Geld lenen

Overwaarde verbouwing

Heb je overwaarde nodig om te verbouwen?

Wil je geld lenen om je huis te verbouwen, dan heb je geen overwaarde op je woning nodig. Je vraagt ook zonder overwaarde dus gewoon een lening aan om te verbouwen. Wanneer je wel overwaarde hebt op je huis, is dit voor kredietverstrekkers wél een extra zekerheid en krijg je waarschijnlijk een hogere lening of een gunstigere rente.

Geld voor verbouwing - WOZ krediet

Mensen met een koophuis zonder overwaarde kunnen ook een WOZ krediet afsluiten om een verbouwing te financieren. Een WOZ krediet kun je vergelijken met een doorlopend krediet, maar kan alleen worden afgesloten door mensen met een koopwoning. Een voordeel van een WOZ krediet ten opzichte van een doorlopend krediet, is een aantrekkelijker rentepercentage.

Verbouwen met overwaarde en tweede hypotheek

Zoals gezegd is overwaarde op je woning niet verplicht. Maar het geeft je vaak wel extra mogelijkheden. Zo kun je met overwaarde een tweede hypotheek afsluiten. Een tweede hypotheek is eigenlijk een extra lening op je woning. Het is normaal gesproken de voordeligste manier om een verbouwing te financieren, omdat de hypotheekrente lager is dan de rentetarieven van andere leningen.

Verbouwen maar geen geld, heb je overwaarde?

Overwaarde op je huis krijg je op twee manieren:

  1. Je hebt een huis zonder hypotheekschuld
  2. De waarde van je huis nu is groter dan de restschuld van je hypotheek


Tip!
Weten of en hoeveel overwaarde je hebt? Laat dan een taxatie uitvoeren door een makelaar of taxateur. Deze stelt de waarde van je woning vast.

Geld lenen voor verbouwing? Betaal niet te veel!Vergelijk het grootste aanbod leningen en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Vraag de lening van je keuze online aan en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je verbouwingskrediet! Lening vergelijken