Contact

Geld lenen zonder vast contract

Kun je een lening krijgen zonder vast contract?

Geld lenen zonder een vast contract is vaak wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Kredietverstrekkers lenen het liefst geld aan mensen die een vast contract hebben bij hun werkgever, omdat dat meer zekerheid geeft over het inkomen. Zonder vast contract kun je daarom wel geld lenen, maar dan stellen de kredietverstrekkers extra voorwaarden. Je leest hier welke voorwaarden dat zijn. Daarnaast geven we je tips om de beste keuze te maken voor een lening zonder vast contract.

Lenen zonder vast contract - Voorwaarden

Wanneer je geen vast dienstverband hebt, kijken banken extra goed naar je inkomen en vaste lasten voor ze een lening verstrekken. Het is namelijk niet de bedoeling dat je door de lening in de financiële problemen komt. Bijvoorbeeld wanneer je contract niet wordt verlengd of je inkomen een maand wat minder is dan anders. De belangrijkste zaken waar de banken naar kijken zijn:

  • De hoogte van je inkomen. Soms telt de bank je inkomen maar voor 70 of 80 procent mee. Sommige kredietverstrekkers kijken hierbij niet alleen naar je inkomen van dit jaar, maar naar het gemiddelde van wat je de afgelopen 3 jaar hebt verdiend. Hiervoor moet je een Verzekeringsbericht downloaden bij het UWV.
  • Je woonsituatie. Wanneer je een koopwoning hebt, kun je zonder vast contract vaak wat meer lenen dan als je een huurhuis hebt. Kredietverstrekkers vinden de financiële situatie van mensen die in een koophuis wonen namelijk stabieler.
  • Fase van je uitzendcontract. Heb je een uitzendcontract, dan is de fase van je contract van belang. Bij fase A kun je meestal niet lenen. Bij fase B en C zijn er wel mogelijkheden. Lees hier hoe dat zit: Geld lenen uitzendkracht.
  • Gegevens van je bedrijf. Ben je ondernemer? Dan wil de kredietverstrekker de financiële gegevens van je bedrijf over de afgelopen 3 jaar zien. Lees hier wat je moet aanleveren: Geld lenen als zzp'er.
  • Als je gepensioneerd bent, speelt je leeftijd en de looptijd van de lening een belangrijke rol. Lees hier meer over geld lenen met pensioen.

Goed om te weten! Als je op Geld.nl een vergelijking maakt voor een lening en je inkomenssituatie aangeeft, tonen we je alleen leningen die beschikbaar zijn voor jouw situatie. De beoordeling van je inkomen, dienstverband en woonsituatie doet de kredietverstrekker zodra je een offerte aanvraagt.

Lening zonder vast dienstverband - 6 tips

Behalve de extra voorwaarden waar je zonder vast contract aan moet voldoen, zijn er nog enkele zaken waar je op moet letten. Met onze 6 tips weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en zelf een goed keuze maakt voor je lening zonder vast contract.

1. Hoeveel kan ik lenen zonder vast contract?

Wil je weten hoeveel je zonder vast contract kunt lenen? In onze tool Hoeveel kan ik lenen? bereken je heel eenvoudig het maximaal verantwoorde leenbedrag op basis van jouw persoonlijke situatie. Zo krijg je een goed beeld van je mogelijkheden.

2. Kies een persoonlijke lening zonder vast contract

Wanneer je geen vast contract hebt, is een persoonlijke lening bijna altijd de beste keuze voor je lening. Een persoonlijke lening heeft namelijk een vaste rente, vaste looptijd en vaste maandlast. Je weet met deze leenvorm dus vooraf precies wat de lening elke maand kost en wanneer de lening is afgelost. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wel zo veilig als je inkomsten minder zeker zijn, omdat je geen vaste baan hebt. Daarnaast is een persoonlijke lening de best passende leenvorm als je er een grote aankoop meer betaalt, bijvoorbeeld voor een auto financieren zonder vast contract.

Een doorlopend krediet is flexibeler maar meestal niet de beste keuze als je geen vast contract hebt. Je mag de eerste twee jaar afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Hierdoor weet je van tevoren niet wat de lening precies kost. Een onzekerheid die je zonder vast dienstverband misschien niet goed kunt gebruiken.

Lees hier meer informatie over de keuze tussen persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

3. Geld lenen zonder vast werk? Kies je maandlasten zorgvuldig!

Wanneer je geen vast dienstverband hebt, is het extra belangrijk om de maandlasten goed af te stemmen op je financiële situatie. Bij een persoonlijke lening bepaal je je maandlasten door de looptijd van de lening te kiezen. Dat is de periode waarin je het geleende bedrag terugbetaalt. Bij een doorlopend krediet kies je een aflospercentage van 1, 1,5 of 2 procent. Als je geld opneemt uit het krediet, los je elke maand dit percentage van het kredietlimiet af. Bij een leenbedrag van 10.000 euro en een aflospercentage van 2 procent, betaal je dus elke maand 200 euro.

Het lijkt interessant om een looptijd of aflospercentage te kiezen met een zo laag mogelijke maandlast. Maar pas op! Je doet dan ook langer over het aflossen en betaalt dus langer rente. Hierdoor is de lening dan alsnog duur. Kies daarom altijd een zo kort mogelijke looptijd of een zo hoog mogelijk aflospercentage, met maandlasten die je goed kunt dragen.

4. Lening afsluiten zonder vast contract? Kies de laagste rente!

Om je lening zonder vast contract betaalbaar te houden, is het verstandig je maandlasten zo laag mogelijk te houden. Dit doe je door de laagste rente voor je lening te kiezen. Als je op Geld.nl een vergelijking maakt voor je lening zonder vast contract, tonen we je overzichtelijk alle leningen die voor jou beschikbaar zijn. De lening met de laagste rente is hierbij vrijwel altijd de beste keuze. De voorwaarden van de leningen verschillen namelijk nauwelijks per kredietverstrekker.

Leningen vergelijken

Tip! Wij tonen de lening met de laagste rente altijd bovenaan het overzicht. Zo kies je eenvoudig de beste deal voor jouw lening!

5. Extra aflossen bij lenen zonder vast inkomen

Heb je tijdens de looptijd van je lening een financiële meevaller? Dan wil je misschien extra aflossen. Bij de meeste kredietverstrekkers mag dit gewoon gratis. Een paar kredietverstrekkers rekenen wel kosten als je meer aflost dan je maandbedrag. Daarom moet je hier dus toch even goed op letten.

6. Beste lening zonder vast contract aanvragen

Als de lening hebt gevonden die het beste bij jou past, kun je op onze vergelijkingssite meestal direct een offerte aanvragen. Een offerte voor een lening aanvragen zonder vast dienstverband is altijd gratis en vrijblijvend.

Geld lenen zonder vast contract?Betaal dan niet onnodig te veel! Vergelijk het meest complete aanbod persoonlijke leningen, kies de beste lening voor jouw situatie en bespaar gemiddeld 783 euro op je lening! Persoonlijke lening vergelijken
Geld lenen zonder vast contract? Vergelijk, kies de laagste rente & bespaar!
;