Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Uitbouw financieren

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor uitbouw

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lloyds Bank € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,6%€ 489€ 29.285
Lender & Spender € 50.0006,6%€ 977€ 58.569
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor uitbouw kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Uitbouw financieren: 6 tips lening voor aanbouw

Je wilt graag wat groter wonen, maar je houdt te veel van je huis om die te verlaten? Met een aanbouw creëer je meer woonruimte in je huidige woning. Helaas heeft een uitbouw financieren ook een prijskaartje. Hoe ga je de uitbouw financieren als je niet genoeg spaargeld hebt? Wij zetten de mogelijkheden van geld lenen voor een aanbouw op een rij en geven je handige tips.

Tips geld lenen voor uitbouw
Financiering voor auto kiezen

Soort lening voor uitbouw kiezen

Geld lenen voor een uitbouw kan met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wij raden in dit geval een persoonlijke lening aan, omdat hier de meeste voordelen aan zitten:


Voordelen persoonlijke lening voor uitbouw

  • Je maandlasten staan vast
  • Je weet precies wanneer de lening is afgelost
  • Omdat je de lening gebruikt voor je woning en maandelijks aflost, mag je de rente aftrekken van je inkomstenbelasting in box 1

Voordelen doorlopend krediet voor aanbouw

  • Je kunt de eerste twee jaar afgeloste bedragen weer opnemen. Altijd handig als de uitbouw duurder uitpakt
  • Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Dit is vooral voordelig als je toch minder geld nodig blijkt te hebben dan gedacht

Het grote nadeel van een doorlopend krediet is echter dat de rente niet aftrekbaar is.

Looptijd lening auto bepalen

Onverwachte kosten uitbouw financieren

Een verbouwing kan onverhoopt duurder uitpakken dan je had ingeschat. Daarom is het doorlopend krediet juist zo handig, maar ja, die rente is niet aftrekbaar.

Om met een persoonlijke lening toch de onverwachte kosten te financieren, leen je je vijf procent meer dan wat je denkt nodig te hebben. Los de lening voor uitbouw dan vervroegd af wanneer je die vijf procent niet nodig blijkt te hebben.

Let op maandlasten lening auto

Looptijd lening aanbouw bepalen

Kies je een persoonlijke lening voor aanbouw, dan spreek je een looptijd af met de bank of kredietverstrekker. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente.

Je denkt nu vast: “Dan ga ik toch voor de langste looptijd?” Het lijkt voordelig, maar dat is het niet. Met een langere looptijd betaal je namelijk langer rentekosten over het geleende bedrag, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan met een kortere looptijd. Ga dus voor een zo kort mogelijke looptijd.

Tip! Benieuwd naar hoeveel jij met jouw inkomen en vaste lasten maximaal kunt lenen voor een uitbouw of aanbouw? Bereken het hier: Hoeveel kan ik lenen?

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Aanbouw financieren met korting

Sommige kredietverstrekkers bieden korting op de rente als je woningeigenaar bent. Je hebt dan dus een lening voor aanbouw met lagere rente.

Deze lening heeft andere voorwaarden dan "normale" leningen. Eén van die voorwaarden is dat je de woning niet mag verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Kredietverstrekker autolening kiezen

Waar geld lenen voor aanbouw?

De meeste mensen die een lening aanvragen voor het financieren van aanbouw gaan hiervoor naar de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben. Maar daarmee ben je een dief van je eigen portemonnee.

De grote banken vragen namelijk hogere rentes dan de kleinere, online kredietverstrekkers. Even verder kijken dan je eigen bank en vergelijken bespaart dus flink wat geld.

Auto kopen met lening

Uitbouw financieren met een hypotheek

Je denkt waarschijnlijk als eerste aan je hypotheek. Dat is ook de verstandigste optie om je uitbouw te financieren. Dit kan echter alléén als je voldoende overwaarde hebt.

Bonustip! Door de uitbouw wordt de oppervlakte van je huis groter en verandert de waarde van je woning. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je voldoende vergoed krijgt als er iets met je huis gebeurd.

DD-MM-JJJJ