Geld lenen

Tante Agaath lening

Hoe werkt de Tante Agaath regeling?

Wanneer je als startende ondernemer niet over voldoende vermogen beschikt, kun je geld lenen bij ‘Tante Agaath’. Bij een Tante Agaath lening verstrekt een extern persoon geld aan een startende ondernemer. De kredietverstrekker mag wel een familielid zijn van de startende ondernemer, maar mag niet getrouwd of samenwonend zijn met de ontvanger van de lening.

Agaath - Durfkapitaalregeling

De Tante Agaath regeling wordt ook wel durfkapitaalregeling genoemd. Er wordt over durfkapitaal gesproken omdat de nieuwe onderneming zich nog niet bewezen heeft in de markt. Het verstrekken van een lening is dus niet zonder risico. Vandaar dat de term durfkapitaal gebruikt wordt.

Tante Agaath lening - Voorwaarden

Wil je een Tante Agaath lening, dan zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • De lening is bedoeld voor een startende ondernemer
  • De minimale rente ligt op 8 tot 9% en mag niet hoger zijn dan de wettelijke rente
  • Je leent minimaal 2269 euro en maximaal 50.000 euro
  • Het geld van de lening wordt alleen gebruikt ter financiering van de nieuwe onderneming
  • De geldverstrekker heeft zelf geen geld geleend om de lening te kunnen verstrekken

Let op! Omdat de Tante Agaath regeling een achtergestelde lening is, hebben andere schuldeisers tijdens een periode van acht jaar, wanneer er sprake is van een faillissement, voorrang op het innen van de schuld.

Tante Agaath - Belastingdienst

De fiscale voordelen van een Tante Agaath lening zijn in 2011 al gestopt. Wel wordt er nog altijd veel geleend van bekenden. Het is bijvoorbeeld nog altijd een van de meest populaire vormen van startkapitaal.

Betaal niet onnodig te veel voor je lening!Vergelijk online heel makkelijk het grootste aanbod leningen en kies de aanbieder met de laagste rente en beste voorwaarden. Zo bespaar je eenvoudig een hoop geld op je lening! Lening vergelijken