Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Leasen

Wat is leasen?

De meeste mensen denken bij leasen direct aan auto’s. Dit komt omdat je misschien wel iemand kent die een auto van de zaak heeft. Dit is in de meeste gevallen dan een leaseauto. Maar toch is leasen meer dan alleen maar auto-leasing. Zo worden bijvoorbeeld ook trucks, kopieerapparaten, telefooncentrales en metaalbewerkingsmachine geleaset.

Hoe werkt leasen?

Leasen moet je eigenlijk niet vergelijken met geld lenen, zoals bijvoorbeeld een autolening, maar beter met huren. Leasen is een overeenkomst tussen jou als klant en een leasemaatschappij. In de leaseovereenkomst staat dat de leasemaatschappij tijdens een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs een bepaald goed (bijvoorbeeld dus een auto) aan je beschikbaar stelt.

Voor veel bedrijven vormen de kosten van bovenstaande producten een flink deel van de begroting. Aan deze goederen zitten vaak ook grote onzekerheden, zoals restwaarde en onderhoud. Om deze onzekerheid weg te nemen kun je dan kiezen voor leasing.

Wat is financial lease?

Financial lease is een variant op het ‘gewone’ leasen. Het is eigenlijk een vorm van huurkoop. Bij financial leasing koop je als klant een bedrijfsmiddel en zorgt de leasemaatschappij voor de financiering. Tijdens de leaseperiode wordt het geleasede middel in termijnen afgelost. De leasemaatschappij is de juridische eigenaar van het object en jij als klant de economische eigenaar. Pas aan het einde van de looptijd, als alle termijnen zijn voldaan, ben je volledig eigenaar van het geleasede goed.

Risico financial lease

Het risico van waardevermindering van het goed ligt bij financial lease, in tegenstelling tot het ‘gewone’ leasen, bij de klant. Dit betekent dat als het geleasede goed tijdens de leaseperiode minder waard wordt, jij bij financial lease voor deze vermindering opdraait. Bij het ‘gewone’ leasen komen de kosten voor rekening van de leasemaatschappij.

Goedkoop alternatief voor leasen?Sluit dan een lening af bij de bank. De leenrentes zijn op dit moment historisch laag! Door online het grootste aanbod leningen te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Start daarom nu met vergelijken. Lening vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert