Geld lenen

Microkrediet

Wat is een microkrediet?

Een microkrediet is een kleine, zakelijke lening van maximaal 50.000 euro, die alleen wordt verstrekt aan startende ondernemingen. Wil je geld lenen om een eigen bedrijf te starten? Vraag dan een micro krediet aan bij een bank of bij Qredits (de landelijke microkrediet verstrekker). Als dat niet lukt, kun je ook bij het UWV krediet aanvragen.

Microkrediet aanvragen

Een microkrediet vraag je aan bij Stichting Microkrediet Nederland, beter bekend als Qredits. Om in aanmerking te komen voor een microkrediet moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen, die serieus worden getoetst door Qredits:

  • Je bent een startende of bestaande ondernemer
  • Je neemt een bedrijf over
  • Je hebt maximaal 50.000 euro nodig
  • Je hebt een goed ondernemingsplan
  • Je doet zaken binnen Nederland

Microkrediet Nederland, rente en kosten

Helaas is niets in het leven gratis. Zo ook bij het afsluiten van een microkrediet. Je betaalt namelijk afsluitkosten én rente. De rente bij een microkrediet is een vaste rente tijdens de gehele looptijd. Je weet van te voren dus precies hoeveel je aan het eind kwijt bent. De hoogste van de rente is marktconform. Qredits vraagt namelijk de gemiddelde rente van banken voor een starterskrediet. De afsluitkosten die je betaalt zijn afhankelijk van de hoogste van je lening en zijn bedoelt als kostendekker voor het screenen van je ondernemersplan.

Liever gewoon geld lenen bij de bank?Betaal dan niet onnodig te veel! Vergelijk eenvoudig het grootste aanbod leningen online en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening. Lening vergelijken