Geld lenen

Zakelijke lening

Waarop letten bij zakelijke lening?

Een zakelijke lening wordt ook wel zakelijk krediet, zakelijke financiering of ondernemerskrediet genoemd. Het is een manier van geld lenen waarmee je als ondernemer investeert in je onderneming. Met een zakelijke lening kun je bijvoorbeeld verbouwen of een bedrijfsauto en inventaris kopen.

Zakelijke rente

Een zakelijke lening is bijna altijd een product op maat. Meestal moet je daarom een en ander vooraf met je bank bespreken, voordat je een zakelijke lening afsluit. De rente van een zakelijke lening verschilt per aanbieder en hangt vooral af van het bedrag dat je wilt lenen.

Zakelijk krediet aanvragen

Een zakelijke lening aanvragen kan in Nederland bij de meeste grote banken. Net als bij een consumptief krediet verschillen de voorwaarden en rentes tussen verschillende aanbieders. Het is dan ook slim om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Online vind je per aanbieder al flink wat informatie. Daarna maak je een afspraak met de bank, waarin je de plannen en het doel van de lening doorspreekt.

Wanneer geen zakelijke lening?

Natuurlijk mag niet iedereen zakelijk geld lenen. Je mag bijvoorbeeld geen negatieve BKR-notering hebben en moet je onderneming staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Aan ondernemingen die pas bestaan worden meestal nog aanvullende voorwaarden gesteld. Wat deze voorwaarden precies zijn, verschilt per bank.

Zakelijke rente startende ondernemers

Een onderneming die al langer actief is kan meestal vrij makkelijk aan extra zakelijk krediet komen. Hoe anders is dit voor jonge of startende ondernemers. Zij kunnen alleen een zakelijke lening aanvragen op basis van een ondernemingsplan. Ook moeten ze voor verschillende scenario’s aantonen wat het resultaat van de onderneming zal zijn. De bank wil sowieso altijd voldoende zekerheid voordat ze een zakelijke lening verstrekken.

Goedkoop geld lenen?Vergelijk het grootste aanbod leningen online en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken