Contact

Wat is een persoonlijke lening?

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een vorm van geld lenen waarbij de kredietverstrekker het bedrag in één keer op je rekening stort. Je betaalt het bedrag vervolgens in maandelijkse termijnen terug. Ook betaal je rente over het geleende bedrag. In dit artikel lees je precies wat de betekenis van een persoonlijke lening is.

Wat is de definitie van een persoonlijke lening?

Wil je geld lenen voor verbouwing, een nieuwe auto financieren of een andere grote uitgave doen? Dan is een persoonlijke lening aanvragen een goede oplossing. De definitie van een persoonlijke lening is dat je geld leent voor een persoonlijk leendoel en dat in één keer op je rekening ontvangt. Vervolgens betaal je het bedrag in maandelijkse termijnen (inclusief rente) terug. Dit maandbedrag staat bij een persoonlijke lening vast.

Ook stemt de bank of kredietverstrekker de lening af op jouw persoonlijke situatie. Je kunt bijvoorbeeld nooit méér geld lenen dan verantwoord is bij jouw inkomen en vaste lasten.

Tip! Wil je meer bestedingsruimte over een langere tijd? Met een doorlopend krediet leen je een bedrag dat je na het aflossen steeds weer opnieuw kunt opnemen. Dat is handig als je een lening met meer flexibiliteit zoekt. Lees hier meer over het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening afsluiten werkt als volgt:

  • Je vraagt de lening aan bij een bank of kredietverstrekker. Je kiest welk bedrag je wilt lenen en in hoeveel maanden je dit wilt aflossen.
  • Vervolgens vraag je de lening aan Als de bank akkoord gaat met de aanvraag, ontvang je in één keer het hele bedrag op je rekening.
  • Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Tot aan het einde van de looptijd.
  • Vervolgens betaal je elke maand een deel van de lening (inclusief rente) af.

Tip! Wil je een persoonlijke lening afsluiten, maar weet je niet precies hoeveel geld je kunt lenen? Bereken dan hier alvast je maximale lening. Zo zie je direct welk leenbedrag je verantwoord kunt lenen.

Wat is de maandelijkse aflossing van mijn persoonlijke lening?

Elke maand los je een gedeelte van je persoonlijke lening af. Daarnaast betaal je ook nog rente. De aflossing op je lening en de rente vormen samen je maandbedrag. Je maandbedrag hangt af van de looptijd van je lening, maar ook van de rente die je betaalt. De rente over een persoonlijke lening loopt per kredietverstrekker behoorlijk uiteen. Ga daarom altijd eerst leningen vergelijken op onze vergelijkingssite voordat je een definitieve keuze maakt. Zo vind je direct de lening met de laagste rente en houd je je maandbedrag altijd zo laag mogelijk.

Goed om te weten! Nu al benieuwd wat je straks per maand gaat betalen aan je persoonlijke lening? Lees hier hoe je de aflossing van je lening kunt berekenen.

Tip! Heb je al een persoonlijke lening? Vergelijk ook dan je persoonlijke lening op Geld.nl. Omdat kredietverstrekkers zulke verschillende rentes rekenen, kan je lening oversluiten je honderden euro’s per jaar schelen!

Direct een persoonlijke lening aanvragen?Op Geld.nl vergelijk je de persoonlijke leningen van het meest complete aanbod kredietverstrekkers in Nederland. Kies de goedkoopste persoonlijke lening die naadloos op jouw behoeften aansluit en bespaar gemiddeld 783 euro per jaar!Lening vergelijken
;