Geld lenen

Financiering

Wat is financieren?

Een financiering is eigenlijk een ander woord voor geld lenen. Financiering van een auto is dus gewoon een auto lening. Maar het woord financiering wordt ook vaak gebruikt wanneer iemand vermogen wil aantrekken om een eigen onderneming te starten.

Financiering persoonlijke lening en doorlopend krediet

Als particulier zijn er verschillende manieren om iets te financieren. De twee meest voorkomende zijn een persoonlijke lening en het doorlopend krediet:

  • Bij een persoonlijke lening leen je een vooraf afgesproken bedrag tegen een vast rente. Je ontvangt het bedrag in één keer op je rekening en betaald elke maand een vast bedrag aan aflossing.
  • Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van financieren. Je mag hierbij onbeperkt opnemen en aflossen tot een vooraf afgesproken limiet en betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. De rente en de looptijd zijn hierbij flexibel.  

Online financiering

Een financiering omdat je bijvoorbeeld een nieuwe keuken wilt kopen, is tegenwoordig heel makkelijk zelf online te regelen. Je hoeft alleen maar het gewenste leenbedrag in te vullen in onze vergelijkingsmodule en wij laten je alle leningen zien, gerangschikt op laagste rente. Het enige dat jij dan nog moet doen is even goed naar de verschillende voorwaarden kijken en een offerte voor de lening aanvragen.

Tip! Wil je weten hoeveel je kunt lenen? In onze tool "Hoeveel kan ik lenen?" bereken je in enkele stappen het maximaal verantwoorde leenbedrag dat past bij jouw persoonlijke situatie.

Offerte financiering

De bank of kredietverstrekker beoordeelt vervolgens je aanvraag en als alles goed is krijg je meestal binnen een halve dag al een passende offerte toegestuurd. Accepteer je deze financieringsofferte, dan zet je er je handtekening onder en stuur je hem terug. Waarschijnlijk staat binnen 24 uur het bedrag waarvoor je de financiering hebt aangevraagd op je rekening.

Goedkoop een financiering regelen?Vergelijk dan het grootste aanbod leningen online op rente en voorwaarden. Kies de best passende met de laagste rente en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je financiering. Lening vergelijken