Geld lenen

Geld lenen boven 75 jaar

Tot welke leeftijd kun je geld lenen?

De maximum leeftijd voor een lening afsluiten verschilt per aanbieder. Over het algemeen hanteren ze een leeftijdsgrens ergens tussen 60 en 74 jaar. Maar dit is ook afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen. Geld lenen op latere leeftijd is dus bijna altijd lastig. Dat is ook logisch, als je bedenkt dat het risico voor de bank of kredietverstrekker toeneemt naarmate je ouder bent.

Maximale leeftijd om te lenen

De maximum leeftijd om een lening af te sluiten is dus per aanbieder anders en varieert tussen de 60 en 74 jaar. Wil je op deze leeftijd toch nog een lening bij de bank, dan moet je die vaak binnen maximaal vijf jaar aflossen. Wil je weten hoe het precies bij jouw lening zit? Bekijk dan goed de voorwaarden voordat je een lening afsluit.

Tip! Wil je weten hoeveel je op jouw leeftijd kunt lenen? In onze tool "Hoeveel kan ik lenen?" bereken je in enkele stappen het maximaal verantwoorde leenbedrag dat past bij jouw persoonlijke situatie.

Geld lenen boven 75 jaar

Tegenwoordig bieden sommige kredietverstrekkers ook leningen speciaal voor ouderen aan. De zogenaamde seniorenlening, waarbij de eindtijd opgerekt wordt. Hierbij bestaat vaak de mogelijkheid om bij overlijden de lening kwijt te schelden. Daar staat natuurlijk niet de laagste rente tegenover: dit is dus een dure optie!

Maximale leeftijd om te lenen of minimale leeftijd?

Er bestaan ook regels voor de minimum leeftijd waarop je een lening mag afsluiten. Meer informatie hierover vind je in het artikel 'Vanaf welke leeftijd lenen'.

Wist je dat...
Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 500 euro per jaar is? Bereken direct hoeveel jij kunt besparen op de kosten van je lening! Lening vergelijken