Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

  • Meer dan 45 leningen
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor kozijnen

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Kozijnen
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  247 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Financiering kunststof kozijnen: 5 tips geld lenen voor nieuwe kozijnen

Zijn je oude kozijnen aan vervanging toe of zijn ze niet helemaal meer naar je smaak? Heb je een huis gekocht met houten kozijnen en wil je liever kunststof kozijnen? Er zijn verschillende redenen om je kozijnen te vervangen. Maar er zit ook een kostenplaatje aan vast. Heb je het geld niet direct liggen, dan is geld lenen voor kozijnen een manier ze toch te vervangen. We geven je graag enkele tips, zodat je niet onnodig te veel betaalt voor je financiering kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen financieren - 5 Tips

Geld besparen op je lening voor kozijnen is eenvoudiger dan je denkt. Wij helpen je graag een handje met onze 5 praktische tips.

Tip 1. Lening voor kozijnen kiezen

Geld lenen voor kunststof kozijnen kan met verschillende leenvormen. De meest bekende zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet:

Kozijnen financieren - Persoonlijke lening

Wij raden je de persoonlijke lening aan. Hiermee staan je maandlasten vast en weet je precies wanneer de lening is afbetaald. Wel zo overzichtelijk.

Kunststof kozijnen financieren - Doorlopend krediet

Wil je toch liever iets meer flexibiliteit in je lening, dan past een doorlopend krediet misschien beter bij je. Tot aan de kredietlimiet mag je zoveel geld opnemen als je nodig hebt en je betaalt alleen rente over het opgenomen deel. Daarnaast kun je afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Wat handig is als de kozijnen of het plaatsen daarvan toch duurder uitpakt dan gedacht.

Tip 2. Looptijd lening kozijnen bepalen

Neem je een persoonlijke lening voor kozijnen, dan spreek je een looptijd af met de bank waarbinnen je de lening afbetaald. Een langere looptijd lijkt voordelig door de lage maandlasten, maar dat is niet zo. Je betaalt dan namelijk meer rentekosten. Kies daarom voor een persoonlijke lening een zo kort mogelijke looptijd om te besparen op je kozijnen lening.

Tip 3. Korting lening kozijnen woningeigenaren

Woningeigenaren hebben de mogelijkheid een lening voor kozijnen af te sluiten met korting in de vorm van een lagere rente. Deze speciale leningen hebben echter wel strengere voorwaarden. Je mag bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker zolang je de lening nog niet hebt afbetaald.

Tip 4. Pas op met afbetalingsplannen voor kozijnen

Verkopers van kunststof kozijnen, zoals Verbouwkosten.com, bieden je soms de mogelijkheid om een afbetalingsplan af te sluiten voor je kozijnen. Wij raden dit echt af. Deze afbetalingsplannen hebben meestal niet gunstigste rente en zijn daardoor duurder dan een lening via een bank of kredietmaatschappij. Vergelijk altijd eerst alle mogelijkheden voor je een keuze maakt en laat je niet verleiden door de verkoper.

Tip 5. Vind de voordeligste lening voor kozijnen

Natuurlijk denk je als je gaat lenen voor kozijnen als eerste aan de bank waar je ook al je hypotheek en/of betaalrekening hebt lopen. Je lening afsluiten bij je 'huisbank' kan je echter duur komen te staan. De leenrentes liggen bij grote banken namelijk vaak hoger dan bij kleinere, online kredietmaatschappijen. Het loont dus om eerst de tarieven van de verschillende aanbieders te vergelijken.

Bonustip! Subsidies en kortingen

Misschien kom je met je nieuwe kozijnen wel in aanmerking voor subsidies, bijvoorbeeld als je meteen ook investeert in isolerende ramen in je kunststof kozijnen. Of vernieuw meteen het hang- en sluitwerk. Als je hiermee voldoet aan de eisen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen en je vraagt dit certificaat aan, kun je tot wel 20 procent korting op je inboedelverzekering krijgen.

Geld lenen voor nieuwe kozijnen?Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor nieuwe kozijnen is gemiddeld 500 euro per jaar! Vooraf goed vergelijken bespaart je dus een hoop geld.
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Kozijnen
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc