Contact

Overlijdensrisicoverzekering lening

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering bij een lening?

Leen je geld en kom je te overlijden vóór je het bedrag hebt terugbetaald? Dan zorgt een overlijdensrisicoverzekering dat je nabestaanden je lening niet hoeven terug te betalen. Je betaalt voor een lening met overlijdensrisicoverzekering extra premie bovenop de kosten van je lening. Je nabestaanden krijgen dan na je overlijden een bedrag uitgekeerd waarmee ze de lening kunnen aflossen. Heb je zo'n verzekering bij je lening echt nodig? En hoe kies je een goede overlijdensrisicoverzekering? Wij geven je enkele handige tips

1. Lening met verzekering bij overlijden nodig?

Het klinkt natuurlijk heel goed en prettig dat je nabestaanden niet voor jouw lening opdraaien. Leen je echter maar een klein bedrag? Vraag je dan echt af of je je hiervoor wilt verzekeren met een overlijdensrisicoverzekering. Leen je juist een groot bedrag of heeft je lening een lange looptijd? Dan is een overlijdensrisicoverzekering bij je lening aanvragen misschien juist wel verstandig. Kijk daarnaast of je misschien al een levensverzekering hebt die bij je overlijden meer dan genoeg uitkeert om de lening te kunnen terugbetalen.

2. Overlijdensrisicoverzekering bij lening inbegrepen?

Bij ING zit een overlijdensrisicoverzekering bij je lening inbegrepen. Als je komt te overlijden, scheldt deze bank (tot een maximum bedrag) je lening kwijt. Maar let op! Je betaalt voor een lening bij deze bank vaak meer aan rentekosten. Vaak is zelf de lening met de laagste rente uitzoeken en een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten goedkoper. Een losse overlijdensrisicoverzekering kost je maar een paar euro per maand.

Tip! Voordelig geld lenen met óf zonder verzekering! Tijdens het vergelijken op onze vergelijkingssite tonen we je het meest complete aanbod leningen voor jouw situatie. Zo weet je zeker dat de beste en voordeligste lening voor jou ertussen staat. Je kunt vervolgens dus zelf voor een paar euro in de maand een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

3. Best passende overlijdensrisicoverzekering bij je lening

Je hebt bij een overlijdensrisicoverzekering meestal de keuze uit twee soorten: een aflopende overlijdensrisicoverzekering of een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

Een aflopend overlijdensrisicoverzekering wil zeggen dat het bedrag dat het bedrag dat de verzekering uitkeert elk jaar minder wordt. Dit is de beste keuze als je een persoonlijke lening wilt verzekeren. Op de lening los je elke maand af, waardoor het nog openstaande leenbedrag steeds lager wordt. Als de uitkering van je overlijdensrisicoverzekering dan ook elk jaar minder wordt, blijft er voor je nabestaanden nog steeds genoeg worden om de lening terug te betalen. Omdat je overlijdensrisicoverzekering elk jaar minder hoeft uit te keren, betaal je bovendien ook minder premie dan voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

Een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering keert namelijk de hele looptijd hetzelfde bedrag uit als je komt te overlijden. Dit is een goede keuze als je een verzekering bij een doorlopend krediet afsluit. Je mag bij een doorlopend krediet de eerste twee jaar afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen, waardoor je niet zeker weet of je openstaande lening over een twee jaar lager is dan nu. Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering weet je in elk geval zeker dat je nabestaanden genoeg uitgekeerd krijgen om het doorlopend krediet terug te betalen aan de bank.

Zelf lening met verzekering afsluiten?

Zoals gezegd mag je zelf bepalen waar je een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Dit kan bij de kredietverstrekker, maar bijvoorbeeld ook bij een verzekeringsmaatschappij. Ben je van plan om een overlijdensrisicoverzekering apart af te sluiten? Laat je dan door een expert goed informeren over de mogelijkheden.

Geld lenen met of zonder overlijdensrisicoverzekering?Vergelijk het meest complete aanbod leningen in Nederland op Geld.nl! Kies de lening met de laagste rente voor jouw situatie en bespaar gemiddeld 783 euro aan rentekosten! Lening vergelijken
Lening met overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Vergelijk, kies de laagste rente & bespaar!