Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen voor asbestsanering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor asbestsanering

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lender & Spender € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,6%€ 489€ 29.285
Lender & Spender € 50.0006,6%€ 977€ 58.569
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor asbestsanering kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Lening asbestsanering

Asbest laten verwijderen uit je woning kost flink wat geld. Een lening voor asbestsanering afsluiten is mogelijk als je zelf niet voldoende spaargeld hebt hiervoor. Je hebt twee opties: geld lenen bij een kredietverstrekker of je hypotheek verhogen. Geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening voor asbestsanering is altijd de voordeligste keuze. We vertellen je graag hoe je een geld lenen voor asbestsanering zo goedkoop mogelijk houdt.

Tips geld lenen voor asbestsanering
Financiering voor auto kiezen

Lening aanvragen voor verwijderen asbest?

In 1994 verbood de overheid het gebruik van asbest bij het bouwen van woningen. Is jouw koophuis voor 1994 gebouwd? Dan zit er misschien asbestmateriaal in je woning.

Als je dit zeker wilt weten, kun je een asbestinventarisatie laten doen. Blijkt er asbest in je woning te zitten? Dan is asbestsanering een logische vervolgstap. Asbest is namelijk ongezond. De gevolgen zijn groot als asbest vrijkomt, bijvoorbeeld door een brand.

Asbestsanering is vrij duur. Particulieren komen niet in aanmerking voor subsidies voor asbestsanering. Wil je een lening voor asbestsanering afsluiten? Met onze tips leen je voordelig geld voor het laten verwijderen van asbest.

Looptijd lening auto bepalen

Geld lenen voor asbestsanering: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je een lening afsluiten voor asbestsanering in je woning? Dan zijn er drie mogelijkheden:

 • Een persoonlijke lening afsluiten
 • Een doorlopend krediet afsluiten
 • Je hypotheek verhogen

Een persoonlijke lening voor asbestsanering is de beste keuze. De rente die je betaalt, is vaak lager dan bij een doorlopend krediet. Bovendien weet je van tevoren precies hoelang de lening loopt en hoeveel rente je betaalt.

Heb je overwaarde op je woning? Dan is het mogelijk om je hypotheek te verhogen om asbestsanering te financieren. We raden dit echter af: bij het verhogen van je hypotheek betaal je namelijk opnieuw advieskosten, taxatiekosten en notariskosten. Dit kost je makkelijk een paar duizend euro, waardoor een persoonlijke lening voor asbestsanering stukken voordeliger uitvalt.

Let op maandlasten lening auto

Hoeveel geld lenen voor asbestsanering?

Wil je precies weten hoeveel geld je moet lenen voor asbestsanering? Dan is het belangrijk om te weten wat het laten verwijderen van asbest nu eigenlijk kost.

We zetten de tarieven voor asbestsanering voor je op een rijtje (bron: Kosten-asbest.nl):

 • Asbestinventarisatie: 110 tot 1.550 euro
 • Asbest laten verwijderen uit ruimte tot 35m2: 1.000 euro
 • Asbest laten verwijderen uit ruimte tot 40m2: 1.100 euro
 • Asbest laten verwijderen uit ruimte tot 50m2: 1.350 euro
 • Asbest laten verwijderen uit ruimte tot 70m2: 1.600 euro

Voor het laten verwijderen van asbest golfplaten moet je denken aan de volgende prijzen:

 • Asbestsanering oppervlakte tot en met 10m2: 600 tot 700 euro
 • Asbestsanering oppervlakte van 11 t/m 20m2: 700 tot 800 euro
 • Asbestsanering oppervlakte van 21 t/m 30m2: 800 tot 900 euro
 • Asbestsanering oppervlakte van 31 t/m 50m2: 900 tot 1.000 euro
 • Asbestsanering oppervlakte groter dan 100m2: 13 tot 14 euro per m2

De prijzen van asbestsanering lopen dus behoorlijk uiteen. Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor het laten verwijderen van asbest, ligt onder meer aan oppervlakte van de ruimte. Ook waar het asbest zich bevindt is van belang voor de prijs. Gemiddeld moet je voor asbestverwijdering tussen de 2.500 en 15.000 euro lenen.

Let op! Hoeveel geld je kunt lenen hangt af van je financiële situatie. Denk aan je inkomsten, je uitgaven en eventuele andere lopende leningen of schulden. Wil je precies weten hoeveel geld je kunt lenen voor asbestsanering? Ga hier direct je maximale lening berekenen.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Lening voor asbestsanering: wat zijn de maandlasten?

De maandlasten van een lening voor asbestsanering hangen onder meer af van het leenbedrag en de looptijd. Je betaalt de lening voor asbestsanering in maandelijkse termijnen af.

Hoe meer je per maand aan de lening afbetaalt, hoe korter de looptijd. Zo betaal je dus minder rente. Het lijkt misschien aantrekkelijk om te kiezen voor lagere maandlasten. Door de lening over een langere periode uit te smeren, lijk je per maand voordeliger uit te zijn. Toch raden we dit niet aan, omdat je dan veel meer rente over het leenbedrag betaalt.

Kies dus voor een zo kort mogelijke looptijd als je een lening voor asbestsanering afsluit. Je bespaart zo flink op de kosten. Natuurlijk moeten de maandlasten van de lening wel bij je financiële situatie passen. Je moet de aflossing van de lening voor asbestsanering elke maand kunnen betalen en dan nog voldoende geld overhouden voor je overige vaste lasten.

Bonustip! Heb je een keer een financiële meevaller? Los dan extra af op je lening voor asbestsanering. Hoe sneller je de lening aflost, hoe minder rente je immers betaalt. Extra aflossen kan bijna altijd kosteloos. Een enkele kredietverstrekker rekent extra kosten als je tussentijds aflost op je persoonlijke lening. Kijk je kredietovereenkomst dus altijd even na.

Kredietverstrekker autolening kiezen

Is een goedkope lening voor asbestsanering mogelijk?

Geld lenen kost natuurlijk altijd geld. Toch kun je je lening voor asbestsanering zo goedkoop mogelijk te houden.


Dit doe je al met bovenstaande tips. Kies daarnaast altijd voor een lage rente lening om asbest te laten verwijderen. De rentes verschillen namelijk enorm per kredietverstrekker. Soms is het verschil wel vier tot vijf procent. Als je voor de lening met de laagste rente gaat, bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.

Bonustip! Op onze onafhankelijke vergelijkingssite kun je snel en eenvoudig leningen voor het verwijderen van asbest vergelijken. Je ziet dus direct waar jij het voordeligst geld kunt lenen voor asbestsanering. Zo maken we voordelig geld lenen wel heel gemakkelijk!

DD-MM-JJJJ