Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

  • Meer dan 45 leningen
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Uitbouw financieren

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Uitbouw
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  243 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Uitbouw financieren: 5 tips lening voor aanbouw

Je wilt graag wat groter wonen, maar je houdt te veel van je huis om die te verlaten? Met een aanbouw creëer je meer woonruimte in je huidige woning. Helaas heeft een uitbouw financieren ook een prijskaartje. Hoe ga je de uitbouw financieren als je niet genoeg spaargeld hebt? Wij zetten de mogelijkheden van geld lenen voor een aanbouw op een rij en geven je handige tips.

Uitbouw financieren met lening - 5 Tips

Geld besparen op de lening voor je uitbouw is eenvoudiger dan je denkt. We helpen je graag een handje met onze vijf praktische tips:

Tip 1. Soort lening voor uitbouw kiezen

Geld lenen voor een uitbouw kan met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden in dit geval een persoonlijke lening aan, omdat hier de meeste voordelen aan zitten:

Voordelen persoonlijke lening voor uitbouw

  • Je maandlasten staan vast
  • Je weet precies wanneer de lening is afgelost
  • Omdat je de lening gebruikt voor je woning en maandelijks aflost, mag je de rente aftrekken van je inkomstenbelasting in box 1

Voordelen doorlopend krediet voor aanbouw

  • Je kunt afgeloste bedragen weer opnemen. Altijd handig als de uitbouw duurder uitpakt
  • Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Dit is vooral voordelig als je toch minder geld nodig blijkt te hebben dan gedacht

Het grote nadeel van een doorlopend krediet is echter dat de rente niet aftrekbaar is.

Tip 2. Onverwachte kosten uitbouw financieren

Een verbouwing kan onverhoopt duurder uitpakken dan je had ingeschat. Daarom is het doorlopend krediet juist zo handig, maar ja, die rente is niet aftrekbaar. Om met een persoonlijke lening toch de onverwachte kosten te financieren, leen je je vijf procent meer dan wat je denkt nodig te hebben. Los de lening voor uitbouw dan vervroegd af wanneer je die vijf procent niet nodig blijkt te hebben.

Tip 3. Looptijd lening aanbouw bepalen

Kies je een persoonlijke lening voor aanbouw, dan spreek je een looptijd af met de bank of kredietverstrekker. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente. Je denkt nu vast: “Dan ga ik toch voor de langste looptijd?” Het lijkt voordelig, maar dat is het niet. Met een langere looptijd betaal je namelijk langer rentekosten over het geleende bedrag, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan met een kortere looptijd. Ga dus voor een zo kort mogelijke looptijd.

Tip 4. Aanbouw financieren met korting

Sommige kredietverstrekkers bieden korting op de rente als je woningeigenaar bent. Je hebt dan dus een lening voor aanbouw met lagere rente. Deze lening heeft andere voorwaarden dan "normale" leningen. Eén van die voorwaarden is dat je de woning niet mag verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Tip 5. Waar geld lenen voor aanbouw?

De meeste mensen die een lening aanvragen voor het financieren van aanbouw gaan hiervoor naar de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben. Maar daarmee ben je een dief van je eigen portemonnee. De grote banken vragen namelijk hogere rentes dan de kleinere, online kredietverstrekkers. Even verder kijken dan je eigen bank en vergelijken bespaart dus flink wat geld.

Uitbouw financieren met een hypotheek

Je denkt waarschijnlijk als eerste aan je hypotheek. Dat is ook de verstandigste optie om je uitbouw te financieren. Dit kan echter alléén als je voldoende overwaarde hebt.

Bonustip! Door de uitbouw wordt de oppervlakte van je huis groter en verandert de waarde van je woning. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je voldoende vergoed krijgt als er iets met je huis gebeurd.

Geld lenen voor een aanbouw?De rentes zijn nu historisch laag. Vergelijk snel het grootste aanbod leningen en zie meteen waar je de laagste leenrente betaalt. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar op de lening voor een uitbouw!
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Uitbouw
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc