Geld lenen

Geld lenen met uitkering

Welke mogelijkheden zijn er om te lenen met uitkering?

Leef je van een uitkering en wil je geld lenen? Dat is vaak niet makkelijk. Banken willen er namelijk zeker van zijn dat je de lening plus rente terug kunt betalen. Maar gaat bijvoorbeeld je koelkast kapot en heb je geen geld om een nieuwe te kopen? Dan is geld lenen vaak de enige optie. Gelukkig zijn er wél een paar mogelijkheden om geld te lenen met een uitkering:

  • Geld lenen met uitkering en woning als onderpand
  • Lenen met uitkering bij Sociale Banken Nederland
  • Snel geld lenen met uitkering via internet

Lenen met uitkering - Woning als onderpand

Zoals gezegd geven veel banken je geen lening als je een wat lager inkomen hebt. Ook wil de bank er zeker van zijn dat het inkomen dat je hebt stabiel is. Je mogelijkheden zijn echter íets groter als je een eigen woning als onderpand kunt opgeven. Heb je een eigen woning, dan is lenen met uitkering bij een bank dus wel een optie. Maar vaak is je maximaal leenbedrag dan niet heel hoog!

Lening met uitkering - Sociale Banken Nederland

Een andere mogelijkheid om te lenen als je een uitkering hebt, is lenen bij de Sociale Banken Nederland (SBN). Deze banken zijn niet commercieel en kijken gratis met je mee naar de mogelijkheden. Heb je echt een lening nodig, dan verstrekt de bank je een sociaal krediet. Een sociaal krediet is altijd een persoonlijke lening. Dat betekent dat je een vast bedrag leent en meteen gaat aflossen. Je weet dan precies waar je aan toe bent. Je kunt dus alleen verantwoord geld lenen bij deze sociale banken.

Tip! Heb je geld nodig voor bijvoorbeeld een nieuwe koelkast, maar nog niet genoeg spaargeld? Dan kom je misschien in aanmerking voor een lening vanuit de bijzondere bijstand. Vraag bij je gemeente naar de mogelijkheden.

Snel geld lenen met uitkering via internet

Als laatste optie lenen mensen vaak via internet bij onbetrouwbare kredietverstrekkers. Hoe goed de website van zo'n kredietverstrekker er ook uitziet, als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Lees dus heel goed de voorwaarden door van deze kredietverstrekkers. Welke kosten brengen zij in rekening? Welke rente wordt er gedurende de looptijd gehanteerd? Vaak zijn deze erg hoog!

Tip! Controleer of de kredietverstrekker valt onder het toezicht financiële instellingen. Dat betekent dat de AFM en DNB de kredietverstrekker bijvoorbeeld controleren op betrouwbaarheid. Is dit niet zo, dan weet je niet zeker of de kredietverstrekker betrouwbaar is.

Geld lenen met een uitkering? Betaal niet te veel! Vergelijk het grootste aanbod leningen online en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Zo bespaar je gemiddeld gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken