Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

  • Meer dan 45 leningen
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor motor

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Motor
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 4 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  247 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Motor financieren: 4 tips geld lenen voor motor

Je staat weer eens in de file en droomt even weg: wat zou het toch heerlijk zijn als je een motor had. Stoer en flexibel tussen de stilstaande auto’s door manoeuvreren. En met mooi weer lekker toeren. En je bent niet de enige die die zo weg droomt. Motorrijden wordt steeds populairder. Helaas heeft een motor ook een prijskaartje. Voordelig geld lenen voor een motor lukt zeker met onze vier tips.

Voordelige motorfinanciering

Natuurlijk is het verstandig om te sparen voor je motor. Maar als je niet wilt wachten tot je het geld bij elkaar hebt, is geld lenen voor je motor ook een optie. Een lening voor een motor hoeft niet zo duur te zijn als je denkt. Met deze vier tips heb je zo een passende en voordelige motorfinanciering gevonden:

1. Welke lening voor motor kiezen

De meeste bekende leenvormen zijn een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening voor motor vaak het meest geschikt. De hoogte van de lening staat vast. Daarnaast weet je precies hoeveel je elke maand betaalt en wanneer de motorlening is afgelost. Wel zo overzichtelijk.

2. Looptijd motorlening kiezen

Als je een persoonlijke lening voor motor afsluit, spreek je met de bank af hoe lang de lening loopt. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Maar kies niet klakkeloos voor de langste looptijd. Als je motor zijn beste tijd heeft gehad, wil je niet nog de lening afbetalen. Het is verstandiger een looptijd te kiezen die past bij de verwachte levensduur van de motor.

3. Pas op met motor op afbetaling

Een motor financieren via de dealer is ook mogelijk. Maar kijk eerst goed om je heen. De motorlening van de dealer hoeft niet per se de goedkoopste te zijn. De rente zijn vaak hoger dan die van een persoonlijke lening.

4. Verstrekker lening motor kiezen

Bij een motorlening heb je de keuze uit verschillende soorten kredietverstrekkers. Veel mensen die een lening aanvragen gaan direct naar de bank waar ze al hun andere bankzaken regelen. Maar de grote banken hanteren vaak hogere leenrentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Goed vergelijken voor je een keuze maakt, kan je flink wat geld besparen op je motorfinanciering.

Bonustip bij motorfinanciering

Een motor moet je, net als een auto, verzekeren met minimaal een WA-dekking. Als je de motor financiert met een lening, raden wij een uitgebreidere dekking aan die ook de schades aan je eigen motor vergoedt. Hiermee krijg je bij total loss of diefstal genoeg geld om het openstaande deel van de lening af te betalen.

Eerst een motor proberen?

Een motor kopen doe je niet zomaar. Je wilt natuurlijk eerst zeker weten of deze wel fijn rijdt. Je kunt een motor huren direct van een particuliere eigenaar via MotoShare. Je weet dan zeker of de motor bij je past.

Geld lenen voor een motor?Dan is een persoonlijke lening de beste optie. Maar betaal niet onnodig te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk enorm. Door goed te vergelijken bespaar je tot wel 700 euro per jaar op je motor lening!
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Motor
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc