Contact

Vouwwagen financieren

 Vergelijk en kies de best passende vouwwagen lening
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening voor je vouwwagen
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips

"Bespaar gemiddeld € 783 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Laagste rente lening voor vouwwagen

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor een vouwwagen kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Geld lenen voor vouwwagen
Top 10 goedkoopste leningen voor vouwwagen
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%ING€ 53
€ 5.000 8,8%ING€ 103
€ 10.000 7,6%ING€ 200
€ 25.000 7,1%ING€ 494
€ 50.000 7,1%ING€ 988
€ 75.000 7,1%ING€ 1.481

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 29-5-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Vouwwagen financieren: 5 tips

Een vouwwagen is ideaal als je net wat meer luxe wilt dan in een tent, maar niet meteen een camper of caravan wilt aanschaffen. Maar misschien heb je niet genoeg spaargeld om de vouwwagen mee te financieren of wil je dat liever gebruiken om leuke dingen te doen tijdens de trips die je met de vouwwagen maakt. Geld lenen is dan een slimme manier om je vouwwagen te financieren. Natuurlijk wil je dat wel veilig en verstandig doen. Daarom geeft de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl je enkele tips.

Vouwwagen financieren 5 tips
Hoeveel lenen voor vouwwagen

1. Hoeveel geld lenen voor een vouwwagen?

Een groot voordeel van een vouwwagen is dat die een stuk goedkoper is dan een camper of een caravan. 

Gemiddeld ben je volgens de ANWB ongeveer 9.000 euro kwijt voor een vouwwagen. Natuurlijk komen daar nog de kosten voor de inventaris en de jaarlijkse huur van een opslag bij. Neem deze kosten dus ook mee als je gaat berekenen hoeveel geld je wilt lenen voor een vouwwagen.

Let op! Hoeveel geld je daadwerkelijk kunt lenen om de vouwwagen te financieren, hangt af van je financiële situatie. Kredietverstrekkers berekenen aan de hand van je inkomen en vaste lasten hoeveel je verantwoord kunt lenen. Wil je alvast een beeld krijgen van hoeveel dat voor jou is? Bereken dan hier je maximale lening.

Financiering voor vouwwagen kiezen

2. Soort financiering vouwwagen kiezen

Als je bij een kredietverstrekker geld leent voor een vouwwagen, kom je eigenlijk altijd uit op een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening is de beste keuze, want hierbij ontvang je in één keer het hele bedrag om de vouwwagen te financieren. Vervolgens betaal je gedurende een vaste looptijd elke maand een vast bedrag terug. Je weet zo van tevoren precies wat de financiering voor de vouwwagen kost en wanneer je klaar bent met aflossen

Je kunt bij de kredietverstrekkers Directa.nl  en Qander ook kiezen voor een Flex & Zeker lening. Dit werkt de eerste twee jaar als een soort doorlopend krediet. Je mag tot de afgesproken kredietsom in de eerste twee jaar zelf bepalen hoe vaak en wanneer je geld opneemt en je kunt in die periode afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dit is bijvoorbeeld handig als je in de eerste twee jaar nog wat extra geld wilt gebruiken voor de inventaris van je vouwwagen. Na de twee jaar los je al het geleende geld volgens een vast schema af, net als bij een persoonlijke lening.

Vouwwagen financieren via verkoper

3. Pas op met vouwwagen financieren bij de verkoper

Verkopers van vouwwagens bieden vaak ook financieringsregelingen aan. Maar pas hiermee op!

Deze regelingen pakken vaak duurder uit dan het vooraf lijkt. Bovendien betaal je vaak een hogere rente of krijg je te maken met een lange looptijd, waardoor de financiering van je vouwwagen alsnog duur uitpakt.

Looptijd vouwwagen financiering kiezen

4. Looptijd vouwwagen financiering kiezen

Als je een persoonlijke lening kiest voor de financiering van de vouwwagen, kies je ook altijd een looptijd.

De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Het geleende bedrag wordt dan namelijk over meer maanden uitgespreid. Maar pas op! Dit is niet zo aantrekkelijk als het lijkt. Bij een lange looptijd betaal je namelijk ook lang rente en dat maakt de lening uiteindelijk duurder.

Kies voor je vouwwagen financiering dus altijd een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen. 

Rente vouwwagen financiering

5. Vouwwagen financieren met een lage rente

Natuurlijk wil je voor je vouwwagen lening niet onnodig veel betalen.

Ga je een lening aanvragen voor je vouwwagen? Doe dat dan niet zomaar bij je eigen bank of de eerste kredietverstrekker die je tegenkomt. De rentes van de verschillende banken en kredietverstrekkers verschillen namelijk behoorlijk. Uit ons onderzoek  blijkt dat je door leningen te vergelijken en de laagste rente voor een lening te kiezen gemiddeld 783 euro per jaar bespaart. Zo spaar je dus een hoop geld uit dat je weer kunt gebruiken voor leuke uitjes met de vouwwagen.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!