Lenen

Kredietbemiddelaar

Wat doet een kredietbemiddelaar?

De betekenis van kredietbemiddelaar is een instantie die bemiddelt tussen kredietverstrekkers en consumenten die een lening willen. Een kredietbemiddelaar werkt voor verschillende kredietverstrekkers en helpt je zo de beste lening en  de laagste rente te vinden. Ook controleert de kredietbemiddelaar of de lening past bij je financiële situatie. Verder geven sommige kredietbemiddelaars je ook persoonlijk financieel advies. In dit artikel geven we je tips om een goede, betrouwbare kredietbemiddelaar te kiezen.

1. Kredietbemiddelaar checken bij de AFM!

Tijdens je zoektocht naar een kredietbemiddelaar, kom je heel veel partijen tegen die aan kredietbemiddeling doen. Maar let op! Niet elke kredietbemiddelaar is per sé betrouwbaar. Controleer altijd of de kredietbemiddelaar een AFM-vergunning heeft. Zo weet je zeker dat de bemiddelaar zich aan de regels van de Autoriteit Financiële Markten houdt en je met een betrouwbare partij te maken hebt.

Goed om te weten! Geld.nl beschikt ook over een AFM-vergunning. Leningen vergelijken en afsluiten doe je onze website dus altijd veilig en betrouwbaar.

2. Controleer met wie de kredietbemiddelaar samenwerkt

Een goede kredietbemiddelaar werkt met meerdere kredietverstrekkers samen. Alleen zo kan hij uit een groot aanbod aan leningen voor jou de beste lening met de laagste rente regelen. Er zijn echter ook kredietbemiddelaars die maar met één of twee kredietverstrekkers samenwerken. De kans is groot dat je hier niet het beste aanbod krijgt. Kies dus altijd voor een kredietbemiddelaar die met een zo groot mogelijk aantal verschillende kredietverstrekkers samenwerkt.

Tip! Tijdens je lening vergelijken op Geld.nl tonen we je altijd het grootste aanbod leningen dat beschikbaar is bij jouw wensen en situatie. Zo weet je zeker dat de laagste rente lening voor jou ertussen staat en betaal je dus nooit te veel!

3. Kredietbemiddeling of zelf afsluiten?

Een lening is geen ingewikkeld product. Daarnaast is het aanbod leningen vergelijken en de goedkoopste lening vinden op Geld.nl heel gemakkelijk. Je kunt dus prima je lening afsluiten zonder dat je een bemiddelaar nodig hebt. Heb je toch hulp nodig bij je keuze? Dan helpen onze deskundige medewerkers je gratis bij je keuze. Neem hiervoor contact op met ons Service Team.

Altijd de laagste rente en nooit te veel betalen voor je lening?
Vergelijk dan op Geld.nl het grootste aanbod leningen. Kies de best passende lening  met de laagste rente en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar! Geld lenen vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;