Contact
Geld lenen

Tot welke leeftijd kun je geld lenen?

Tot welke leeftijd kun je geld lenen?

Tot welke leeftijd een lening afsluiten mogelijk is, verschilt per kredietverstrekker of bank. Meestal ligt de leeftijdsgrens ergens tussen 63 en 80 jaar. Het maakt hierbij niet uit voor welk doel je leent. Ook bij geld lenen voor een auto geldt dezelfde maximale leeftijd. Daarnaast kun je als senior meestal een minder hoog bedrag lenen of moet je het in een kortere tijd terugbetalen. Geld lenen op latere leeftijd brengt dus extra voorwaarden met zich mee. In dit artikel lees je waar je op moet letten.

Tip! Direct een lening afsluiten die mogelijk is met jouw leeftijd? Ga op vergelijkingssite Geld.nl je leningen vergelijken en wij tonen je alleen leningen die beschikbaar zijn bij jouw leeftijd. Wel zo handig! De lening van je keuze sluit je eenvoudig online af.

Tot welke leeftijd kan je lenen? Kijk ook naar aflosleeftijd!

Naast de leeftijd tot welke je een lening kunt aanvragen, hanteren kredietverstrekkers ook een maximale leeftijd voor het aflossen van lening. Voor die leeftijd moet je hele lening hebben terugbetaald. De maximale leeftijd voor het aflossen ligt bij een persoonlijke lening meestal tussen de 70 en 80 jaar. Hierdoor moet je het geleende geld soms binnen een korte periode terugbetalen, wat je een relatief hoog maandbedrag oplevert. Het terug te betalen bedrag wordt namelijk over minder maanden gespreid.

Goed om te weten! Als je 65 jaar of ouder bent, passen we in je lening berekening op Geld.nl de looptijden die je kunt kiezen aan op je leeftijd. Zo weet je meteen hoelang een lening maximaal mag lopen op jouw leeftijd en wat dat betekent voor je maandlasten.

Tot welke leeftijd mag je lenen? Let op je leenbedrag

Omdat je het bedrag in een kortere periode moet terugbetalen dan iemand die nog wat jonger is, lenen kredietverstrekkers ouderen meestal lagere bedragen. Zo blijven je maandlasten betaalbaar. Een bedrag van 20.000 euro in drie jaar aflossen kost je bijvoorbeeld gemiddeld 600 euro per maand. Een bedrag van 10.000 euro in diezelfde periode aflossen geeft je maandlasten van 300 euro. Een flink verschil dus.

Hoeveel je op oudere leeftijd maximaal kunt lenen, verschilt per kredietverstrekker. Bij sommige aanbieders mag je nog 50.000 euro lenen als dat past bij je inkomen en vaste lasten. Maar er zijn ook aanbieders waar je maximaal 5.000 euro kunt lenen als oudere.

Tot welke leeftijd kan je lenen met een doorlopend krediet?

De maximale leeftijden die we hiervoor noemden, gelden voor een persoonlijke lening. De maximale leeftijd voor een doorlopend krediet ligt veel lager, meestal tussen de 67 en 69 jaar. Dit komt doordat je bij een doorlopend krediet afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen. Banken en kredietverstrekkers lopen dus meer risico dat als je komt te overlijden er nog een groot bedrag openstaat.

Tip! Als je komt te overlijden vóór je de lening hebt afgelost, moeten je nabestaanden meestal de lening terugbetalen. Om dit te voorkomen is het als senior verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij je lening. Als je overlijdt, zorgt de verzekering dat je lening wordt afbetaald. Meer hierover lees je in het artikel Overlijdensrisicoverzekering bij lening.

Op welke leeftijd je ook leent, betaal nooit te veel!
Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is gemiddeld 783 euro aan rentekosten. Vergelijk het grootste aanbod lening en vind eenvoudig de laagste rente, zodat je nooit onnodig te veel betaalt. Geld lenen vergelijken

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis.

Zij is als expert geld & verzekeringen gespecialiseerd in geld lenen en zorgt dat je in onze vergelijking een goede keuze kunt maken voor je lening. Amanda is verantwoordelijk voor onze onderzoeken en persberichten en zorgt dat onze vergelijkingen compleet en actueel zijn. Ook is ze een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld bij RTL Nieuws en Telegraaf.

;