke lening verbouwing

Geld lenen voor verbouwing is het voordeligst met een persoonlijke lening. Hoewel de rente hoger is dan de rente op een hypotheek, is ook de rente over een persoonlijke lening aftrekbaar. Als het geld maar gebruikt wordt voor de eigen woning en als de lening in maximaal 30 jaar annuïtair wordt afgelost.

Doorlopend krediet verbouwing

Geld lenen voor een verbouwing met een doorlopend krediet heeft zo zijn voor- en nadelen. Een doorlopend krediet is ideaal wanneer je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je mag namelijk afgeloste bedragen weer opnemen tot aan het maximale limiet. Dus mocht de verbouwing duurder uitvallen dan verwacht, is dit niet zo’n probleem. Mocht de verbouwing goedkoper uitvallen, is het ook geen probleem, omdat je alleen rente betaald over het opgenomen bedrag, niet het volledige limiet.

Het nadeel is echter dat de rente van een doorlopend krediet is niet aftrekbaar van de belasting. Daarnaast heeft een doorlopend krediet een hogere rente dan een persoonlijke lening of hypotheek. Bovendien kan het lang duren voordat je een doorlopend krediet volledig aflost; je kunt in de verleiding komen opnieuw krediet op te nemen voor iets anders dan de verbouwing.

Tips voordelig lenen voor verbouwing

Ga je een lening afsluiten voor een verbouwing, dan wil je daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Daarom hebben we enkele tips voor je om de lening zo voordelig mogelijk te houden.

1. Looptijd lening verbouwing

Met een langere looptijd heb je lagere maandlasten. Dit lijkt voordelig, maar onder de streep kom je duur uit. Omdat het langer duurt voordat je de lening hebt afgelost, betaal je langer rentekosten. Een kortere looptijd zorgt dus voor minder rentekosten, waardoor je onder de streep bespaart.

Tip! In de berekeningstool "Hoeveel kan ik lenen?" van Geld.nl bereken je zelf eenvoudig hoeveel jij maximaal verantwoord kunt lenen.

2. Onvoorziene kosten verbouwing financieren

Bij een verbouwing komen vaak onvoorziene kosten kijken. Een persoonlijke lening is voordeliger, maar door mogelijke onvoorziene kosten is het lastig uit te rekenen hoeveel je precies moet lenen. Hiervoor is een handig trucje: leen vijf procent meer dan de kosten die je verwacht en houd deze vijf procent apart. Je lost hiermee de lening extra af als blijkt dat je de vijf procent niet (volledig) nodig hebt gehad.

3. Subsidie voor verbouwing

In sommige gevallen kun je subsidie bij de gemeente aanvragen. Dit kan vaak wanneer het gaat om energiebesparende voorzieningen, zoals zonnepanelen of isolatie. De kosten zullen met subsidie niet volledig worden gedekt, maar het drukt wel de kosten.

4. Lening voor verbouwing als woningeigenaar

Er zijn een paar kredietverstrekkers die korting op de rente bieden als je woningeigenaar bent. Je lening voor verbouwing is dan dus voordeliger, maar er zitten strengere voorwaarden aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

5. Aanbieders financiering verbouwing vergelijken

Leningen lopen ontzettend uiteen met hun rentes en voorwaarden. Wist je dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 700 per jaar is? Door leningen te vergelijken bespaar je dus flink. Niet alleen vind je sneller de laagste rente, maar je vindt ook betere voorwaarden, zoals de mogelijkheid om kosteloos eerder af te lossen. Wil je een goedkope lening? Vergelijk dan bij ons het grootste aanbod kredietverstrekkers.

Hypotheek voor verbouwing

De kosten verbouwing financieren via je hypotheek is vaak de meest voordelige optie. De hypotheekrente is namelijk een lager dan de rente voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Daarnaast kun je vaak gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Enige voorwaarde: je moet wel overwaarde hebben op je woning. Je kunt de verbouwing financieren door je hypotheek te verhogen of door een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Tip! Na de verbouwing is de waarde van je huis – als het goed is – gestegen. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog steeds goed bent verzekerd.

Geld lenen om je huis te verbouwen?Dan is een persoonlijke lening een goede optie. Maar betaal niet onnodig te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk enorm. Door goed te vergelijken bespaar je tot wel 700 euro per jaar op je verbouwingslening!
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc