Contact

Overzicht van kredietverstrekkers

Welke kredietverstrekkers vergelijken wij?

Als je even wat extra geld nodig hebt, is geld lenen een logische optie. Het aantal kredietverstrekkers in Nederland is echter groot, waardoor je al snel het overzicht kwijtraakt. Om het je eenvoudiger te maken hebben we een uitgebreid aanbod kredietverstrekkers dat in Nederland actief is netjes op een rij gezet. Ook zie je meteen welke kredietverstrekkers wij vergelijken en welke je direct afsluit via Geld.nl.

KredietverstrekkersIn vergelijking bij Geld.nlAf te sluiten via Geld.nl
ABN AMRO
BNP Paribas
DEFAM
DEFAM Premium
Directa.nl
Freo
Greenloans*XX
INGX
Lender & Spender
Lloyds Bank

Nationale Nederlanden**X
X
Qander
Rabobank***XX
Santander

** Greenloans biedt te specifieke leningen aan om deze goed te kunnen vergelijken
** Nationale Nederlanden biedt sinds maart 2023 geen leningen meer aan
*** * Rabobank biedt sinds november 2022 geen leningen meer aan

Tip! Misschien denk je na het zien van dit rijtje: 'Ja leuk, maar zijn al die kredietverstrekkers wel betrouwbaar?' Gelukkig wel! In deze video leggen Budgetcoach Eef van Opdorp en lenen expert Amanda Bulthuis het uit.

Kredietverstrekker kiezen - Tips om op te letten

De meeste mensen die een lening aanvragen, kiezen al snel voor een grootbank. Deze kennen ze en vertrouwen ze. Maar de kleinere, minder bekende kredietverstrekkers hebben vaak een lagere leenrente en betere voorwaarden. Wij raden dan ook aan altijd eerst een vergelijking te maken. Let daarbij goed op:

  • Leenrente
  • Looptijd en maandlasten
  • Voorwaarden

Wil je meer weten over waarom je niet zomaar voor je eigen bank moet kiezen? Bekijk dan deze video waarin budgetcoach Eef van Opdorp en lenen expert Amanda Bulthuis het uitleggen.

Kredietverstrekkers en leenrente

Je bent waarschijnlijk snel geneigd te kiezen voor de kredietverstrekker met de laagste rente. Hoe lager de rente, hoe goedkoper de lening. Toch? Helaas is dat niet altijd het geval. De lening met de laagste rente kan namelijk met een lange looptijd en ongunstige voorwaarden duurder uitvallen dan de lening met de hoogste rente. Het is een combinatie van factoren die bepalen of een lening gunstig is of niet.

Kredietverstrekkers kiezen – Looptijd en maandlasten

Wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste kredietverstrekker en lening, is dat je een zo kort mogelijke looptijd kiest, met lage rente en maandlasten die je goed kunt dragen. Het heeft geen zin om een lange looptijd te kiezen met lage maandlasten. Uiteindelijk ben je dan alsnog veel geld kwijt, omdat je langer rente betaalt. Maar het heeft ook geen zin om een korte looptijd te kiezen met te hoge maandlasten die je niet kunt dragen. Zoek bij een persoonlijke lening dus een juiste balans tussen looptijd en maandlasten.

Kredietverstrekker, let op de voorwaarden

Als laatste is het erg belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen. Mag je tussentijds extra aflossen of krijg je dan een boete? Wordt de lening bij overlijden kwijtgescholden of niet? Investeert de kredietverstrekker in Groene projecten? Allemaal voorwaarden die zorgen voor onverwachte kosten of simpelweg de voorkeur krijgen vanwege bepaalde normen en waarden.

Ook flink besparen op je lening?
Vergelijk het meest complete aanbod leningen in Nederland op Geld.nl. Kies de beste lening voor jouw situatie en bespaar gemiddeld 783 euro op de kosten van je lening. Lening vergelijken
Welke kredietverstrekker kiezen? Vergelijk, kies de laagste rente & bespaar!