Contact

Geld lenen zonder partner

Kan ik geld lenen zonder partner?

Geld lenen zonder partner is als alleenstaande natuurlijk geen probleem. Woon je samen met je partner? Dan is een lening aanvragen zonder handtekening van je partner niet mogelijk. Als jij namelijk de lening niet meer kunt terugbetalen of komt te overlijden, is je partner ook volledig verantwoordelijk voor de lening. Het maakt hierbij niet uit of je samenwoont (met of zonder contract), getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt.

Lening aanvragen zonder partner als alleenstaande

Als je geen partner hebt, kunt je gewoon geld lenen. Je maximale leenbedrag is dan alleen lager, omdat je met één inkomen nu eenmaal minder kunt lenen dan met twee inkomens. Direct weten hoeveel je kunt lenen? Bereken het in deze handige tool: Hoeveel kan ik lenen?

Persoonlijke lening alleen afsluiten zonder partner voor eigen bedrijf

Heb je wel een partner, dan is de enige manier waarop je zonder je partner een persoonlijke lening kan afsluiten als je geld leent voor je eigen onderneming. Wij raden je echter aan om altijd eerlijk te zijn tegen je partner over de financiële situatie van je bedrijf. Als je zakelijk failliet gaat, heeft dat namelijk ook consequenties voor je partner.

Waarom geen persoonlijke lening aanvragen zonder partner bij samenwonen?

Alle leningen die je afsluit als je samenwoont, vallen onder de verantwoordelijkheid van jou en je partner. De kredietverstrekker kan jullie allebei aanspreken als de persoonlijke lening niet meer betaald wordt. Daarom vinden kredietverstrekker het belangrijk dat je partner mee tekent. Zo is je partner in elk geval op de hoogte van de lening.

Daarnaast kijkt de kredietverstrekker ook naar de financiële situatie en BKR-notering van je partner.

Dus persoonlijke lening aanvragen zonder partner mogelijk?

Alleen als je leent voor je eigen bedrijf heb je geen handtekening van een partner nodig. In alle andere gevallen moet je partner mee tekenen en dus toestemming geven voor de lening. Je partner is namelijk ook verantwoordelijk voor de lening als jij die niet meer kan betalen of overlijdt.

Geld lenen zonder partner?
Vergelijk het meest complete aanbod leningen van Nederland op Geld.nl. Kies de lening met de laagste rente en beste voorwaarden voor jouw situatie en bespaar gemiddeld 783 euro op je totale lening!Leningen vergelijken
Geld lenen zonder partner? Vergelijk, kies de laagste rente & bespaar!