Contact

Kredietbemiddelaar

Wat doet een kredietbemiddelaar?

De betekenis van kredietbemiddelaar is een instantie die bemiddelt tussen kredietverstrekkers en consumenten die een lening willen. Een kredietbemiddelaar werkt voor verschillende kredietverstrekkers en helpt je zo de beste lening en de laagste rente te vinden. Ook controleert de kredietbemiddelaar of de lening past bij je financiële situatie. Verder geven sommige kredietbemiddelaars je ook persoonlijk financieel advies. In dit artikel geven we je tips om een goede, betrouwbare kredietbemiddelaar te kiezen.

1. Kredietbemiddelaar checken bij de AFM!

Tijdens je zoektocht naar een kredietbemiddelaar, kom je heel veel partijen tegen die aan kredietbemiddeling doen. Maar let op! Niet elke kredietbemiddelaar is per sé betrouwbaar. Controleer altijd of de kredietbemiddelaar een AFM-vergunning heeft. Zo weet je zeker dat de bemiddelaar zich aan de regels van de Autoriteit Financiële Markten houdt en je met een betrouwbare partij te maken hebt.

Goed om te weten! Geld.nl beschikt ook over een AFM-vergunning. Geld lenen doe je op onze website dus altijd veilig en betrouwbaar. Wil je hier meer over weten? Check dan deze video waarin budgetcoach Eef van Opdorp en lenen expert Amanda Bulthuis je er alles over vertellen. 

2. Controleer met wie de kredietbemiddelaar samenwerkt

Een goede kredietbemiddelaar werkt met meerdere kredietverstrekkers samen. Alleen zo kan hij uit een groot aanbod aan leningen voor jou de beste lening met de laagste rente regelen. Er zijn echter ook kredietbemiddelaars die maar met één of twee kredietverstrekkers samenwerken. De kans is groot dat je hier niet het beste aanbod krijgt. Kies dus altijd voor een kredietbemiddelaar die met een zo groot mogelijk aantal verschillende kredietverstrekkers samenwerkt.

Tip! Tijdens je lening vergelijken op Geld.nl tonen we je altijd het meest complete aanbod leningen dat beschikbaar is bij jouw wensen en situatie. Zo weet je zeker dat de laagste rente lening voor jou ertussen staat en betaal je dus nooit te veel!

3. Kredietbemiddeling of zelf afsluiten?

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet is geen ingewikkeld product. Daarnaast is het aanbod leningen vergelijken en de goedkoopste lening vinden op Geld.nl heel gemakkelijk. Je kunt dus prima je lening aanvragen zonder dat je een bemiddelaar nodig hebt. Heb je toch hulp nodig bij je keuze? Dan helpen onze deskundige medewerkers je gratis bij je keuze. Neem hiervoor contact op met ons Service Team.

Tip! Sommige mensen denken dat voor een lening via een kredietbemiddelaar, zoals Geld.nl,  extra betalen. Dat is gelukkig niet waar. In deze video leggen budgetcoach Eef van Opdorp en lenen expert Paul Huibers je uit waarom je via Geld.nl niets extra's betaalt voor je lening.

De laagste rente voor je lening?
Vergelijk dan het meest complete aanbod leningen in Nederland op Geld.nl Kies de best passende persoonlijke lening  met de laagste rente en bespaar gemiddeld 783 euro! Persoonlijke lening vergelijken
;