Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Overwaarde verbouwing

Heb ik overwaarde nodig om een verbouwing te financieren?

Voor het geld lenen voor het verbouwen van je woning heb je geen overwaarde op je woning nodig. Je kunt dus zonder overwaarde een lening aanvragen om te verbouwen. Mocht je overwaarde hebben, dan is dit voor kredietverstrekkers wel een extra zekerheid en kun je waarschijnlijk meer geld lenen of een voordeliger rentetarief krijgen.

Geld voor verbouwing - WOZ krediet

Mensen met een koophuis zonder overwaarde kunnen ook een WOZ krediet afsluiten om een verbouwing te financieren. Een WOZ krediet kun je vergelijken met een doorlopend krediet, maar kan alleen worden afgesloten door mensen met een koopwoning. Een voordeel van een WOZ krediet ten opzichte van een doorlopend krediet, is een aantrekkelijker rentepercentage. 

Verbouwing financieren met overwaarde - Tweede hypotheek

Zoals gezegd is overwaarde op je woning niet verplicht. Maar het geeft je vaak wel extra mogelijkheden. Zo kun je met overwaarde een tweede hypotheek afsluiten. Een tweede hypotheek is eigenlijk een extra lening op je woning. Het is normaal gesproken de voordeligste manier om een verbouwing te financieren, omdat de hypotheekrente lager is dan de rentetarieven van overige leningen.

Verbouwen maar geen geld - Heb ik overwaarde?

Overwaarde op je huis kan op twee manieren tot stand komen:

  1. Je hebt een woning zonder hypotheekschuld
  2. De waarde van je huis is groter dan de restschuld van je hypotheek. Dit kan het gevolg zijn van aflossingen of van waardestijging van het huis

Tip! Wil je weten of en hoeveel overwaarde je hebt? Laat dan een taxatie uitvoeren op je huis door een makelaar of taxateur. Deze stelt de waarde van je woning vast. Stijgt je woning pas na de verbouwing in waarde, dan moet er in het taxatierapport een executiewaarde na verbouwing worden opgenomen.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 700 euro per jaar is. Bereken direct hoeveel jij kunt besparen op de kosten van je lening voor verbouwing! Lening vergelijken