Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

  • Meer dan 45 leningen
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor deeltijdstudie

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Studie
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 3 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  247 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Lening deeltijdstudie: 3 tips geld lenen voor deeltijdstudie

Je bent nooit te oud om te leren. En het kan zeker geen kwaad om dingen bij te leren. Een deeltijdstudie naast je baan geeft je bovendien veel voordelen: nieuwe inzichten, betere prestaties én kans op promotie. Maar hoe regel je de financiering deeltijdstudie? Je hebt ten slotte geen recht op studiefinanciering. Geld lenen voor een deeltijdstudie is dan een goed alternatief. Hoe je dat voordelig doet leggen we je uit met drie tips.

1. Lening deeltijdstudie kiezen

De beste manier is natuurlijk dat je werkgever de studiekosten betaalt, volledig of in ieder geval deels. Gaat dit niet of heb je nog een deel dat je zelf moet betalen, dan biedt een persoonlijke lening of doorlopend krediet uitkomst. Welke beter is, ligt aan je eigen voorkeuren.

Persoonlijke lening deeltijd studie

Een persoonlijke lening voor een deeltijdstudie is overzichtelijk omdat je precies weet wat je uiteindelijk betaalt door de vaste rente en looptijd. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Doorlopend krediet deeltijd studie

Een doorlopend krediet is daarentegen een stuk flexibeler. Handig wanneer je studie langer duurt dan gepland. Je neemt dan gewoon een afgelost deel opnieuw op om het nieuwe studiejaar te betalen en je betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen deel. Dit is echter ook een valkuil, omdat je misschien in de verleiding komt telkens opnieuw geld op te nemen, ook voor dingen die niets met je studie te maken hebben.

2. Looptijd lening deeltijdstudie bepalen

Houd je persoonlijke lening voor deeltijdstudie voordelig en kies een zo kort mogelijke looptijd. Een langere looptijd zorgt weliswaar voor lagere maandlasten, maar je betaalt ook langer rentekosten. Je totale kredietsom is dan uiteindelijk hoger dan met een kortere looptijd.

Voor een doorlopend krediet geldt ongeveer hetzelfde idee, ook al werkt deze leenvorm niet met een looptijd. Een doorlopend krediet heeft een maandelijks aflossingspercentage van 1 procent, 1,5 procent of 2 procent. Een lager aflossingspercentage zorgt ervoor dat je langer aan de lening vastzit en dus meer rentekosten betaalt. Bespaar dus op je doorlopend krediet door een hoger aflossingspercentage te kiezen.

3. Aanbieders financiering deeltijdstudie vergelijken

Veel mensen die deeltijdstudie lening aanvragen doen dat bij de bank waar ze hun betaal- en spaarrekening hebben. Oud en vertrouwd is natuurlijk fijn, maar je gooit er vaak een hoop geld mee weg. Grote banken vragen namelijk een hogere rente dan kleine, online kredietverstrekkers. Vergelijk daarom alle aanbieders en betaal niet te veel voor je lening voor deeltijdstudie.

Geld lenen voor deeltijdstudie?De rentes zijn nu historisch laag. Vergelijk snel het grootste aanbod leningen en zie meteen waar je de laagste leenrente betaalt. Zo bespaar je honderden euro's per jaar op je deeltijdstudie lening! Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Studie
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc