Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hoe wij vergelijken

Vergelijk het grootste aanbod leningen & bespaar tot €700 per jaar p.j.

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor uitbouw

loop je besparing niet mis
Uitbouw
Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Website van het Jaar

We zijn voor het 3e jaar
op rij genomineerd.

Actueel en volledig

Actuele rentes én voorwaarden
van het grootste aanbod

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 11:24
  • 11:21
  • 11:19
  • 11:17
  • 11:15

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Uitbouw financieren: 5 tips lening voor aanbouw

Je wilt graag wat groter wonen, maar je houdt te veel van je huis om die te verlaten. Met een aanbouw creëer je ook meer woonruimte in je huidige woning, maar het heeft wél een prijskaartje. Hoe ga je de uitbouw financieren? Wij zetten de mogelijkheden op een rij en geven je enkele tips voor een voordelige aanbouw lening.

Uitbouw financieren met lening - 5 Tips

Geld besparen op de lening voor je uitbouw is eenvoudiger dan je denkt. We helpen je graag een handje met onze vijf praktische tips:

Tip 1. Soort lening voor uitbouw kiezen

Geld lenen voor een uitbouw kan met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden in dit geval een persoonlijke lening aan, omdat hier de meeste voordelen aan zitten:

Voordelen persoonlijke lening voor uitbouw

  • Je maandlasten staan vast
  • Je weet precies wanneer de lening is afgelost
  • Omdat je de lening gebruikt voor je woning en maandelijks aflost, mag je de rente aftrekken van je inkomstenbelasting in box 1

Voordelen doorlopend krediet voor aanbouw

  • Je kunt afgeloste bedragen weer opnemen. Altijd handig als de uitbouw duurder uitpakt
  • Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Dit is vooral voordelig als je toch minder geld nodig blijkt te hebben dan gedacht

Het grote nadeel van een doorlopend krediet is echter dat de rente niet aftrekbaar is.

Tip 2. Onverwachte kosten uitbouw financieren

Een verbouwing kan onverhoopt duurder uitpakken dan je had ingeschat. Daarom is het doorlopend krediet juist zo handig, maar ja, die rente is niet aftrekbaar. Om met een persoonlijke lening toch de onverwachte kosten te financieren, leen je je vijf procent meer dan wat je denkt nodig te hebben. Los de lening voor uitbouw dan vervroegd af wanneer je die vijf procent niet nodig blijkt te hebben.

Tip 3. Looptijd lening aanbouw bepalen

Kies je een persoonlijke lening voor aanbouw, dan spreek je een looptijd af met de bank of kredietverstrekker. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente. Je denkt nu vast: “Dan ga ik toch voor de langste looptijd?” Het lijkt voordelig, maar dat is het niet. Met een langere looptijd betaal je namelijk langer rentekosten over het geleende bedrag, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan met een kortere looptijd. Ga dus voor een zo kort mogelijke looptijd.

Tip 4. Aanbouw financieren met korting

Sommige kredietverstrekkers bieden korting op de rente als je woningeigenaar bent. Je hebt dan dus een lening voor aanbouw met lagere rente. Deze lening heeft andere voorwaarden dan "normale" leningen. Eén van die voorwaarden is dat je de woning niet mag verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Tip 5. Waar geld lenen voor aanbouw?

De meeste mensen die een lening aanvragen voor het financieren van aanbouw gaan hiervoor naar de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben. Maar daarmee ben je een dief van je eigen portemonnee. De grote banken vragen namelijk hogere rentes dan de kleinere, online kredietverstrekkers. Even verder kijken dan je eigen bank en vergelijken bespaart dus flink wat geld.

Uitbouw financieren met een hypotheek

Je denkt waarschijnlijk als eerste aan je hypotheek. Dat is ook de verstandigste optie om je uitbouw te financieren. Dit kan echter alléén als je voldoende overwaarde hebt.

Bonustip! Door de uitbouw wordt de oppervlakte van je huis groter en verandert de waarde van je woning. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je voldoende vergoed krijgt als er iets met je huis gebeurd.

Lening voor aanbouw kiezen? Betaal niet onnodig te veel!Vergelijk zelf het grootste aanbod leningen en vind de lening voor aanbouw met de laagste rente en beste voorwaarden. De lening van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 700 euro per jaar op je lening! Geld lenen vergelijken >>
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Uitbouw
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018 Expert
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc