Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Looptijd persoonlijke lening

Wat is de maximale looptijd persoonlijke lening? 

Wil je geld lenen, dan krijg je te maken met de looptijd. De looptijd van een persoonlijke lening is afhankelijk van de rente, het leenbedrag en de maandtermijn. De minimale looptijd van een persoonlijke lening is 12 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden.

Looptijd lening afstemmen op leendoel

De looptijd van je lening moet passen bij het doel waarvoor je het geld wilt lenen. Om een verstandige looptijd voor je persoonlijke lening te bepalen, is het slim de looptijd af te stemmen op de levensduur van het product of de dienst die je met de lening wilt aanschaffen.

Wil je voor bijvoorbeeld een auto een persoonlijke lening afsluiten, dan kan je de looptijd lening het beste gelijkstellen aan de levensduur van de auto. Met andere woorden: verwacht je dat de auto vijf jaar meegaat, dan is het verstandig om voor een maximale looptijd van vijf jaar te kiezen. Kun je de maandlasten van een kortere looptijd ook dragen? Dan kun je ook hiervoor kiezen. De kosten van de lening vallen dan namelijk lager uit. Ook loop je zo min mogelijke risico dat je nog steeds aan het afbetalen bent terwijl de auto al versleten is.

Tip! Benieuwd hoeveel je maximaal kunt lenen? In onze tool "Hoeveel kan ik lenen?"  bereken je direct het maximale leenbedrag dat past bij jouw persoonlijke situatie.

Voorbeeld looptijd persoonlijke lening

Stel, je sluit een persoonlijke lening van 10.000 euro met een looptijd van tien jaar af voor de aankoop van een motor. Na acht jaar blijkt dat de motor rijp is voor de sloop. Je lost dan nog twee jaar af op een lening voor een motor die je niet eens meer bezit. Hierdoor zal ook het kopen van een nieuwe motor moeilijker zijn.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 700 euro per jaar is? Bereken direct hoeveel jij kunt besparen op de kosten van je lening. Doe de check! Lening vergelijken