Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen & bespaar tot €700 per jaar p.j.

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor deeltijdstudie

vergelijk ruim 45 leningen
Studie
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 3 tips
Website van het Jaar

We zijn voor het 3e jaar
op rij genomineerd.

Actueel en volledig

Actuele rentes én voorwaarden
van het grootste aanbod

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 02:10
  • 02:07
  • 02:05
  • 02:03
  • 02:01

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Lening deeltijdstudie: 3 tips geld lenen voor deeltijdstudie

Je bent nooit te oud om te leren. En het kan zeker geen kwaad om dingen bij te leren. Een deeltijdstudie naast je baan geeft je bovendien veel voordelen: nieuwe inzichten, betere prestaties én kans op promotie. Maar hoe regel je de financiering deeltijdstudie? Je hebt ten slotte geen recht op studiefinanciering. Een lening afsluiten voor een deeltijdstudie is dan een goed alternatief. Hoe je dat voordelig doet leggen we je uit met drie tips.

1. Lening deeltijdstudie kiezen

De beste manier is natuurlijk dat je werkgever de studiekosten betaalt, volledig of in ieder geval deels. Gaat dit niet of heb je nog een deel dat je zelf moet betalen, dan biedt een persoonlijke lening of doorlopend krediet uitkomst. Welke beter is, ligt aan je eigen voorkeuren.

Persoonlijke lening deeltijdstudie
Vaste rente
Vaste looptijd
Vaste maandlasten
Overzichtelijk
Doorlopend krediet deeltijdstudie
Variabele rente
Flexibele looptijd
Vrij opnemen en aflossen
Flexibiliteit is handig
Tegemoetkoming DUO deeltijdstudie
Strenge voorwaarden
Dekt niet de volledige kosten

Persoonlijke lening deeltijd studie

Een persoonlijke lening voor een deeltijdstudie is overzichtelijk omdat je precies weet wat je uiteindelijk betaalt door de vaste rente en looptijd. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Doorlopend krediet deeltijd studie

Een doorlopend krediet is daarentegen een stuk flexibeler. Handig wanneer je studie langer duurt dan gepland. Je neemt dan gewoon een afgelost deel opnieuw op om het nieuwe studiejaar te betalen en je betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen deel. Dit is echter ook een valkuil, omdat je misschien in de verleiding komt telkens opnieuw geld op te nemen, ook voor dingen die niets met je studie te maken hebben.

2. Looptijd lening deeltijdstudie bepalen

Houd je persoonlijke lening voor deeltijdstudie voordelig en kies een zo kort mogelijke looptijd. Een langere looptijd zorgt weliswaar voor lagere maandlasten, maar je betaalt ook langer rentekosten. Je totale kredietsom is dan uiteindelijk hoger dan met een kortere looptijd.

Voor een doorlopend krediet geldt ongeveer hetzelfde idee, ook al werkt deze leenvorm niet met een looptijd. Een doorlopend krediet heeft een maandelijks aflossingspercentage van 1 procent, 1,5 procent of 2 procent. Een lager aflossingspercentage zorgt ervoor dat je langer aan de lening vastzit en dus meer rentekosten betaalt. Bespaar dus op je doorlopend krediet door een hoger aflossingspercentage te kiezen.

3. Aanbieders financiering deeltijdstudie vergelijken

Veel mensen die deeltijdstudie lening aanvragen doen dat bij de bank waar ze hun betaal- en spaarrekening hebben. Oud en vertrouwd is natuurlijk fijn, maar je gooit er vaak een hoop geld mee weg. Grote banken vragen namelijk een hogere rente dan kleine, online kredietverstrekkers. Vergelijk daarom alle aanbieders en betaal niet te veel voor je lening voor deeltijdstudie.

Betaal niet onnodig te veel voor je deeltijdstudie lening!Vergelijk zelf het grootste aanbod leningen en vind de lening deeltijd studie met de laagste rente en beste voorwaarden. De lening van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 700 euro per jaar op de kosten van je lening! Geld lenen vergelijken >>
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Studie
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018 Expert
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc