Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Geld lenen met uitkering

Welke mogelijkheden zijn er om te lenen met uitkering?

Leef je van een uitkering en wil je geld lenen? Dan zul je merken dat dit vaak moeilijk is. Banken willen er namelijk wel zeker van zijn dat je de lening en de rente ook terug kunt betalen. Maar als bijvoorbeeld je koelkast onverwachts stuk gaat en je hebt geen geld om een nieuwe te kopen, dan is geld lenen misschien de enige optie. Gelukkig zijn er wel een paar opties qua geld lenen met uitkering:

  • Geld lenen met uitkering en woning als onderpand
  • Lenen met uitkering bij Sociale Banken Nederland
  • Snel geld lenen met uitkering via internet

Lenen met uitkering - Woning als onderpand

Zoals gezegd geven veel banken je geen lening als je een wat lager inkomen hebt. Ook wil de bank er zeker van zijn dat het inkomen dat je hebt stabiel is. Je mogelijkheden zijn echter íets groter als je een eigen woning als onderpand kunt opgeven. Heb je een eigen woning, dan is lenen met uitkering bij een bank dus wel een optie. Maar vaak is je maximaal leenbedrag dan niet heel hoog!

Lening met uitkering - Sociale Banken Nederland

Een andere mogelijkheid om te lenen als je een uitkering hebt, is lenen bij de Sociale Banken Nederland (SBN). Deze banken zijn niet commercieel en kijken gratis met je mee naar de mogelijkheden. Heb je echt een lening nodig, dan verstrekt de bank je een sociaal krediet. Een sociaal krediet is altijd een persoonlijke lening. Dat betekent dat je een vast bedrag leent en meteen gaat aflossen. Je weet dan precies waar je aan toe bent. Je kunt dus alleen verantwoord geld lenen bij deze sociale banken.

Tip! Heb je geld nodig voor bijvoorbeeld een nieuwe koelkast en heb je zelf niet kunnen sparen voor dit bedrag? Dan kom je misschien in aanmerking voor een lening vanuit de bijzondere bijstand. Soms is dit zelfs deels of helemaal een gift. Vraag bij je gemeente naar de mogelijkheden.

Snel geld lenen met uitkering via internet

Als laatste optie lenen mensen vaak via internet bij onbetrouwbare kredietverstrekkers. Hoe goed de website van zo'n kredietverstrekker er ook uitziet, als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Lees dus heel goed de voorwaarden door van deze kredietverstrekkers. Welke kosten brengen zij in rekening? Welke rente wordt er gedurende de looptijd gehanteerd? Vaak zijn deze erg hoog!

Tip! Controleer of de kredietverstrekker valt onder het toezicht financiële instellingen. Dat betekent dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandse Bank (DNB) de kredietverstrekker onder andere controleren op betrouwbaarheid. Is dit niet het geval, dan weet je niet zeker of de kredietverstrekker betrouwbaar is.

Betaal niet onnodig te veel voor je lening!Vergelijk het grootste aanbod leningen en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Vraag de lening van je keuze online aan en bespaar tot wel 700 euro op de kosten van je lening! Lening vergelijken