Vergelijk het grootste aanbod leningen
Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.
Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!
Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"
De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van geld lenen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:
De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op maandag 11 januari 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:
Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:
Veel woningeigenaren hebben een hypotheek die hoger is dan de waarde van de woning. Bij verkoop van de woning blijft er dan een bedrag over. Dit noemen we restschuld. Koop je vervolgens een nieuwe woning, dan financier je de restschuld gewoon mee in de nieuwe hypotheek. Maar wat als je geen nieuwe woning meer koopt? Tenzij je genoeg spaargeld hebt om je restschuld in één keer af te lossen, is geld lenen vaak de enige overgebleven optie.
Een restschuld ontstaat door verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld wanneer de prijzen op de huizenmarkt dalen of je in het verleden een zogenaamde tophypotheek hebt afgesloten. In beide gevallen levert verkoop van de woning minder op dan de (resterende) hypotheekschuld.
Verkoop je je huis met verlies, maar koop je weer een nieuwe woning? Dan is het meestal mogelijk de restschuld mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Financieel moet het dan natuurlijk wel mogelijk zijn om hogere maandlasten te dragen. Een deel van je restschuld mag vervolgens in mindering worden gebracht op je vermogen in Box 3 van de inkomstenbelasting.
Verkoop je je woning met een restschuld, maar sluit je vervolgens geen nieuwe hypotheek meer af omdat je bijvoorbeeld gehuurd wil wonen? Dan is meefinancieren restschuld in je hypotheek geen optie. Tenzij je genoeg spaargeld hebt om je restschuld in één keer af te lossen is een restschuld lening de enige overgebleven optie. Het is dan wel belangrijk dat je de best passende en een zo goedkoop mogelijke lening vindt:
De meest voorkomende leningen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. In dit geval kies je beter voor een persoonlijke lening. Je leent dan namelijk een vast bedrag tegen een vooraf vastgestelde rente en looptijd. Zo weet je waar je aan toe bent, plus de persoonlijke lening is aftrekbaar in box 1.
Tijdens de persoonlijke lening aanvragen spreek je een looptijd af met de kredietverstrekker. Over het algemeen geldt, hoe korter de looptijd, hoe lager de rentekosten. Rentekosten betaal je iedere maand. Duurt je lening korter, dan betaal je dus minder vaak rentekosten en bespaar je geld.
Er zijn tal van kredietverstrekkers en de bank waar je al je geldzaken hebt lopen is hoogstwaarschijnlijk niet de goedkoopste. Vergelijk altijd een zo groot mogelijk aanbod kredietverstrekkers en kies de aanbieder met de laagste rente en beste voorwaarden. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste is soms wel honderden euro’s per jaar. Besparen doe je dus door goed te vergelijken! Met de rekentool van Geld.nl kun je nu heel makkelijk je lening berekenen. Check het snel!
Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze klantenservice.
Openingstijden:
Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30
Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:
Uitgebreide gegevens klantenserviceNaast vergelijken geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste onderzoeken en blogartikelen over geld lenen: