Website van het jaar

Lening voor warmtepomp

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige vergelijking van Nederland. Vergelijken van leningen levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op tot € 500 per jaar.

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
8   "Snelle reactie en alles vlot geregeld" Franske G 16 oktober 2021
10   "Snel geregeld, zeer tevreden" A.F.F. Faile 16 oktober 2021
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van geld lenen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op zondag 17 oktober 2021.

Amanda Bulthuis
lening warmtepomp

Lening voor warmtepomp

Steeds meer Nederlandse huizenbezitters hebben interesse in het verduurzamen van hun woning. Investeringen zoals zonnepanelen en een warmtepomp zijn populairder dan ooit. Een warmtepomp aanschaffen kost je al snel tussen de 4.000 en 20.000 euro. Heb je niet voldoende spaargeld? Een persoonlijke lening voor een warmtepomp is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. Goedkoop geld lenen voor een warmtepomp? Onze slimme tips maken het mogelijk.

Lening voor warmtepomp verstandig?

Een warmtepomp is een flinke investering die zichzelf ruimschoots terugverdient. Met een warmtepomp wek je zelf energie op en verwarm je je woning op een energiezuinige, duurzame manier. Gemiddeld bespaar je op deze manier 270 euro per jaar. Ook stijgt de waarde van je woning als je een warmtepomp aanschaft.

Een warmtepomp is een dure aanschaf. Het geld hiervoor heb je misschien niet direct achter de hand. Een lening afsluiten voor een warmtepomp is dan een mogelijkheid. Het is verstandig om geld te lenen voor een warmtepomp, zolang je de lening zo goedkoop mogelijk houdt. In dit artikel lees je waar je op let als je een lening voor een warmtepomp zoekt.

1. Lening voor warmtepomp: de mogelijkheden

Wil je geld lenen voor een warmtepomp? Dan zijn er twee opties:

 • Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten
 • Je hypotheek verhogen

Voor de aanschaf van een warmtepomp is een persoonlijke lening de beste en voordeligste keuze. Je mag de rente van de lening vaak aftrekken van de belasting. Zo worden huiseigenaren gestimuleerd om te investeren in het verduurzamen van hun woning. Ook biedt een persoonlijke lening zekerheid: de rente en looptijd van de lening staan vast.

Een doorlopend krediet is minder geschikt als lening voor een warmtepomp. De rente bij deze leenvorm is niet aftrekbaar van de belasting. Daarnaast is de rente bij een doorlopend krediet vaak hoger dan bij een persoonlijke lening.

Ook kun je je hypotheek verhogen om een warmtepomp aan te schaffen. Voor verduurzaming van je huis mag je maximaal 106 procent van de woningwaarde lenen. De rente is vaak laag. Als je je hypotheek verhoogt betaal je echter ook opnieuw notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. Hiervoor ben je al snel een paar duizend euro kwijt, waardoor een persoonlijke lening voor een warmtepomp toch goedkoper uitvalt.

Koop je een nieuwe woning en sluit je een nieuwe hypotheek af? Dan is het wel rendabel om de warmtepomp mee te financieren in je hypotheek. Je betaalt dan een lagere rente, en de advies-, notaris- en taxatiekosten heb je toch al. Je mag 106 procent van de waarde van je nieuwe woning lenen om een warmtepomp te financieren.

Let op! De overheid wil het verduurzamen van woningen stimuleren. Zoek je een lening voor een warmtepomp? In enkele gevallen kom je in aanmerking voor een speciale lening voor energiebesparende maatregelen van de overheid of gemeente. Een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker biedt echter meer vrijheid: je bepaalt zelf de looptijd van je lening. Ook zijn de voorwaarden vaak gunstiger.

2. Hoeveel geld lenen voor warmtepomp?

De prijzen voor een warmtepomp lopen flink uiteen. Dit ben je gemiddeld kwijt voor een warmtepomp inclusief installatiekosten:

 • Hybride warmtepomp: tussen de 5.000 en 7.000 euro
 • Lucht-lucht warmtepomp: tussen de 4.000 en de 7.000 euro
 • Lucht-water warmtepomp: tussen de 4.000 en de 7.000 euro
 • Water-water warmtepomp: tussen de 10.000 en 20.000 euro
 • Grondwater warmtepomp: rond de 15.000 euro

Voor een warmtepomp moet je gemiddeld ongeveer tussen de 5.000 en 20.000 euro lenen. Luxe warmtepompen met een hoger rendement zijn vaak stukken prijziger. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de warmtepomp te financieren met eigen geld, en voor het resterende bedrag een lening af te sluiten. Bedenk van tevoren goed welke waterpomp het beste bij je past. Dat maakt het eenvoudiger om een goede warmtepomp lening te vinden.

Bonustip!  Hoeveel geld je kunt lenen hangt onder meer af van je inkomen, je uitgaven en eventuele andere lopende leningen en schulden. Je kunt hier je maximale lening berekenen. Dan weet je direct of je genoeg geld kunt lenen om een warmtepomp te financieren.

3. Lening voor warmtepomp tegen lage rente

Investeren in een warmtepomp levert op termijn flink wat geld op. Het zou dus zonde zijn als je voor een lening voor een warmtepomp te veel geld betaalt. De renteverschillen tussen de diverse kredietaanbieders zijn groot. De ene lening voor een warmtepomp is de andere niet. Het verschil in rente kan soms wel oplopen tot 5 procent. Kies daarom altijd voor een lage rente lening voor een warmtepomp. Zo bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.

Bonustip! Heb je een keer wat meer geld over? Kies er dan voor om extra af te lossen op je lening. Zo betaal je minder rente over de lening, waardoor je flink gaat besparen. Bij de meeste kredietverstrekkers is extra aflossen op je lening voor een warmtepomp gratis. Bij een enkele maatschappij betaal je extra kosten. Kijk je kredietovereenkomst dus eerst goed na.

4. Maandlasten lening voor warmtepomp

Ga je geld lenen voor een warmtepomp? Bepaal dan van tevoren hoe lang je erover wilt doen om de lening terug te betalen. Het lijkt misschien aantrekkelijk om te kiezen voor een lange looptijd: zo heb je lagere maandlasten, omdat het bedrag over meerdere maanden uitgesmeerd wordt. Toch kun je beter voor een kortere looptijd kiezen: hoe sneller je de lening afbetaalt, hoe minder lang je namelijk rente betaalt. Hierdoor is je lening bij een kortere looptijd uiteindelijk goedkoper.

Wil je jouw lening voor een warmtepomp zo voordelig mogelijk houden? Kies dan dus voor een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt betalen. Naast de aflossingen van de lening moet je namelijk nog wel voldoende geld overhouden voor je vaste lasten.

5. Leningen voor warmtepomp vergelijken

Geld lenen voor een warmtepomp kost altijd geld. Toch kun je prima een verstandige en voordelige lening voor een warmtepomp afsluiten. Kies voor een lening met een lage rente die goed bij je past. Op onze onafhankelijke vergelijkingssite kun je snel en eenvoudig geld lenen vergelijken en direct de warmtepomp lening vinden die bij jouw situatie past.

Lening voor warmtepomp nodig? De feiten op een rij

Een lening aanvragen voor een warmtepomp is een verstandige keuze als je het geld niet direct kunt missen. We zetten de feiten over geld lenen voor een warmtepomp nog even voor je op een rij:

 • Afhankelijk van de warmtepomp die je wilt kopen, moet je vaak rekenen op een lening van 5.000 tot 20.000 euro.
 • Een persoonlijke lening is de beste keuze als je een warmtepomp wilt aanschaffen. Een doorlopend krediet is minder geschikt vanwege de hogere rente. Ook is de rente niet aftrekbaar van de belasting. Bij een persoonlijke lening voor een warmtepomp is de rente wél fiscaal aftrekbaar.
 • Een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker biedt meer vrijheid dan een speciale lening van de overheid of gemeente om je huis te verduurzamen.
 • Je hypotheek verhogen om een warmtepomp aan te schaffen voor je bestaande woning is niet rendabel. Je betaalt bij het verhogen van je hypotheek ook opnieuw notariskosten. Zo ben je uiteindelijk vaak duurder uit.
 • Koop je een nieuwe woning? Dan is het juist wel voordeliger om de warmtepomp mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Je betaalt dan toch al notariskosten, advieskosten en taxatiekosten. Bovendien is de rente lager dan bij een consumptief krediet.
 • Betaal de lening voor een warmtepomp zo snel mogelijk af. Kies voor een persoonlijke lening met korte looptijd en bespaar flink op de rente.
 • Ga altijd voor de warmtepomp lening met de laagste rente. Zo bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar op de lening voor een warmtepomp. Vergelijk leningen op Geld.nl om de goedkoopste lening voor een warmtepomp te vinden. Door te besparen op je lening verdient de investering in een warmtepomp zichzelf des te sneller terug!
Voordelig geld lenen voor een warmtepomp?Vergelijk het grootste aanbod kredietverstrekkers op Geld.nl en vind direct de warmtepomp lening tegen de laagste rente! Leningen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc