Geld lenen

Geld lenen zonder vast contract

Geld lenen zonder inkomen, kan dat?

Zonder een vast contract geld lenen is vaak lastig. Banken stellen bij het verstrekken van een lening namelijk als eis dat je over een vast inkomen beschikt. Mensen met een uitkering, tijdelijk contract of ZZP’ers hebben dit niet. Maar in sommige gevallen is het tóch mogelijk om zonder vast inkomen een lening te krijgen. Al gaat het dan wel vaak om wat kleinere bedragen.

Tip! Wil je weten hoeveel je zonder vast contract kunt lenen? In onze tool "Hoeveel kan ik lenen?" bereken je in heel eenvoudig het maximaal verantwoorde leenbedrag op basis van jouw persoonlijke situatie.

Geld lenen zonder inkomen

Voor mensen met een uitkering is het altijd de vraag hoelang deze op het opgegeven niveau blijft. Werkloosheidsuitkeringen bouwen in enkele jaren af, waarna je in de bijstand belandt. Wanneer je als werkloze echter kunt aantonen dat je nog andere bronnen van inkomsten hebt, dan kan de bank besluiten om je tóch een lening te verstrekken. De bank kijkt dan onder andere naar je arbeidsverleden en je toekomstige financiële situatie. 

Lenen zonder vast contract - ZZP'er

ZZP’ers krijgen bij de meeste banken ook niet zomaar een lening. Bij zelfstandig ondernemers schommelt het inkomen nog wel eens. Deze schommelingen beïnvloeden je bestedingsmogelijkheden van het huishouden. Om te kijken of je als ZZP’er in aanmerking komt voor een lening, kijkt de bank naar je jaarcijfers van de laatste drie jaar. Geef deze cijfers aan je bank en zij vertellen je of je een lening kunt afsluiten.

Wil je als ZZP’er de start van je onderneming financieren? Dien dan een ondernemingsplan in en vertel hoe je jezelf als zelfstandige in de markt wil zetten en wat de financiële prognose is.

Geld lenen met tijdelijk contract

Ook met een tijdelijk contract kun je bij de meeste kredietverstrekkers wel geld lenen. Zeker wanneer je over een intentieverklaring van de werkgever beschikt. In zo’n intentieverklaring spreekt de werkgever uit dat het tijdelijke contract wordt opgevolgd door een vast contract.

Sommige banken hebben naast deze intentieverklaring wel nog aanvullende eisen. Zo moet je bijvoorbeeld 25 jaar oud zijn, getrouwd zijn of samenwonen en over een arbeidsverleden van minimaal 24 maanden te beschikken. Heb je dus een tijdelijk contract en wil je een lening afsluiten? Vraag dan bij je eigen bank na wat je persoonlijke mogelijkheden zijn.

Geld lenen zonder vast contract?Betaal dan niet onnodig te veel! Vergelijk snel het grootste aanbod leningen op rente en voorwaarden en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening! Lening vergelijken