Contact

Vouwwagen financieren

 Vergelijk en kies de best passende lening van Nederland.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening voor je vouwwagen
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Vouwwagen financieren: 5 tips

Een vouwwagen is ideaal als je net wat meer luxe wilt dan in een tent, maar niet meteen een camper of caravan wilt aanschaffen. Maar misschien heb je niet genoeg spaargeld om de vouwwagen mee te financieren of wil je dat liever gebruiken om leuke dingen te doen tijdens de trips die je met de vouwwagen maakt. Geld lenen is dan een slimme manier om je vouwwagen te financieren. Natuurlijk wil je dat wel veilig en verstandig doen. Daarom geeft de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl je enkele tips.

Vouwwagen financieren 5 tips
Hoeveel lenen voor vouwwagen

1. Hoeveel geld lenen voor een vouwwagen?

Een groot voordeel van een vouwwagen is dat die een stuk goedkoper is dan een camper of een caravan. 

Gemiddeld ben je volgens de ANWB ongeveer 9.000 euro kwijt voor een vouwwagen. Natuurlijk komen daar nog de kosten voor de inventaris en de jaarlijkse huur van een opslag bij. Neem deze kosten dus ook mee als je gaat berekenen hoeveel geld je wilt lenen voor een vouwwagen.

Let op! Hoeveel geld je daadwerkelijk kunt lenen om de vouwwagen te financieren, hangt af van je financiële situatie. Kredietverstrekkers berekenen aan de hand van je inkomen en vaste lasten hoeveel je verantwoord kunt lenen. Wil je alvast een beeld krijgen van hoeveel dat voor jou is? Bereken dan hier je maximale lening.

Financiering voor vouwwagen kiezen

2. Soort financiering vouwwagen kiezen

Als je bij een kredietverstrekker geld leent voor een vouwwagen, kom je eigenlijk altijd uit op een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening is de beste keuze, want hierbij ontvang je in één keer het hele bedrag om de vouwwagen te financieren. Vervolgens betaal je gedurende een vaste looptijd elke maand een vast bedrag terug. Je weet zo van tevoren precies wat de financiering voor de vouwwagen kost en wanneer je klaar bent met aflossen

Je kunt bij de kredietverstrekkers Directa.nl  en Qander ook kiezen voor een Flex & Zeker lening. Dit werkt de eerste twee jaar als een soort doorlopend krediet. Je mag tot de afgesproken kredietsom in de eerste twee jaar zelf bepalen hoe vaak en wanneer je geld opneemt en je kunt in die periode afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dit is bijvoorbeeld handig als je in de eerste twee jaar nog wat extra geld wilt gebruiken voor de inventaris van je vouwwagen. Na de twee jaar los je al het geleende geld volgens een vast schema af, net als bij een persoonlijke lening.

Vouwwagen financieren via verkoper

3. Pas op met vouwwagen financieren bij de verkoper

Verkopers van vouwwagens bieden vaak ook financieringsregelingen aan. Maar pas hiermee op!

Deze regelingen pakken vaak duurder uit dan het vooraf lijkt. Bovendien betaal je vaak een hogere rente of krijg je te maken met een lange looptijd, waardoor de financiering van je vouwwagen alsnog duur uitpakt.

Looptijd vouwwagen financiering kiezen

4. Looptijd vouwwagen financiering kiezen

Als je een persoonlijke lening kiest voor de financiering van de vouwwagen, kies je ook altijd een looptijd.

De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Het geleende bedrag wordt dan namelijk over meer maanden uitgespreid. Maar pas op! Dit is niet zo aantrekkelijk als het lijkt. Bij een lange looptijd betaal je namelijk ook lang rente en dat maakt de lening uiteindelijk duurder.

Kies voor je vouwwagen financiering dus altijd een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen. 

Rente vouwwagen financiering

5. Vouwwagen financieren met een lage rente

Natuurlijk wil je voor je vouwwagen lening niet onnodig veel betalen.

Ga je een lening aanvragen voor je vouwwagen? Doe dat dan niet zomaar bij je eigen bank of de eerste kredietverstrekker die je tegenkomt. De rentes van de verschillende banken en kredietverstrekkers verschillen namelijk behoorlijk. Uit ons onderzoek  blijkt dat je door leningen te vergelijken en de laagste rente voor een lening te kiezen gemiddeld 393 euro per jaar bespaart. Zo spaar je dus een hoop geld uit dat je weer kunt gebruiken voor leuke uitjes met de vouwwagen.

Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 21 januari 2023.

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Laagste rente lening voor vouwwagen

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor een vouwwagen kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Geld lenen voor vouwwagen
Top 10 goedkoopste leningen voor vouwwagen
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,2%Directa.nl€ 102
€ 10.000 6,5%Directa.nl€ 195
€ 25.000 5,5%Lloyds Bank€ 476
€ 50.000 5,4%Freo€ 950
€ 75.000 5,4%Freo€ 1.425

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.

Start vergelijken
Dit vinden klanten van ons
10   "Goede service."
Mohammed Zaoumi 6 december 2022
10   "Goede en snelle communicatie. Lening was binnen een week geregeld, top!"
Simone van Tilburg 3 december 2022
10   "Het was allemaal snel geregeld met vriendelijke medewerkers."
Stephanie Eckhardt 2 december 2022
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens