Contact

Geld lenen voor laptop

Vergelijk en kies de beste lening van Nederland.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips

"Bespaar gemiddeld € 783 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Laagste rente lening voor laptop

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor laptop kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Geld lenen voor laptop
Goedkoopste leningen voor laptop
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 10,4%ING€ 54
€ 5.000 9,3%ING€ 104
€ 10.000 7,9%Directa.nl€ 201
€ 25.000 7,2%Lloyds Bank€ 495
€ 50.000 7,3%Freo€ 992
€ 75.000 7,3%Freo€ 1.488

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 6-6-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Geld lenen voor laptop

Wil je een nieuwe laptop of Macbook pro aanschaffen? Niet iedereen heeft het geld voor deze dure aanschaf achter de hand. Geld lenen voor een laptop biedt dan een uitkomst. Koop nooit een laptop op afbetaling bij de verkoper, want dan betaal je een torenhoge rente. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet voor je laptop of Macbook pro is veel voordeliger. Maar waar let je op bij geld lenen voor een laptop? We geven je graag enkele handige tips.

Tips geld lenen voor laptop
Financiering voor auto kiezen

1. Geld lenen voor laptop verstandig?

Een degelijke laptop van goede kwaliteit is een uitstekende investering. Zeker als je de laptop gebruikt om video’s te editen of te gamen.

De aanschaf van een laptop of Macbook pro loopt echter vaak wel flink in de papieren. Als je even het geld niet hebt om een laptop te kopen, is geld lenen een prima optie.

Wel zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je geld leent voor een laptop of Macbook. Met onze tips leen je verstandig en zo voordelig mogelijk.

Looptijd lening auto bepalen

2. De beste lening voor laptop of Macbook

Het is verleidelijk om een laptop op afbetaling te kopen bij een (online) winkel of andere verkoper. Doe dit niet: aankopen op afbetaling zijn erg prijzig en hebben een onnodig lange looptijd.

Zo betaal je uiteindelijk veel meer voor je laptop of Macbook dan nodig is. Kies daarom voor een lening bij een bank of kredietverstrekker. Zo kun je stukken voordeliger geld lenen voor een laptop.

Als je geld leent voor een laptop of Macbook pro, kun je kiezen uit de volgende kredieten:

  • Een persoonlijke lening
  • Een doorlopend krediet

Het beste kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Hiermee heb je de nodige zekerheid: het leenbedrag, de looptijd en de rente staan immers vast. Een persoonlijke lening is de verstandigste keuze als je een eenmalige aankoop zoals een laptop of Macbook pro doet. Bij een doorlopend krediet kun je afgeloste bedragen de eerste twee jaar weer opnieuw opnemen. Je weet daardoor niet precies hoeveel het krediet gaat kosten het is verleidelijk om meer geld te lenen dan nodig.

Let op maandlasten lening auto

3. Een veilige lening voor laptop of Macbook

Tijdens de zoektocht naar een lening voor een laptop kom je regelmatig zogeheten flitskredieten of minileningen tegen. Dit zijn snelle, kleine leningen met een korte looptijd: 30 tot 62 dagen.

De rente die je betaalt is echter enorm hoog. Ook hebben de aanbieders van een flitskrediet of minilening niet altijd een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), in tegenstelling tot de kredietverstrekkers die je vindt op Geld.nl. Maak dus altijd een verstandige en veilige keuze als je geld leent voor een laptop, en laat flitskredieten links liggen.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

4. Hoeveel geld lenen voor laptop?

De prijzen voor een goede laptop lopen flink uiteen. Een gemiddelde laptop kost 600 tot 700 euro. Voor een Macbook pro ben je gemakkelijk 1.600 tot 3.000 euro kwijt. Ook high end laptops van andere merken zijn vaak behoorlijk prijzig.

Hoeveel geld je kunt lenen voor een laptop of Macbook hangt van de volgende zaken af:

  • De hoogte van je inkomen: hoe hoger je inkomen, hoe meer je meestal kunt lenen.
  • Je vaste lasten: je moet naast de aflossing van je lening voldoende geld overhouden om van te leven en boodschappen te doen.
  • Je dienstverband: met een vast contract is een lening afsluiten makkelijker dan met een tijdelijk contract.
  • Welke andere leningen je hebt: heb je andere leningen? Dan kun je minder geld lenen.
  • Je BKR-registratie: Geld lenen met een negatieve BKR registratie wordt doorgaans lastig.

Met onze handige rekentool kun je direct je maximale lening berekenen.

Kredietverstrekker autolening kiezen

5. Looptijd lening voor laptop

Ga je geld lenen om een laptop of Macbook te kopen? Kies dan voor een lening met een looptijd die bij je past. Bij een persoonlijke lening ligt de looptijd vast.


Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Het bedrag dat je moet terugbetalen, wordt namelijk gespreid over meerdere maanden. Houd er dus rekening mee, dat je uiteindelijk meer betaalt voor een lening met een lange looptijd. Je betaalt immers langer rente.

Het is dan ook verstandig te kiezen voor een persoonlijke lening met een zo kort mogelijke looptijd. Op deze manier houd je geld lenen voor een laptop zo voordelig mogelijk. Bij een doorlopend krediet kies je het beste voor een zo hoog mogelijk aflospercentage. Let natuurlijk wel op dat je de maandlasten ook echt kunt dragen.

Zorg ervoor dat de looptijd nooit langer is dan de levensduur van de laptop. Anders betaal je in de toekomst nog steeds een laptop af die op dat moment niet of niet goed meer werkt.

Auto kopen met lening

6. Lening voor laptop en extra aflossen

Heb je eens wat extra geld over? Los dan extra af op de lening voor je laptop of Macbook pro. Zo wordt het lenen uiteindelijk goedkoper.

Zowel bij een doorlopend krediet als bij een persoonlijke lening is extra aflossen vaak geheel kosteloos. Bij een persoonlijke lening brengt dit bij enkele kredietverstrekkers nog kosten met zich mee. Check je kredietovereenkomst dus goed.

Verzeker je auto all risk

7. Geld lenen voor laptop of Macbook? Vergelijk leningen!

Je kent de bekende slogan wel: Geld lenen kost geld. Wel is het dan zaak om de lening zo goedkoop mogelijk te houden.

Want hoewel geld lenen voor een laptop altijd geld kost, heb je zelf in de hand welke lening je kiest, en dus ook hoeveel je uiteindelijk betaalt voor je nieuwe laptop of Macbook pro.

Door op onze onafhankelijke vergelijkingssite leningen van diverse kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je de voordeligste lening voor je laptop te pakken hebt. De rente verschilt per kredietaanbieder behoorlijk, dus kies altijd voor een lage rente lening en bespaar tot wel honderden euro’s per jaar.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!