Geld lenen

Goederenkrediet

Wat is een goederenkrediet?

Wil je geld lenen, dan denk je vaak aan een lening of krediet. Je leent dan een bepaald bedrag dat je op je rekening gestort krijgt. Naast de geldlening bestaat er ook een goederenkrediet. Je krijgt dan geen geldbedrag op je rekening gestort, maar koopt een product met uitgestelde betaling. De bekendste vormen van goederenkrediet zijn kopen op afbetaling en het verzendhuiskrediet.

Voordelen goederenkrediet

Een goederenkrediet heeft drie voordelen:

  • Je koopt iets waarvoor je eigenlijk nog geen geld hebt
  • Vervroegd aflossen is meestal geen probleem
  • Afsluiten van een goederenkrediet is heel makkelijk

Goederenkrediet is handig bij onverwachte uitgaven

Het grootste voordeel van een goederenkrediet is dat je een product kunt kopen dat je op dat moment eigenlijk niet kunt betalen. Zeker als er onverwachts iets stuk gaat en je financiële buffer is niet groot genoeg om dit product te vervangen, dan kan een goederenkrediet uitkomst bieden.

Vervroegd aflossen goederenkrediet

Een ander voordeel van een goederenkrediet is dat vervroegd aflossen meestal geen probleem is. Je spreekt in principe een bedrag af dat je maandelijks aflost, maar je mag altijd meer aflossen. Hoe langer een goederenkrediet loopt, hoe hoger het bedrag dat je aan rente betaalt. Elke extra aflossing die je doet scheelt je in kosten.

Eenvoudig afsluiten goederenkrediet

Ten slotte sluit je een goederenkrediet heel gemakkelijk af bij de aankoop van het product. Je hoeft dus nauwelijks extra moeite te doen voor deze lening.

Nadelen goederenkrediet

Het belangrijkste nadeel van een goederenkrediet is dat dit een heel dure vorm van lenen is. De meeste organisaties waarbij je een goederenkrediet afsluit rekenen de maximale rente, namelijk 15 procent op jaarbasis. De kosten voor deze lening kunnen dus flink oplopen.

Een ander nadeel is dat je de lening afsluit via de organisatie waar je het product koopt. Je kunt dus niet objectief vergelijken. Ook is de stap om een goederenkrediet af te sluiten klein, omdat het zo gemakkelijk is. Hierdoor kom je al snel in de verleiding om geld te lenen, terwijl sparen misschien wel verstandiger is.

Een lening is meestal goedkoper dan een goederenkrediet!Vergelijk daarom snel online het grootste aanbod lening op rente en voorwaarden. Bespaar eenvoudig gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening. Lening vergelijken