Contact

Geld lenen

Verantwoord lenen? Vergelijk, kies en bespaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

In 4 stappen naar de beste lening

Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Dit vinden klanten van ons
10   "Keurig afgehandeld en zeer snelle service."
Robert Polenewen 13 maart 2023
8   "Snel en goed geregeld."
I. Eekhof 13 maart 2023
10   "Alles is snel geregeld en Geld.nl geeft duidelijkheid."
S.J. de Bood 13 maart 2023
Persoonlijke hulp van experts
Contact met kredietadviseur

Heb je vragen over het aanvragen van een verantwoorde lening? Onze experts helpen je graag! Kijk hier voor een antwoord op veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice door te appen naar 06-38336770. Als je via Geld.nl een offerte aanvraagt, krijg je een persoonlijke gecertificeerde kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen, in samenwerking met Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op maandag 20 maart 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"

Waarom je lening vergelijken?

De kosten voor een lening verschillen enorm per kredietverstrekker. Zo is het verschil tussen de hoogste en de laagste rente voor een lening al snel 3 procent of meer. Op een lening van 10.000 euro  met een looptijd van 5 jaar (60 maanden) scheelt je dat in totaal 800 euro aan rentekosten. 

Omdat de voorwaarden van de leningen onderling nauwelijks verschillen, bespaar je een hoop geld door de goedkoopste lening te kiezen voor jouw situatie. Ga dus eerst de verschillende leningen vergelijken vóór je een lening aanvraagt. Zo betaal je nooit onnodig te veel.

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. Wat een lening precies kost, hangt af van de rente die je betaalt. Tijdens het geld lenen vergelijken op Geld.nl zie je van elke lening precies hoeveel deze je per maand kost en wat de totale kosten van de lening zijn. In het artikel Kosten persoonlijke lening lees je meer over hoe kredietverstrekkers de kosten voor geld lenen bepalen en hoe je lening goedkoop houdt.

Waar kun je goedkoop geld lenen?

Dé bank met de goedkoopste lening kan telkens een andere zijn. Kredietverstrekkers passen namelijk vaak hun leenrentes aan. Bovendien hangt de rente die je betaalt af van bijvoorbeeld je leenbedrag en de looptijd. Wil je goedkoop geld lenen? Geld.nl biedt je een vergelijking op maat. Voer je gegevens en wensen in onze lening vergelijking in en je krijgt een persoonlijk overzicht met de rentes voor jouw situatie. Je ziet dus direct welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste lening heeft.

Waar kun je makkelijk geld lenen?

Geld lenen is heel makkelijk, maar het is wel belangrijk dat je veilig en verantwoord leent. Daarom doorloop je op Geld.nl een aantal stappen die zorgen dat je niet in de financiële problemen komt. Je maakt eerst de verschillende leningen vergelijken op basis van je persoonlijke gegevens en wensen. Zo kies je eenvoudig een goedkope lening die past bij jouw situatie. Daarnaast controleren we of de lening past bij je financiële situatie. Dit is overigens gemakkelijker dan je denkt en meestal heb je al binnen twee werkdagen het geld op je rekening. Lees hier meer over hoe een lening aanvragen werkt.

Hoeveel geld kan ik maximaal lenen?

Hoeveel geld je maximaal kunt lenen, hangt af van hoe hoog je inkomen is en hoeveel je maandelijks betaalt aan vaste lasten. Je moet namelijk wel elke maand genoeg geld overhebben om de lening van terug te betalen. Om te bepalen hoeveel geld je maximaal kunt lenen, hanteren kredietverstrekkers allemaal deze regels. Deze regels hebben wij verwerkt in onze rekentool. Je berekent hier eenvoudig zelf je maximale lening.

Kan ik lenen met een BKR-registratie?

Bijna iedereen heeft wel een BKR-registratie. Je hebt namelijk al een BKR-registratie als je ooit een lening of creditcard hebt gehad of een mobiele telefoon op afbetaling hebt gekocht. Een BKR-registratie is bij het afsluiten van een lening dan ook geen probleem. Heb je echter een betalingsachterstand (gehad), dan heb je een negatieve BKR-registratie. Met zo'n registratie is geld lenen bij een kredietverstrekker niet mogelijk. Meer hierover lees je in het artikel Geld lenen met negatieve BKR.

Waarom geld lenen op Geld.nl?

Geld.nl is dé lening vergelijkingssite van Nederland. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste lening voor jouw persoonlijke situatie er tussen staat. 

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite en wordt Geld.nl gecontroleerd door de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dat betekent ook dat Geld.nl een WFT-vergunning heeft. De AFM controleert of we alle regels naleven die in deze WFT zijn vastgelegd en of we voldoen aan alle gestelde transparantie-eisen. Zo weet je dus zeker dat je via Geld.nl altijd veilig en verantwoord geld leent tegen de laagste rente.

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Geld lenen, wij helpen je

Geld.nl is dé vergelijkingssite in Nederland voor je lening. Op Geld.nl vergelijk je de lening van alle aanbieders in Nederland. Zo vind je altijd de beste lening met de laagste. Bovendien vraag je direct gratis én vrijblijvend een offerte aan voor de lening van je keuze. Je bent ook zeker niet de enige in Nederland die geld leent. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • In 2021 ongeveer 8 miljoen Nederlanders De Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) publiceert elk kwartaal een Kredietbarometer die inzicht geeft in het aantal kredieten in Nederland. Bekijk hier de meeste recente Kredietbarometer.
    één of meer lopende kredieten hadden.
  • Nederlanders in totaal ongeveer 10 miljard euroUit cijfers van De Nederlandse Bank (DNB) blijkt dat eind 2021 voor ongeveer 10 miljard euro aan consumptief krediet uitstaat bij huishoudens. hebben geleend.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een goede, veilige en verantwoorde keuze maakt. Zo voorkom je dat je onnodig te veel betaalt voor je lening en dat je door de lening in de financiële problemen komt.

Geld lenen

Waarom leningen vergelijken?

Je lening vergelijken vóórdat je een keuze maakt, bespaart je op een eenvoudige manier een hoop geld. Je bespaart zo gemiddeld 393 euro per jaar.Wij berekenen regelmatig hoeveel consumenten gemiddeld besparen door hun lening te vergelijken. Uit ons meest recente onderzoek, blijkt dat consumenten gemiddeld 393 euro per jaar besparen.

Het verschil tussen de laagste en hoogste rente voor een lening is namelijk al snel 3 procent. Het loont dus om verschillende leningen te vergelijken. Ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM ) beveelt dit aan.Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat huishoudens honderden euro’s kunnen besparen door te shoppen voor financiële producten. 

Geld.nl helpt je bij je vergelijking en het maken van een goede keuze. Wij geven je inzicht in de leningen die voor jou beschikbaar zijn en waar je op moet letten.

Leningen vergelijken
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Goedkoopste leningen

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste lening
Goedkoopste lening per leenbedrag
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 1.500 12,0%Santander€ 33
€ 2.500 9,9%ING€ 53
€ 5.000 8,8%ING€ 103
€ 10.000 7,2%Freo€ 198
€ 25.000 6,4%Lloyds Bank€ 486
€ 50.000 6,0%Freo€ 963
€ 75.000 6,0%Freo€ 1.445

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 22-3-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

7 tips over geld lenen bij Geld.nl

Wij vinden het belangrijk dat je een goedkope lening vindt, maar vooral dat je kiest voor een verantwoorde lening. Daarom geven we je 7 handige tips, zodat je overal aan gedacht hebt om een goede en passende keuze te maken.

Tips geld lenen
Leen niet meer dan nodig

1. Voordelig geld lenen door je lening vergelijken 

Of je nu wilt lenen voor een auto of een verbouwing financieren, je wilt natuurlijk een voordelige lening die past bij je wensen.


Op Geld.nl helpen we je hierbij. Je vult eerst enkele gegevens in over jezelf en de wensen voor je lening. Vervolgens tonen we alle leningen die voor jou beschikbaar zijn en die passen bij je wensen. De goedkoopste lening voor je situatie zie je direct bovenaan. Vervolgens kun je de leningen vergelijken op voorwaarden en klantreviews. Zo maak je altijd een goede keuze voor je lening en betaal je nooit onnodig te veel.

Kies juiste leenvorm

2. Lening afsluiten! Kies de juist leenvorm

Je kiest op Geld.nl uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening  is bijna altijd de beste keuze. Je ontvangt met deze leenvorm in één keer het leenbedrag op je rekening. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing terug. Dat geeft rust en zekerheid.

Bij een doorlopend krediet spreek je met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot dat bedrag bepaal je de eerste twee jaar zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dat doet. Na de eerste twee jaar kun je alleen nog aflossen op de lening, totdat je het geleende bedrag helemaal hebt terugbetaald.


Kies juiste looptijd

3. Lenen, kies de juiste looptijd

Ga je geld lenen met een persoonlijke lening, dan kies je zelf de looptijd van je lening. Dat is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt.

Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten zijn. Het bedrag dat je moet terugbetalen wordt namelijk gespreid over meer maanden. Maar let op! Je betaalt ook langer rente. Hierdoor is je persoonlijke lening bij een langere looptijd uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd met een maandlast die je gemakkelijk kunt betalen.

Het platform Wijzer in Geldzaken zegt hierover: “Bedenk vooraf hoe lang je het goed gaat gebruiken waarvoor je de lening afsluit. Zorg ervoor dat de lening niet langer loopt dan de periode waarin je het goed gebruikt.” 

Kies beste lening

4. Lening vergelijken, kies de beste lening

De beste lening is voor iedereen anders. Daarom maak je op Geld.nl altijd een vergelijking op maat. 

Door gegevens over jezelf en je situatie in te vullen, krijg je alle leningen te zien die passen bij jouw situatie. De goedkoopste lening met de laagste rente die past bij jouw persoonlijke situatie staat bovenaan. Controleer daarom altijd of de kredietverstrekker van je keuze een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.

Extra aflossen tijdens looptijd

5. Extra aflossen tijdens de looptijd

Ga je geld lenen dan is het handig dat je de lening vervroegd gedeeltelijk of geheel kunt aflossen. 

Bij vrijwel elke lening die je op Geld.nl ziet, mag je gratis extra aflossen tijdens de looptijd. Meer hierover lees je in het artikel Lening vervroegd aflossen.

Op de website van de AFM lees je waar je naast deze vergunning nog meer op moet letten om een betrouwbare kredietverstrekker te vinden.

Let op! Bij de persoonlijke lening van Santander  betaal je wel een boete als je meer aflost dan je maandbedrag.

Controleer of oversluiten loont

6. Geld lenen vergelijken loont! Controleer regelmatig of oversluiten handig is.

Controleer ook tijdens de looptijd regelmatig de actuele leenrentes.

Als de rentes dalen is je lening oversluiten naar een nieuwe lening wellicht interessant. Lees op de pagina Lenen oversluiten meer over oversluiten van je lening.

Hulp nodig bij leningen vergelijken

7. Hulp nodig bij lening vergelijken?

We hebben leningen vergelijken zo gemakkelijk mogelijk gemaakt voor je.

Maar misschien heb je toch wat hulp nodig of wil je meer informatie. Onze deskundige financieel experts helpen je graag. Lees hier hoe je contact met ze opneemt.

Meer informatie over geld lenen
Tarieven geld lenen

Geld lenen doe je niet zomaar. Je gaat een verplichting aan met een bank. Dat kan best ingewikkeld zijn. Daarom tonen we je hier de exacte looptijden en tarieven van geld lenen. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Je ziet van beide leenvormen de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. De minimale looptijd is dus 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden.

Het rentepercentage voor een persoonlijk lening bedraagt minimaal 6,0 procent en maximaal 12,0 procent.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag€1.500€25.000€50.000€75.000
Minimale rente12,0%6,4%6,0%6,0%
Maximale rente12,0%10,7%9,5%8,5%
Minimale looptijd (maanden)24666
Maximale looptijd (maanden)83180180180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag€1.500€25.000€50.000€75.000
Minimale rente12,0%6,4%6,0%6,0%
Looptijd (maanden)60606060
Totaal krediet€1.974€29.153€57.777€86.665

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag€5.000€25.000€50.000
Minimale rente9,5%8,7%8,7%
Maximale rente10,1%8,8%8,8%
Minimale looptijd (maanden)666
Maximale looptijd (maanden)120120120
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag€5.000€25.000€50.000
Minimale rente9,5%8,7%8,7%
Looptijd (maanden)646262
Totaal krediet€6.312€30.851€61.702

De rente op een doorlopend krediet bedraagt minimaal 8,7 procent en maximaal 10,1 procent.De rente is variabel. Deze kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Altijd de beste keuze voor je lening
  • Lening berekenen Hoeveel mag je maximaal lenen? Bereken direct zelf eenvoudig online hoeveel jij maximaal verantwoord kunt lenen.
  • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
  • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Je leest er hier alles over.
  • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
  • Persoonlijke lening Een persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. Het leenbedrag, de looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
  • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente die past bij jouw situatie en wensen.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!