"Vergelijk, kies en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."
Eef van OpdorpGeld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!
De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 24 mei 2022.
Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.
In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.
Veel mensen denken er over om zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen zijn tenslotte goed voor het milieu én je bespaart op een gegeven moment op je energiekosten. Maar zonnepanelen zijn niet goedkoop in aanschaf en niet iedereen heeft hier het spaargeld voor. Geld lenen voor zonnepanelen is dan één van de mogelijkheden. Maar er zijn meer manieren om zonnepanelen te financieren. We zetten ze hieronder voor je op een rij.
Bij geld lenen denk je vaak als eerste aan de bank. Bij veel banken sluit je al een persoonlijke lening af tegen rentetarieven van ongeveer 4 tot 8 procent.
Verkopers bieden vaak de mogelijkheid om zonnepanelen op afbetaling te kopen. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag totdat je de panelen hebt afbetaald.
Daarnaast zijn er verschillende groene leningen voor zonnepanelen. Zo heeft ABN AMRO een speciale bank opgezet onder de naam GreenLoans voor investeringen in duurzame energiebronnen.
Vanaf 2014 bestaat er de Energiebespaarlening voor woningeigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. Deze heeft een rente vanaf 3,4 procent, afhankelijk van de hoogte en de looptijd van de lening.
Verder kun je zonnepanelen financieren via je hypotheek, door deze bijvoorbeeld uit te breiden.
Een lening afsluiten voor zonnepanelen bij de gemeente is de laatste mogelijkheid. De meeste gemeenten bieden duurzaamheidsleningen aan.