Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

  • Meer dan 45 leningen
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor scooter

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Scooter
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 4 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  243 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Scooter financiering: 4 tips lening scooter

Om een scooter te kopen ben je meestal tussen de 1.500 en 2.000 euro kwijt. Dit is een bedrag wat je met een beetje discipline best bij elkaar kunt sparen. Als je niet zolang wil wachten kun je misschien ook geld lenen voor je scooter. Maar daar wil je natuurlijk niet te veel voor betalen. Wij geven je enkele tips om de scooterlening betaalbaar te houden.

Let op! Geld lenen voor je scooter kan alleen als je achttien jaar of ouder bent. Ben je dat nog niet? Kijk dan je ouders lief aan voor een lening of een bijdrage aan je scooter.

Tips voordelige lening scooter

Geld besparen op je scooter lening is eenvoudiger dan je denkt. Wij helpen je graag een handje met deze tips:

1. Welke scooter lening is geschikt?

Er bestaan verschillende soorten leningen. De meest bekende zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening weet je precies hoeveel je elke maand betaalt aan aflossing en rente en wanneer de lening is afgelost. Een persoonlijke lening is dan ook de meeste geschikte lening voor je scooter.

2. Looptijd scooter lening kiezen

Voor een persoonlijke lening voor scooter spreek je een looptijd af. Hoe langer de looptijd, hoe lager vaak de rente. Maar kies niet zomaar voor de langste looptijd. Wanneer je scooter is versleten, wil je niet nog aan de lening vastzitten. Het is daarom verstandiger een looptijd te kiezen die past bij de verwachte levensduur van de scooter.

3. Pas op met scooter op afbetaling

Sommigen scooterverkopers bieden scooters op afbetaling aan. Wij raden dit af. De rente die je betaalt voor deze scooter financiering is vaak hoger dan wanneer je geld leent bij een bank of kredietmaatschappij. Laat je dus niet zomaar verleiden door de verkoper.

4. Verstrekker lening scooter kiezen

De meeste mensen die een lening aanvragen voor een scooter gaan hiervoor naar de bank waar ze ook een betaalrekening hebben. Dat voelt immers vertrouwd. Maar het is ook duur. Je betaalt bij de grote banken namelijk vaak een hogere rente voor je scooterlening dan bij online kredietverstrekkers.

Bonustip! scooter financiering

Als je de scooter gekocht hebt, moet je ‘m ook nog verzekeren. Je ben verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze vergoedt alleen schades die jij met je scooter toebrengt aan anderen. Maar als je geld leent voor je scooter, adviseren wij de All risk scooterverzekering. Deze is wel wat duurder, maar als er iets met je scooter gebeurt, krijg je voldoende geld terug om je lening af te betalen. Zo voorkom je dat je met een hoge schuld blijft zitten.

Geld lenen voor een scooter?De leenrentes van kredietverstrekkers zijn historisch laag. Vergelijk nu het grootste aanbod kredietverstrekkers en zie meteen waar je de laagste leenrente betaalt voor de financiering van je scooter. Zo bespaar je honderden euro's per jaar!
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Scooter
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc