"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Lening asbestsanering

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 4 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 28 december 2021.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • lening asbestsanering
 • Klantenservice
 • Actueel
lening asbestsanering

Lening asbestsanering

Asbest laten verwijderen uit je woning kost flink wat geld. Een lening voor asbestsanering afsluiten is mogelijk als je zelf niet voldoende spaargeld hebt hiervoor. Je hebt twee opties: geld lenen bij een kredietverstrekker of je hypotheek verhogen. Geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening voor asbestsanering is altijd de voordeligste keuze. We vertellen je graag hoe je een geld lenen voor asbestsanering zo goedkoop mogelijk houdt.

Lening aanvragen voor verwijderen asbest?

In 1994 verbood de overheid het gebruik van asbest bij het bouwen van woningen. Is jouw koophuis voor 1994 gebouwd? Dan zit er misschien asbestmateriaal in je woning. Als je dit zeker wilt weten, kun je een asbestinventarisatie laten doen. Blijkt er asbest in je woning te zitten? Dan is asbestsanering een logische vervolgstap. Asbest is namelijk ongezond. De gevolgen zijn groot als asbest vrijkomt, bijvoorbeeld door een brand.

Asbestsanering is vrij duur. Particulieren komen niet in aanmerking voor subsidies voor asbestsanering. Wil je een lening voor asbestsanering afsluiten? Met onze tips leen je voordelig geld voor het laten verwijderen van asbest.

1. Geld lenen voor asbestsanering: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je een lening afsluiten voor asbestsanering in je woning? Dan zijn er drie mogelijkheden:

 • Een persoonlijke lening afsluiten
 • Een doorlopend krediet afsluiten
 • Je hypotheek verhogen

Een persoonlijke lening voor asbestsanering is de beste keuze. De rente die je betaalt, is vaak lager dan bij een doorlopend krediet. Bovendien weet je van tevoren precies hoelang de lening loopt en hoeveel rente je betaalt. Bij een doorlopend krediet kan de rente tijdens de looptijd hoger of lager worden, waardoor je voor verrassingen komt te staan.

Heb je overwaarde op je woning? Dan is het mogelijk om je hypotheek te verhogen om asbestsanering te financieren. We raden dit echter af: bij het verhogen van je hypotheek betaal je namelijk opnieuw advieskosten, taxatiekosten en notariskosten. Dit kost je makkelijk een paar duizend euro, waardoor een persoonlijke lening voor asbestsanering stukken voordeliger uitvalt.

In onze ogen heeft je auto financieren via een persoonlijke lening bij de bank de meeste pluspunten. De volgende tips gaan dan ook over de persoonlijke lening.

2. Hoeveel geld lenen voor asbestsanering?

Wil je precies weten hoeveel geld je moet lenen voor asbestsanering? Dan is het belangrijk om te weten wat het laten verwijderen van asbest nu eigenlijk kost. We zetten de tarieven voor asbestsanering voor je op een rijtje:

 • Asbestinventarisatie: 150 tot 1500 euro
 • Asbest laten verwijderen uit ruimte tot 35m2: 750 tot 950 euro
 • Asbest laten verwijderen uit ruimte tot 40m2: 850 tot 1050 euro
 • Asbest laten verwijderen uit ruimte tot 50m2: 1000 tot 1400 euro
 • Asbest laten verwijderen uit ruimte tot 70m2: 1500 tot 2000 euro

Voor het laten verwijderen van asbest golfplaten moet je denken aan de volgende prijzen:

 • Asbestsanering oppervlakte tot 10m2: 500 tot 675 euro
 • Asbestsanering oppervlakte tot 20m2: 675 tot 800 euro
 • Asbestsanering oppervlakte tot 30m2: 800 tot 850 euro
 • Asbestsanering oppervlakte tot 50m2: 850 tot 950 euro
 • Asbestsanering oppervlakte groter dan 100m2: 13 tot 14 euro per m2

De prijzen van asbestsanering lopen dus behoorlijk uiteen. Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor het laten verwijderen van asbest, ligt onder meer aan oppervlakte van de ruimte. Ook waar het asbest zich bevindt is van belang voor de prijs. Gemiddeld moet je voor asbestverwijdering tussen de 2.500 en 15.000 euro lenen.

Let op! Hoeveel geld je kunt lenen hangt af van je financiële situatie. Denk aan je inkomsten, je uitgaven en eventuele andere lopende leningen of schulden. Wil je precies weten hoeveel geld je kunt lenen voor asbestsanering? Ga hier direct je maximale lening berekenen.

3. Lening voor asbestsanering: wat zijn de maandlasten?

De maandlasten van een lening voor asbestsanering hangen onder meer af van het leenbedrag en de looptijd. Je betaalt de lening voor asbestsanering in maandelijkse termijnen af. Hoe meer je per maand aan de lening afbetaalt, hoe korter de looptijd. Zo betaal je dus minder rente. Het lijkt misschien aantrekkelijk om te kiezen voor lagere maandlasten. Door de lening over een langere periode uit te smeren, lijk je per maand voordeliger uit te zijn. Toch raden we dit niet aan, omdat je dan veel meer rente over het leenbedrag betaalt.

Kies dus voor een zo kort mogelijke looptijd als je een lening voor asbestsanering afsluit. Je bespaart zo flink op de kosten. Natuurlijk moeten de maandlasten van de lening wel bij je financiële situatie passen. Je moet de aflossing van de lening voor asbestsanering elke maand kunnen betalen en dan nog voldoende geld overhouden voor je overige vaste lasten.

Bonustip! Heb je een keer een financiële meevaller? Los dan extra af op je lening voor asbestsanering. Hoe sneller je de lening aflost, hoe minder rente je immers betaalt. Extra aflossen kan bijna altijd kosteloos. Een enkele kredietverstrekker rekent extra kosten als je tussentijds aflost op je persoonlijke lening. Kijk je kredietovereenkomst dus altijd even na.

4. Is een goedkope lening voor asbestsanering mogelijk?

Geld lenen kost natuurlijk altijd geld. Toch kun je je lening voor asbestsanering zo goedkoop mogelijk te houden. Dit doe je al met bovenstaande tips. Kies daarnaast altijd voor een lage rente lening om asbest te laten verwijderen. De rentes verschillen namelijk enorm per kredietverstrekker. Soms is het verschil wel vier tot vijf procent. Als je voor de lening met de laagste rente gaat, bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.

Bonustip! Op onze onafhankelijke vergelijkingssite kun je snel en eenvoudig leningen voor het verwijderen van asbest vergelijken. Je ziet dus direct waar jij het voordeligst geld kunt lenen voor asbestsanering. Zo maken we voordelig geld lenen wel heel gemakkelijk!

Geld lenen voor verwijderen asbest? Alle feiten op een rij!

Goed beslagen ten ijs komen als je geld gaat lenen voor het verwijderen van asbest? We zetten alle feiten over leningen voor asbestsanering nog even voor je op een rij:

 • Bedrijven krijgen soms subsidie voor het laten verwijderen van asbest, particulieren niet. Je betaalt de kosten voor asbestsanering dus helemaal zelf.
 • Voor asbestsanering is een persoonlijke lening de beste keuze. Een doorlopend krediet is voor dit leendoel minder gunstig qua rente en voorwaarden.
 • Voor asbestsanering moet je gemiddeld tussen de 2.500 en 15.000 euro lenen. Dat kan meer of minder zijn, afhankelijk van hoeveel asbest zich in je woning bevindt en waar.
 • Hoeveel geld je kunt lenen om asbest te laten verwijderen hangt onder meer af van je inkomsten, je uitgaven en eventuele andere schulden en leningen.
 • Kies voor een lening met een zo kort mogelijke looptijd. Op deze manier is je lening voor asbestsanering veel goedkoper. Je betaalt immers minder rente.
 • Kies altijd voor een lening met een lage rente. Door online leningen te vergelijken op Geld.nl zie je direct wat de voordeligste lening voor asbestsanering is.
Geld lenen voor asbestsanering? Blijf niet met asbest in je woning zitten! Vind vandaag nog de goedkoopste lening voor asbestsanering op Geld.nl. Zo bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar Geld lenen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc