Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Krediet opnemen

Hoe krediet opnemen?

Een kenmerk van geld lenen met een doorlopend krediet is dat je tijdens de looptijd lening geld kunt opnemen, aflossen en weer opnemen. Wil je direct na het tekenen van het contract geld opnemen van je doorlopend krediet? Dan kun je dit aangeven op het aanvraagformulier. Het bedrag wordt dan vaak direct naar je rekening overgemaakt.

Krediet opnemen tijdens looptijd

Zoals gezegd kun je met een doorlopend krediet ook tijdens de looptijd geld opnemen. Hiervoor gelden echter per kredietverstrekker andere regels voor wat betreft:

  • het minimaal op te nemen bedrag
  • de manier waarop je het kan doorgeven
  • hoelang het duurt voordat het geld op je rekening staat
Tip! Wil je weten welke regels voor jouw doorlopend krediet gelden, neem dan even contact op met je bank.

Krediet opnemen - Voor- en nadelen doorlopend krediet

Het grote voordeel van een doorlopend krediet is de flexibiliteit. Je kunt tenslotte afgeloste bedragen later weer opnemen. Maar daarin schuilt ook het gevaar. Extra lenen heeft tot gevolg dat de looptijd van de lening weer langer wordt. Je doet er dus langer over om de lening af te lossen, waardoor je ook meer leenrente betaalt. Om jezelf hiertegen te beschermen, kun jij je doorlopend krediet verlagen.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 700 euro per jaar is. Betaal jij ook te veel voor je lening? Doe de check! Lening vergelijken