Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Lening voor senioren

Waarop letten bij seniorenlening? 

Ben je 70 jaar of ouder en je wilt geld lenen? Dan kun je bij sommige kredietverstrekkers nog gewoon een lening afsluiten. Natuurlijk hangt het wel van je persoonlijke situatie af wat de maximale lening is, maar dat geldt voor elke leeftijd. Wel gelden er vaak strengere voorwaarden als je al wat ouder bent. Banken gebruiken deze strengere voorwaarden omdat ze minder zekerheid hebben dat je de lening ook helemaal terug kunt betalen. Ga je met pensioen, dan daalt je inkomen en heb je minder financiële ruimte. Ook houdt de bank er rekening mee dat de kans op overlijden groter wordt naarmate je ouder bent.

Persoonlijke lening senioren

Een aantal banken biedt een speciale seniorenlening aan. De voorwaarden van deze leningen verschillen per kredietverstrekker, net als de rente die je moet betalen. Meestal is een seniorenlening een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is een lening waarbij je een vast bedrag leent. Daarna los je elke maand een vast bedrag af. Je spreekt met de bank af binnen welke termijn de lening terugbetaald moet zijn. Aan de hand van deze termijn kun je de hoogte van de maandelijkse aflossing berekenen. Wil je liever een doorlopend krediet, dan heb je helaas minder mogelijkheden.

Seniorenlening - Leenbedrag

De voorwaarden van seniorenleningen verschillen per kredietverstrekker, maar net als bij elke lening is het belangrijk om te kijken welke bank een seniorenlening met een lage rente biedt. Daarnaast is het minimale en maximale leenbedrag belangrijk. Bij de ene kredietverstrekker mag je 5.000 euro lenen, bij de ander 50.000. Bedenk dus goed welke bedrag je precies nodig hebt, dan kun je kijken welke kredietverstrekker deze mogelijkheid biedt.

Lening voor senioren - Leeftijdsgrens

Ook de leeftijdsgrens van de seniorenlening verschilt. De ondergrens ligt rond de 58 jaar tot 60 jaar. De bovengrens ligt tussen 68 en 72 jaar. Verder is het verstandig om te letten op de aflossingstermijn. Bij de ene bank heb je meer tijd dan bij de andere. Hoe sneller de lening afgelost moet worden, hoe hoger je maandlasten zijn.

Geld lenen 70 plus - Overlijdenrisicoverzekering

Ten slotte kun je nog letten op wat de voorwaarden rondom overlijden zijn. Wordt de lening dan (deels) kwijtgescholden? Of moet je verplicht een overlijdensverzekering afsluiten bij de lening? Wat kost deze dan? Je wilt natuurlijk liever niet dat je kinderen je schulden erven, dus is het verstandig om te controleren of dit geval is.

Lening voor senioren - 60 plus

Wil je als 60-plusser een lening afsluiten, dan kun je soms ook nog bij de reguliere banken terecht. De maximale leeftijd waarop je een ‘gewone’ lening af mag sluiten, is bij sommige banken zelfs 70 jaar. Je kunt dan waarschijnlijk wel minder lenen dan iemand die jonger is. De leningen moeten ook voor een bepaalde leeftijd terugbetaald zijn, bijvoorbeeld voordat je 74 jaar bent.

Als 60-plusser een lening afsluiten kan dus op verschillende manieren. Het zoeken naar de beste lening voor jou vraagt alleen wat tijd. Je mag bij meerdere kredietverstrekkers een offerte aanvragen, dit kost je niets. Zo kun je overwegen welke lening voor het meest verantwoord is.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 700 euro per jaar is. Betaal jij ook te veel voor je lening? Doe de check! Lening vergelijken