Lenen

Hoelang duurt de goedkeuring van een lening?

Hoelang een lening aanvragen duurt, hangt een beetje af van je persoonlijke situatie. In de meeste gevallen heb je  via de beste vergelijkingssite Geld.nl echter binnen één werkdag goedkeuring en het geld op je rekening. De procedure is voor elke lening hetzelfde. Het maakt hierbij dus niet of het om een aanvraag voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een financieringsaanvraag voor een auto gaat.

Hoelang duurt aanvraag lening?

Zodra je de lening van je keuze hebt gevonden, ga je eerst een offerte aanvragen. Dit regel je op Geld.nl direct online in een paar minuten. Zorg dat je hierbij de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • Je netto-inkomen
  • Het bedrag dat je elke maand aan huur of hypotheek betaalt
  • Bedragen die je maandelijks betaalt voor alimentatie en/of andere leningen
  • Als je ondernemer bent, gegevens van je bedrijf, zoals datum van oprichting, winstcijfers van de afgelopen 3 jaar en je KVK-nummer.

Als je alle gegevens alvast bij de hand hebt, verloopt je aanvraag natuurlijk een stuk sneller. Vraag je lening samen met je partner aan? Dan heb je de bovenstaande gegevens ook voor je partner nodig.

Hoelang duurt voorlopige goedkeuring lening?

Nadat je een aanvraag hebt ingediend beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Op basis hiervan bepaalt deze of hij je de lening wil verstrekken. De kredietverstrekker kijkt ook of je een BKR-registratie hebt. Als die negatief is, kun je namelijk geen lening afsluiten.

Deze beoordeling heeft de kredietverstrekker meestal vrij snel gedaan, waardoor je binnen een paar minuten al een offerte in je mailbox ontvangt. Als je een offerte ontvangt, is dit een soort voorlopige goedkeuring voor de lening. In de offerte geeft de kredietverstrekker aan hoeveel je kunt lenen, tegen welke rente en andere belangrijke voorwaarden voor de lening. Neem de offerte lening goed door.

Hoelang duurt het voor een lening is goedgekeurd?

Als je akkoord bent, onderteken je de offerte en stuur je deze samen met de benodigde documenten terug naar de kredietverstrekker.  Deze documenten zijn meestal een kopie van je legitimatiebewijs, loonstrookjes en bankafschriften van de rekening waarop je inkomen wordt gestort en waarvan je de vaste lasten betaalt. Meestal kun je deze documenten online aanleveren, zodat je lening aanvraag sneller verloopt.

Op basis van je documenten beoordeelt de kredietverstrekker opnieuw je gegevens. Ook dit is meestal binnen een paar uur geregeld. Als alles in orde is, krijg je bericht dat de lening is goedgekeurd.

Lening goedgekeurd, wat nu?

Zodra je lening is goedgekeurd, staat meestal dezelfde dag nog op je rekening.

Dus, hoelang duurt het om een lening te krijgen?

Als je alle stappen die we hierboven hebben behandeld meetelt, kun je binnen één werkdag de goedkeuring van je lening geregeld hebben. Zijn er echter bijzonderheden waardoor je bijvoorbeeld niet direct alle documenten kunt aanleveren of waardoor de kredietverstrekker meer tijd nodig heeft om je gegevens te controleren? Dan duurt het proces soms wat langer.

Lening aanvragen? Vind eerst de laagste rente!Kies niet zomaar voor de eerst de beste lening. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is gemiddeld 500 euro per jaar. Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig het grootste aanbod leningen. Zo vind je altijd de laagste rente en betaal je nooit teveel! Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;