Website van het jaar

Geld lenen voor laptop

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 6 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige vergelijking van Nederland. Vergelijken van leningen levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op tot € 500 per jaar.

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
8   "Snelle reactie en alles vlot geregeld" Franske G 16 oktober 2021
10   "Snel geregeld, zeer tevreden" A.F.F. Faile 16 oktober 2021
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van geld lenen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op zondag 17 oktober 2021.

Amanda Bulthuis
lenen voor laptop

Geld lenen voor laptop

Wil je een nieuwe laptop of Macbook pro aanschaffen? Niet iedereen heeft het geld voor deze dure aanschaf achter de hand. Geld lenen voor een laptop biedt dan een uitkomst. Koop nooit een laptop op afbetaling bij de verkoper, want dan betaal je een torenhoge rente. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet voor je laptop of Macbook pro is veel voordeliger. Maar waar let je op bij geld lenen voor een laptop? We geven je graag enkele handige tips.

Geld lenen voor laptop verstandig?

Een degelijke laptop van goede kwaliteit is een uitstekende investering. Zeker als je de laptop gebruikt om video’s te editen of te gamen. De aanschaf van een laptop of Macbook pro loopt echter vaak wel flink in de papieren. Als je even het geld niet hebt om een laptop te kopen, is geld lenen een prima optie.

Wel zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je geld leent voor een laptop of Macbook. Met onze tips leen je verstandig en zo voordelig mogelijk.

1. De beste lening voor laptop of Macbook

Het is verleidelijk om een laptop op afbetaling te kopen bij een (online) winkel of andere verkoper. Doe dit niet: aankopen op afbetaling zijn erg prijzig en hebben een onnodig lange looptijd. Zo betaal je uiteindelijk veel meer voor je laptop of Macbook dan nodig is. Kies daarom voor een lening bij een bank of kredietverstrekker. Zo kun je stukken voordeliger geld lenen voor een laptop.

Als je geld leent voor een laptop of Macbook pro, kun je kiezen uit de volgende kredieten:

 • Een persoonlijke lening
 • Een doorlopend krediet

Het beste kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Hiermee heb je de nodige zekerheid: het leenbedrag, de looptijd en de rente staan immers vast. Een persoonlijke lening is de verstandigste keuze als je een eenmalige aankoop zoals een laptop of Macbook pro doet. Bij een doorlopend krediet kan de rente tijdens de looptijd veranderen. Ook kun je het afgeloste bedrag weer opnieuw opnemen. Je weet daardoor niet precies hoeveel het krediet gaat kosten het is verleidelijk om meer geld te lenen dan nodig.

2. Een veilige lening voor laptop of Macbook

Tijdens de zoektocht naar een lening voor een laptop kom je regelmatig zogeheten flitskredieten of minileningen tegen. Dit zijn snelle, kleine leningen met een korte looptijd: 30 tot 62 dagen. De rente die je betaalt is echter enorm hoog. Ook hebben de aanbieders van een flitskrediet of minilening niet altijd een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), in tegenstelling tot de kredietverstrekkers die je vindt op Geld.nl. Maak dus altijd een verstandige en veilige keuze als je geld leent voor een laptop, en laat flitskredieten links liggen.

3. Hoeveel geld lenen voor laptop?

De prijzen voor een goede laptop lopen flink uiteen. Voor een Macbook pro ben je gemakkelijk 1.500 tot 3.000 euro kwijt. Ook laptops van andere merken zijn vaak behoorlijk prijzig. Meestal zul je voor een laptop rond de 2.500 euro lenen. Hoeveel geld je kunt lenen voor een laptop of Macbook hangt van de volgende zaken af:

 • De hoogte van je inkomen: hoe hoger je inkomen, hoe meer je meestal kunt lenen.
 • Je vaste lasten: je moet naast de aflossing van je lening voldoende geld overhouden om van te leven en boodschappen te doen.
 • Je dienstverband: met een vast contract is een lening afsluiten makkelijker dan met een tijdelijk contract.
 • Welke andere leningen je hebt: heb je andere leningen? Dan kun je minder geld lenen.
 • Je BKR-registratie: Geld lenen met een negatieve BKR registratie wordt doorgaans lastig.

Met onze handige rekentool kun je direct je maximale lening berekenen.

4. Looptijd lening voor laptop

Ga je geld lenen om een laptop of Macbook te kopen? Kies dan voor een lening met een looptijd die bij je past. Bij een persoonlijke lening ligt de looptijd vast. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Het bedrag dat je moet terugbetalen, wordt namelijk gespreid over meerdere maanden. Houd er dus rekening mee, dat je uiteindelijk meer betaalt voor een lening met een lange looptijd. Je betaalt immers langer rente.

Het is dan ook verstandig te kiezen voor een persoonlijke lening met een zo kort mogelijke looptijd. Op deze manier houd je geld lenen voor een laptop zo voordelig mogelijk. Bij een doorlopend krediet kies je het beste voor een zo hoog mogelijk aflospercentage. Let natuurlijk wel op dat je de maandlasten ook echt kunt dragen.

Zorg ervoor dat de looptijd nooit langer is dan de levensduur van de laptop. Anders betaal je in de toekomst nog steeds een laptop af die op dat moment niet of niet goed meer werkt.

5. Lening voor laptop en extra aflossen

Heb je eens wat extra geld over? Los dan extra af op de lening voor je laptop of Macbook pro. Zo wordt het lenen uiteindelijk goedkoper. Zowel bij een doorlopend krediet als bij een persoonlijke lening is extra aflossen vaak geheel kosteloos. Bij een persoonlijke lening brengt dit bij enkele kredietverstrekkers nog kosten met zich mee. Check je kredietovereenkomst dus goed.

6. Geld lenen voor laptop of Macbook? Vergelijk leningen!

Je kent de bekende slogan wel: Geld lenen kost geld. Wel is het dan zaak om de lening zo goedkoop mogelijk te houden. Want hoewel geld lenen voor een laptop altijd geld kost, heb je zelf in de hand welke lening je kiest, en dus ook hoeveel je uiteindelijk betaalt voor je nieuwe laptop of Macbook pro.

Door op onze onafhankelijke vergelijkingssite leningen van diverse kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je de voordeligste lening voor je laptop te pakken hebt. De rente verschilt per kredietaanbieder behoorlijk, dus kies altijd voor een lage rente lening en bespaar tot wel honderden euro’s per jaar.

Geld lenen voor een nieuwe laptop of Macbook: de feiten op een rij

We zetten graag nog even voor je op een rij waar je op let bij het geld lenen voor een nieuwe laptop of Macbook.

 • Kies voor een goedkope lening met de laagste rente om de kosten van de lening zo laag mogelijk te houden.
 • Vergelijk leningen en kies voor de lening of met de laagste rente om de kosten zo laag mogelijk te houden.
 • Kies voor een persoonlijke lening. Laat zogenoemde flitskredieten links liggen. Hetzelfde geldt voor een laptop kopen op afbetaling: hiermee ben je uiteindelijk stukken duurder uit.
 • Kies voor een lening met een korte looptijd. Zo betaal je minder rente. Zorg er wel voor dat je het gekozen maandbedrag ook echt kunt missen.
 • Heb je even wat meer financiële ruimte? Check dan of het goedkoper is om extra af te lossen op de lening. Zo ben je sneller van je lening af en betaal je uiteindelijk dus ook minder rente.
Geld lenen voor een nieuwe laptop of Macbook pro?Zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor je lening! Vergelijk leningen en zie direct wat de voordeligste lening is voor jouw laptop of Macbook pro Leningen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc