Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Goederenkrediet

Wat is een goederenkrediet?

Wil je geld lenen, dan denk je vaak aan een lening of krediet. Je leent dan een bepaald bedrag dat je op je rekening gestort krijgt. Naast de geldlening bestaat er ook een goederenkrediet. Je krijgt dan geen geldbedrag op je rekening gestort, maar koopt een product met uitgestelde betaling. De bekendste vormen van goederenkrediet zijn kopen op afbetaling en het verzendhuiskrediet. 

Goederenkrediet - Voordelen

Een goederenkrediet heeft drie voordelen:

  • Je koopt iets waarvoor je eigenlijk nog geen geld hebt
  • Vervroegd aflossen is meestal geen probleem
  • Afsluiten van een goederenkrediet is heel makkelijk

Goederenkrediet - Handig bij onverwachte uitgaven

Het grootste voordeel van een goederenkrediet is dat je een product kunt kopen dat je op dat moment eigenlijk niet kunt betalen. Zeker als er onverwachts iets stuk gaat en je financiële buffer is niet groot genoeg om dit product te vervangen, dan kan een goederenkrediet uitkomst bieden.

Vervroegd aflossen goederenkrediet

Een ander voordeel van een goederenkrediet is dat vervroegd aflossen meestal geen probleem is. Je spreekt in principe een bedrag af dat je maandelijks aflost, maar je mag altijd meer aflossen. Hoe langer een goederenkrediet loopt, hoe hoger het bedrag dat je aan rente betaalt. Elke extra aflossing die je doet scheelt je in kosten.

Eenvoudig afsluiten goederenkrediet

Ten slotte sluit je een goederenkrediet heel gemakkelijk af bij de aankoop van het product. Je hoeft dus nauwelijks extra moeite te doen voor deze lening.

Goederenkrediet - Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een goederenkrediet is dat dit een heel dure vorm van lenen is. De meeste organisaties waarbij je een goederenkrediet afsluit rekenen de maximale rente, namelijk 15 procent op jaarbasis. De kosten voor deze lening kunnen dus flink oplopen.

Een ander nadeel is dat je de lening afsluit via de organisatie waar je het product koopt. Je hebt dus niet de mogelijkheid om te vergelijken. Bovendien is de stap om een goederenkrediet af te sluiten klein, omdat het zo gemakkelijk is. Dit maakt de verleiding groot om geld te lenen, terwijl je misschien beter kunt sparen voor een bepaalde aankoop.

Goederenkrediet of lening bij de bank

Vaak is het goedkoper om een persoonlijke lening af te sluiten voor de aankoop van een product. Je kunt direct de lening afsluiten bij de bank waardoor je wel de verschillende aanbieders kunt vergelijken. Bovendien betaal je veel minder rente voor een persoonlijke lening dan voor een goederenkrediet. Dit scheelt dus flink in de kosten.

Zo goedkoop mogelijk geld lenen?Zorg dat je de lening met de laagste rente en beste voorwaarden kiest. Vergelijk nu eenvoudig online. Lening vergelijken