Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

  • Meer dan 45 leningen
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor elektrische auto

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 4 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  243 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Lening elektrische auto: 4 tips geld lenen voor elektrische Tesla

Een elektrische auto is beter voor het milieu en vaak goedkoper in gebruik dan een benzineauto. Zo betaal je geen BPM bij de aanschaf van een elektrische auto en is het opladen goedkoper dan een tankbeurt. Maar aan de aanschaf van een elektrische auto hangt wel een behoorlijk prijskaartje. Denk aan 20.000 euro tot een ton. Dit heb je waarschijnlijk niet zomaar even liggen. Geld lenen voor je elektrische auto is dan een oplossing.

Mogelijkheden lening voor elektrische Tesla

Een elektrische auto financieren doe je door te leasen of een persoonlijke lening af te sluiten, net als bij een benzineauto. Leasen doe je meestal via de dealer. Nadeel daarbij is dat de dealer afspraken heeft met één kredietverstrekker en dat je dus waarschijnlijk niet de meest gunstigste deal krijgt. Vergelijk daarom altijd zelf eerst of het leaseaanbod van de dealer voordeliger is dan lenen bij een bank of kredietmaatschappij.

Tips voor lening elektrische auto

Geld besparen op de lening voor je elektrische auto is eenvoudiger dan je denkt. Wij helpen je graag een handje met deze tips:

1. Met welke lening elektrische auto financieren

Wil je geld lenen voor auto bij een bank of kredietmaatschappij, dan is een persoonlijke lening de meest geschikte lening. Je leent een bedrag tegen een vaste rente, zo weet je precies hoeveel je elke maand kwijt bent aan de lening en wanneer je klaar bent met aflossen. Wel zo overzichtelijk.

2. Looptijd lening elektrische auto kiezen

Bij een persoonlijke lening voor elektrische Tesla spreek je een looptijd af met de kredietverstrekker. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente. Maar verstandiger is om de looptijd af te stemmen op de levensduur van je elektrische auto. Je wilt immers niet nog met een lening zitten als de auto zijn beste tijd alweer heeft gehad.

3. Kijk verder dan je eigen bank

De meeste mensen die een lening afsluiten voor een elektrische auto, gaan direct naar de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben. Dit is meestal niet voordelig. Grote banken vragen namelijk hogere rentes dan kleinere online kredietmaatschappijen. Goed vergelijken bespaart je hier fors geld.

4. Verzeker je elektrische auto all risk

Als je geld leent voor je elektrische auto, adviseren wij altijd een all risk dekking voor je autoverzekering. Hiermee weet je zeker dat als bijvoorbeeld je Tesla total loss raakt of gestolen wordt, je genoeg geld krijgt om de lening af te betalen. Zo blijf je niet met een schuld zitten.

Speciale groene autolening voor Tesla?

ABN AMRO en ING boden voorheen speciale groene autoleningen aan. Met zo’n groene autolening kreeg je korting op de rente. Hiermee werd elektrisch rijden gestimuleerd. Deze speciale groene autoleningen worden echter niet meer aangeboden door de banken.

Geld lenen voor een elektrische auto?De rentes zijn nu historisch laag. Vergelijk snel het grootste aanbod leningen en zie meteen waar je de laagste leenrente betaalt. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar op de lening voor een elektrische auto!
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc