Restschuld financieren

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 3 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige vergelijking van Nederland. Vergelijken van leningen levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op tot € 500 per jaar.

Dit vinden klanten van ons
10   "Goede site, uiteindelijk de laagste rente gevonden" YLF Tohreg 21 juni 2021
10   "Goed, duidelijk, snel en heel erg klantvriendelijk" J Hoiting 18 juni 2021
10   "Vriendelijke medewerkers die mij aan een zeer goede en gunstige lening hebben geholpen" S Smit 18 juni 2021
Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van geld lenen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op donderdag 29 juli 2021.

Amanda Bulthuis
restschuld financieren

Restschuld meefinancieren: 3 tips geld lenen voor restschuld hypotheek

Veel woningeigenaren hebben een hypotheek die hoger is dan de waarde van de woning. Bij verkoop van de woning blijft er dan een bedrag over. Dit noemen we restschuld. Koop je vervolgens een nieuwe woning, dan financier je de restschuld gewoon mee in de nieuwe hypotheek. Maar wat als je geen nieuwe woning meer koopt? Tenzij je genoeg spaargeld hebt om je restschuld in één keer af te lossen, is geld lenen vaak de enige overgebleven optie.

Restschuld hypotheek - Oorzaken restschuld

Een restschuld ontstaat door verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld wanneer de prijzen op de huizenmarkt dalen of je in het verleden een zogenaamde tophypotheek hebt afgesloten. In beide gevallen levert verkoop van de woning minder op dan de (resterende) hypotheekschuld.

Financieren restschuld nieuwe hypotheek

Verkoop je je huis met verlies, maar koop je weer een nieuwe woning? Dan is het meestal mogelijk de restschuld mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Financieel moet het dan natuurlijk wel mogelijk zijn om hogere maandlasten te dragen. Een deel van je restschuld mag vervolgens in mindering worden gebracht op je vermogen in Box 3 van de inkomstenbelasting.

Restschuld lening

Verkoop je je woning met een restschuld, maar sluit je vervolgens geen nieuwe hypotheek meer af omdat je bijvoorbeeld gehuurd wil wonen? Dan is meefinancieren restschuld in je hypotheek geen optie. Tenzij je genoeg spaargeld hebt om je restschuld in één keer af te lossen is een restschuld lening de enige overgebleven optie. Het is dan wel belangrijk dat je de best passende en een zo goedkoop mogelijke lening vindt:

Tip 1. Restschuld financieren, kies de juiste lening

De meest voorkomende leningen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. In dit geval kies je beter voor een persoonlijke lening. Je leent dan namelijk een vast bedrag tegen een vooraf vastgestelde rente en looptijd. Zo weet je waar je aan toe bent, plus de persoonlijke lening is aftrekbaar in box 1.

Tip 2. Bepaal de looptijd bij financieren restschuld

Tijdens de persoonlijke lening aanvragen spreek je een looptijd af met de kredietverstrekker. Over het algemeen geldt, hoe korter de looptijd, hoe lager de rentekosten. Rentekosten betaal je iedere maand. Duurt je lening korter, dan betaal je dus minder vaak rentekosten en bespaar je geld.

Tip 3. Lening voor restschuld, kijk verder dan je eigen bank

Er zijn tal van kredietverstrekkers en de bank waar je al je geldzaken hebt lopen is hoogstwaarschijnlijk niet de goedkoopste. Vergelijk altijd een zo groot mogelijk aanbod kredietverstrekkers en kies de aanbieder met de laagste rente en beste voorwaarden. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste is soms wel honderden euro’s per jaar. Besparen doe je dus door goed te vergelijken! Met de rekentool van Geld.nl kun je nu heel makkelijk je lening berekenen. Check het snel!

Geld lenen voor restschuld? Betaal niet te veel!Vergelijk het grootste aanbod leningen en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Vraag de lening van je keuze online aan en bespaar gemiddeld 500 euro op de kosten van je restschuld lening!
Geld lenen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc