Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Elektrische auto financieren

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening elektrische auto

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lloyds Bank € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,6%€ 489€ 29.285
Lender & Spender € 50.0006,6%€ 977€ 58.569
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor elektrische auto kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Elektrische auto financieren: 5 tips

Een elektrische auto is beter voor het milieu en vaak goedkoper in gebruik dan een benzineauto. Zo betaal je geen BPM bij de aanschaf van een elektrische auto en is het opladen goedkoper dan een tankbeurt. Maar aan de aanschaf van een elektrische auto hangt wel een behoorlijk prijskaartje. Denk aan 35.000 euro tot een ton. Dit heb je waarschijnlijk niet zomaar even liggen. Geld lenen voor je elektrische auto is dan een oplossing. Met onderstaande tips helpen we je op weg!

Tips geld lenen voor elektrische auto
Financiering voor auto kiezen

Met welke lening elektrische auto financieren?

Wil je geld lenen voor auto bij een bank of kredietmaatschappij, dan is een persoonlijke lening de meest geschikte lening.

Je leent een bedrag tegen een vaste rente, zo weet je precies hoeveel je elke maand kwijt bent aan de lening en wanneer je klaar bent met aflossen. Wel zo overzichtelijk.

Looptijd lening auto bepalen

Looptijd lening elektrische auto kiezen

Bij een persoonlijke lening voor elektrische Tesla spreek je een looptijd af met de kredietverstrekker. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente.

Maar verstandiger is om de looptijd af te stemmen op de levensduur van je elektrische auto. Je wilt immers niet nog met een lening zitten als de auto zijn beste tijd alweer heeft gehad.

Tip! Wil je weten wat je met jouw inkomen en vaste lasten kunt lenen voor een elektrische auto? Bereken dan hier direct je maximale lening: Hoeveel kan ik lenen?

Let op maandlasten lening auto

Kijk verder dan je eigen bank

De meeste mensen die een lening aanvragen voor een elektrische auto, gaan direct naar de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben. Dit is meestal niet voordelig.

Grote banken vragen namelijk hogere rentes dan kleinere online kredietmaatschappijen. Goed vergelijken bespaart je hier fors geld.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Verzeker je elektrische auto allrisk

Als je geld leent voor je elektrische auto, kun je het beste een autoverzekering afsluiten met een allrisk dekking.

Hiermee weet je zeker dat als bijvoorbeeld je Tesla total loss raakt of gestolen wordt, je genoeg geld krijgt om de lening af te betalen. Zo blijf je niet met een schuld zitten. Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering voor je elektrische auto? Maak dan direct een vergelijking op Geld.nl!

Kredietverstrekker autolening kiezen

Speciale groene autolening voor Tesla?

ABN AMRO en ING boden voorheen speciale groene autoleningen aan. Met zo’n groene autolening kreeg je korting op de rente. Hiermee werd elektrisch rijden gestimuleerd.

Deze speciale groene autoleningen worden echter niet meer aangeboden door de banken.

DD-MM-JJJJ