Geld lenen

Geld lenen zonder onderpand

Hoe geld lenen zonder onderpand?

Een onderpand is iets dat je bank of kredietverstrekker verkoopt als jij je lening niet terug kunt betalen. Bij een hypotheek dient bijvoorbeeld de woning als onderpand en bij financial lease de auto die je leaset. Je kunt ook geld lenen zonder onderpand. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Je betaalt hiervoor echter wel een hogere rente dan voor leenvormen met een onderpand.

Geld lenen zonder onderpand - De mogelijkheden

Vrijwel alle leenvormen die je aangaat bij een bank zijn leningen zonder onderpand. Bij een persoonlijke lening, doorlopend krediet, roodstand of creditcardschuld heeft de bank immers geen zekerheid in de vorm van een onderpand.

Het voordeel voor jou als klant is dat als je de lening niet kunt terugbetalen je niet meteen je huis of je auto kwijt bent. Nadeel is dat je een hogere rente betaalt. Omdat de kredietverstrekker zonder onderpand een groter risico loopt, verrekent deze namelijk een hogere risico-opslag in de leenrente die je betaalt.

Lening zonder onderpand - Niet voor iedereen

Dat je geen onderpand hoeft te verstrekken voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet wil niet zeggen dat de kredietverstrekker helemaal geen zekerheid heeft. Ga jij een online lening afsluiten, dan controleert de bank of kredietmaatschappij altijd je financiële situatie en je BKR-status. Op basis daarvan bepaalt ze of het verantwoord is om jou een lening te geven.

Let op! Vindt de bank het risico te groot om je een lening zonder onderpand te verstrekken? Dan krijg je geen lening of betaal je bijvoorbeeld een hogere rente dan andere klanten.

Geld lenen zonder onderpand tegen lage rente

Ondanks dat je voor een lening zonder onderpand een hogere rente betaalt dan voor een lening met onderpand, kun je wel flink besparen op de kosten. De rentes voor persoonlijke leningen en doorlopend kredieten lopen namelijk flink uiteen tussen de verschillende aanbieders. Soms bedraagt het verschil wel 2 procent of meer per jaar. Geld.nl helpt je bij het vinden van een goedkope lening zonder onderpand. In de renteoverzichten vind je per leenvorm altijd snel en gemakkelijk een lage rente lening.

Geld lenen zonder onderpand?Betaal niet te veel! Vergelijk het grootste aanbod leningen online en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken