Geld lenen

Lening verhogen

Mag je tussentijds je lening verhogen?

Heb je een krediet afgesloten, maar wil je tijdens de looptijd extra geld lenen? Dan kun je de bank verzoeken om je doorlopend krediet te verhogen. Heb je echter een persoonlijke lening, dan is het helaas niet mogelijk om tussentijds je lening te verhogen. De enige mogelijkheid die je dan hebt, is een nieuwe lening aanvragen.

Doorlopend krediet verhogen

Dit verzoek dien je meestal in via de site van je bank. De bank beoordeelt vervolgens of je in aanmerking komt voor het verhogen van je doorlopend krediet. Nadat de bank het verzoek heeft goedgekeurd, onderteken je het nieuwe contract. De oude lening is dan in de nieuwe verwerkt.

Let op! Houd er wel rekening mee dat je maandelijkse aflossing stijgt en de rente misschien hoger komt te liggen. 

Persoonlijke lening verhogen

Wanneer je een persoonlijke lening hebt afgesloten is het niet mogelijk om deze te verhogen. Wil je toch extra geld lenen via een persoonlijke lening, dan moet je een nieuwe persoonlijke lening afsluiten. Het bedrag waarmee je in eerste instantie de lening wilde verhogen, vraag je dus als aparte lening aan. Voordat je dit doet is het slim om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Het kan namelijk zijn dat je ergens anders een lagere rente krijgt. Zorg dus dat je niet onnodig veel voor je extra lening betaalt.

Tip! Benieuwd hoeveel je kunt lenen? Met de rekentools van Geld.nl kun je eenvoudig je lening berekenen.

Extra geld lenen? Betaal niet onnodig te veel! Vergelijk het grootste aanbod leningen en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Vraag de lening van je keuze online aan en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken