Geld lenen

WOZ krediet

Wat is een WOZ krediet?

Een WOZ krediet is een leenvorm waarbij je tot een afgesproken limiet geld mag lenen. De geleende bedragen kun je aflossen, maar ook weer opnieuw opnemen. Je betaalt alleen rente over het openstaande saldo. Een WOZ krediet kun je dus vergelijken met een doorlopend krediet. Het grote verschil tussen een WOZ krediet en een doorlopend krediet, is dat een WOZ-krediet alléén kan worden afgesloten als je een koopwoning hebt.

Rente WOZ krediet

De rente die je over het WOZ krediet betaalt hangt bij de meeste aanbieders af van de kredietlimiet. Het is een variabele rente, dus dat betekent dat de rente tussentijds kan wijzigen. Een groot voordeel van geld lenen middels een WOZ krediet is de (vaak) aantrekkelijke rente. Omdat er sprake is van een woning als onderpand, kom je in aanmerking voor een lagere rente dan wanneer je bijvoorbeeld een doorlopend krediet of persoonlijke lening zou afsluiten.

Waarom een WOZ krediet?

Een WOZ krediet is geschikt als je tijdelijk wat extra financiële ruimte nodig hebt, maar je van tevoren niet precies weet hoe lang en hoe veel. Je gebruikt dit krediet dus voor zowel consumptieve doelen, maar ook voor bijvoorbeeld een verbouwing. Gebruik je het geld voor een verbouwing, dan mag je de rente ook nog aftrekken van de belasting. Een WOZ krediet is minder geschikt voor het doen van aankopen met een beperkte levensduur.

Voordelen WOZ krediet

Het WOZ krediet kent een paar voordelen:

  • Er is sprake van een onderpand, waardoor de WOZ krediet rente aantrekkelijk is
  • Het is een flexibele WOZ lening. Eerder afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen

Nadelen WOZ krediet

Maar helaas heeft een WOZ krediet ook een aantal nadelen:

  • Niet geschikt voor aankopen met een beperkte levensduur
  • Gebruik je de WOZ lening voor andere zaken dan de eigen woning, dan profiteer je niet van het belastingvoordeel
  • Een variabele WOZ rente biedt geen zekerheid. Als de WOZ rente plotseling stijgt, is dat nadelig
Goedkoop geld lenen zonder gedoe?Vergelijk het grootste aanbod leningen online en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken