Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hoe wij vergelijken

Vergelijk het grootste aanbod leningen & bespaar tot €700 per jaar p.j.

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor chalet

vergelijk ruim 45 leningen
Chalet
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 3 tips
Website van het Jaar

We zijn voor het 3e jaar
op rij genomineerd.

Actueel en volledig

Actuele rentes én voorwaarden
van het grootste aanbod

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 20:41
  • 20:38
  • 20:36
  • 20:34
  • 20:32

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Chalet financieren: 3 tips lening voor chalet

Iedere zomer heb je weer dat gedoe met drukke vakantieparken en een chalet reserveren. Is het niet veel handiger om je eigen chalet te hebben? Je gaat dan gewoon wanneer het je uitkomt, zonder eerst te moeten reserveren. Dát is pas relaxen. Maar hoe ga je zo’n chalet financieren? Een lening afsluiten is een optie. Met onze drie tips helpen wij je de voordeligste lening voor chalet te vinden.

Tip 1. Lening voor chalet kiezen

Allereerst kies je een geschikte leenvorm voor je chalet. Je hebt de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en de hypotheek. Iedere vorm heeft zo zijn voor- en nadelen:

Persoonlijke lening chalet
Vaste rente
Vaste looptijd
Geen notariskosten
Overzichtelijk: je weet precies wat je betaalt
Doorlopend krediet chalet
Flexibele rente
Flexibele looptijd
Geen notariskosten
Flexibiliteit brengt gevaren met zich mee 
Hypotheek chalet
Vaste of flexibele rente
Vaste looptijd
Geen notariskosten
Chalet wordt niet volledig gefinancierd

Bonustip! Geld lenen voor een chalet is het verstandigst met een persoonlijke lening . De rente en looptijd staan vast, waardoor je precies weet wat je kwijt bent. Dat is wel zo overzichtelijk.

Hypotheek chalet

Volledig een chalet financieren met een hypotheek is niet meer mogelijk door de aangescherpte regels. Alleen de eerste woning is volledig te financieren met een hypotheek. Een tweede woning, of in dit geval chalet, wordt maar deels gefinancierd. Je zult dus alsnog zelf geld in moeten brengen. Daarnaast krijg je met een hypotheek ook te maken met advies- en notariskosten, wat de prijs weer omhoog krikt. Dit is bij een persoonlijke lening niet het geval.

Tip 2. Looptijd financiering chalet bepalen

Kies je een persoonlijke lening voor een chalet, dan spreek je een looptijd af met de bank. Hier geldt: hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Dit lijkt natuurlijk voordelig, maar dat is schijn. Je betaalt dan namelijk langer rentekosten, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Voor een goedkopere lening kies je dus een zo kort mogelijke looptijd.

Tip 3. Alle leningen chalet bekijken

De meeste mensen die een lening aanvragen gaan direct naar de bank waar ze ook de rest van hun bankzaken hebben lopen. Lekker makkelijk en snel zonder zoekwerk. Je gooit zo echter geld weg. Grote banken vragen meestal hogere rentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Vergelijk daarom alle kredietverstrekkers voor een voordelige chalet financiering.

Bonustip! Chalet gekocht? Dan moet je die ook verzekeren. Kies niet zomaar voor de verzekeraar waar je al je verzekeringen hebt lopen. Die is namelijk niet automatisch de goedkoopste. Vergelijk daarom woonverzekeringen online en bespaar nog meer geld.

Aankoop Chalet

Nu je je geldzaken goed hebt voorbereid kun je je oriënteren op de verschillende chalets in de aanbieding. Kijk bijvoorbeeld eens naar de chalets van de Bergjes. Wij wensen je alvast veel plezier met je nieuwe chalet!

Betaal niet onnodig te veel voor je financiering chalet!Vergelijk zelf het grootste aanbod leningen en vind de lening voor chalet met de laagste rente en beste voorwaarden. De lening van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 700 euro per jaar op je lening voor chaletGeld lenen vergelijken >>
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Chalet
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018 Expert
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc