Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor tweede huis

vergelijk & vind de beste deal!
Tweede huis
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Eerst meer info? Lees dan hier onze 4 tips
Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 08:33
  • 08:30
  • 08:28
  • 08:26
  • 08:24

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Tweede huis kopen: 4 tips geld lenen voor tweede huis

Voor veel mensen is het een droom, het hebben van een tweede huis. Een tweede huis kopen gaat echter anders in zijn werk dan het financieren van een eerste woning. Lees waarmee je rekening moet houden en bespaar dankzij een aantal praktische tips bij geld lenen voor tweede huis.

Hypotheek tweede huis

Wil je een hypotheek afsluiten voor je tweede huis, dan kom je tot de ontdekking dat er niet veel hypotheekverstrekkers zijn die een tweede huis volledig financieren. Een tweede huis te kopen met een hypotheek? Dan stelt de hypotheekverstrekker meestal eisen met betrekking tot de bouwaard (van steen en met pannendak). Ook moet je vaak in staat zijn zelf eigen geld in te brengen. Dit eigen geld breng je in door middel van eigen spaargeld of een lening.

2e Huis financieren - 4 Tips

Heb je nog niet genoeg gespaard of wil je dit geld liever achter de hand houden als appeltje voor de dorst? Dan kun je geld lenen bij een kredietverstrekker. We geven je enkele tips waar je dan op moet letten, zodat je niet onnodig veel betaalt en op een makkelijke manier direct bespaart op de lening ter financiering tweede woning.

Tip 1. Tweede huis financieren, kies de juiste leenvorm

Als je zoekt op leningen zijn er tal van leenvormen waaruit je kunt kiezen. Zorg dan altijd dat je de juiste leenvorm kiest die past bij je leendoel. In dit geval is dat absoluut de persoonlijke lening. Je leent dan namelijk een vast bedrag tegen een vaste rente en vaste looptijd. Zo weet je van te voren exact waar je aan toe bent.

Tip 2. Vergelijk kredietverstrekkers bij 2e huis financieren

Tegenwoordig zijn er tientallen kredietverstrekkers. Allemaal bieden ze verschillende voorwaarden aan en hanteren een andere rente. Het verschil tussen kredietverstrekkers kan eenvoudig oplopen tot honderden euro’s per jaar. Goed vergelijken en je lening aanvragen bij de aanbieder met de laagste rente en beste voorwaarden bespaart je een hoop geld.

Tip 3. Tweede huis kopen, kies de ideale looptijd lening

De looptijd van je lening bepaalt voor een deel de hoogte van de rente. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Maar dat betekent niet dat de uiteindelijke prijs die je betaalt ook lager is. Je bent immers langer aan het aflossen. Maak dus een goede afweging in looptijd, waarbij het totaalbedrag leidend is.

Tip 4. Vergelijk ook verzekeraars bij 2e woning kopen

Een tweede huis wil je natuurlijk ook goed verzekeren. Veel mensen zijn geneigd dezelfde verzekeraar te nemen als waar ze al hun verzekeringszaken hebben lopen. Want dat is wel zo makkelijk. Realiseer je wel dat je dan waarschijnlijk niet het goedkoopst uit bent. We raden altijd aan om ook de woonverzekering goed te vergelijken.

Tweede huis kopen - Financiële consequenties

Wie overweegt een tweede woning te kopen moet verder nog rekening houden met een aantal extra financiele verplichtingen:

  • Een tweede huis en de bijbehorende schuld ziet de Belastingdienst als vermogen en wordt daarom belast in box 3. Met anderen woorden, je moet er belasting over betalen. Je mag de lening van een tweede woning wel aftrekken van je eigen vermogen, maar de rente en de kosten voor onderhoud zijn niet aftrekbaar.
  • Gemeentelijke belastingen. Ook voor je tweede huis betaal je gemeentelijke belastingen zoals waterschapsbelasting, onroerende zaakbelasting, huisvuilheffing en rioolrecht.
  • Bijna 40 procent van de Nederlandse gemeenten heft forensenbelasting. Dit is een belasting voor mensen die meer dan drie maanden per jaar een gemeubileerde woning betrekken in de betreffende gemeente. Verhuur jij je woning dus minder dan negen maanden per jaar, dan is de kans groot dat je forensenbelasting gaat betalen.
Een tweede huis financieren?Dan is een persoonlijke lening de beste optie. Maar betaal niet onnodig te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk enorm. Door goed te vergelijken bespaar je tot wel 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Tweede huis
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc