Contact

Geld lenen

Vergelijk en kies de beste lening van Nederland. Vergelijk en kies de best passende lening van Nederland.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
10   "Het was binnen één week geregeld"
Kelvin 06 oktober 2022
Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen, in samenwerking met Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op woensdag 23 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Hoe werkt geld lenen?

Ga je geld lenen, dan stort de geldverstrekker in de meeste gevallen het gewenste bedrag in één keer op je rekening. Dit bedrag moet je vervolgens in maandelijkse termijnen terugbetalen. Daarbovenop betaal je nog rente over het geleende bedrag. Je betaalt elke maand een vast bedrag (maandtermijn) aan de bank, dat bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Hoelang je over het terugbetalen van je lening doet, spreek je van tevoren af met de bank. Dit noem je de looptijd van de lening. Aan het einde van de looptijd heb je het geleende bedrag volledig aan de bank terugbetaald en is je lening afgelost.

Waar kun je goedkoop geld lenen?

Wil je goedkoop lenen? Kijk dan verder dan het aanbod van je eigen bank! Bij Geld.nl zijn de kosten van je lening juist heel laag, want je vergelijkt er de leningen van vrijwel alle kredietverstrekkers in Nederland. Zo vind je altijd een goedkope lening voor jouw specifieke situatie en wensen. Zo'n goedkope lening vind je niet bij je eigen bank. Op Geld.nl kun je dus zelf de goedkoopste persoonlijke lening aanvragen.

Welke kredietverstrekkers vergelijk je op Geld.nl?

Op Geld.nl vergelijk je de rente en voorwaarden van 11 kredietverstrekkers. Daarmee zijn we de meest complete lening vergelijkingssite van Nederland. Het komt soms voor dat je minder dan 11 kredietverstrekkers in je vergelijking ziet. Dat komt dan doordat de ontbrekende aanbieders geen lening bieden voor jouw situatie en wensen. Dit geven we altijd aan in je vergelijking, zodat je weet welke aanbieders we voor jou vergelijken.

Hoe komt de lening vergelijking op Geld.nl tot stand?

Voordat je leningen kunt vergelijken op Geld.nl, vragen we je eerst enkele gegevens over jezelf en je wensen voor je lening in te vullen. Op basis van deze gegevens en wensen tonen we je de leningen die voor jou beschikbaar zijn. De lening met de laagste rente staat daarbij altijd bovenaan, ook als wij geen samenwerking met deze kredietverstrekker hebben. Daarnaast vergelijk je de leningen met elkaar op prijs/kwaliteit. Dit is een cijfer waarin we naast de rente ook de voorwaarden van de lening meewegen. We kijken naar de volgende kenmerken:

 • Boetevrij eerder aflossen mogelijk?
 • Kwijtschelding bij overlijden
 • Aflosvrije periode mogelijk?

Deze voorwaarden zijn echter bij vrijwel alle kredietverstrekkers hetzelfde. We raden je dus aan vooral op de rente te letten.

Waarom leningen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé lening vergelijkingssite van Nederland. Je kunt op Geld.nl zowel het doorlopend krediet als de persoonlijke lening vergelijken. Je vergelijkt op Geld.nl van beide leenvormen het meest complete aanbod leningen. Je ziet dus ook kredietverstrekkers die bij andere vergelijkingssites niet getoond worden. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste lening voor jouw persoonlijke situatie er tussen staat. Je vindt op Geld.nl dus altijd de beste deal voor je lening!

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Dat betekent dat we geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere (financiële) partij zijn. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke lening vergelijking.

Tot slot waarderen klanten onze lening vergelijking met een dikke negen en zijn wij in 2022 voor het zesde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing.

Hoe bepaalt de kredietverstrekker de rente voor mijn lening?

Om de rente van je lening te bepalen, kijkt de kredietverstrekker naar de volgende factoren:

 • Leenbedrag
 • Looptijd
 • Risicoprofiel
 • Woonsituatie

Zoals je ziet, is de rente voor iedere situatie anders. Wij bieden je dan ook een vergelijking op maat. Voer je persoonlijke gegevens en wensen in de lening vergelijking op Geld.nl in en je krijgt een persoonlijk overzicht met de rentes voor jouw situatie. Je ziet dus direct welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste lening heeft.

Hoe snel heb ik het geld op mijn rekening?

Als je via Geld.nl een offerte voor een lening aanvraagt, heb je meestal binnen twee werkdagen het geld op je betaalrekening. Je ontvangt eerst een offerte. Als je daarmee akkoord gaat, onderteken je de offerte en upload je de hierbij gevraagde documenten, zoals een kopie van je paspoort en salarisstrook. Als de kredietverstrekker je documenten heeft goedgekeurd, krijg je dezelfde dag het geld op je rekening. Lees hier meer over hoe een lening aanvragen werkt.

Hoe verdient Geld.nl aan de lening vergelijking?

Wij bieden je onze lening vergelijking geheel gratis aan. Met bijna alle kredietverstrekkers hebben wij afspraken gemaakt. Hierdoor kun je de lening van je keuze vrijwel altijd direct via Geld.nl aanvragen. Wij sturen je aanvraag vervolgens door naar de kredietverstrekker. Als deze je aanvraag accepteert en je het geld op je rekening krijgt, ontvangen wij een (doorlopende) vergoeding. De hoogte van deze vergoeding varieert en hangt af van het leenbedrag, de looptijd en kredietverstrekker.

Met slechts een paar kredietverstrekkers werken wij niet samen. Dit beïnvloedt de resultaten van de lening vergelijking echter niet. Heeft een kredietverstrekker waar we niet mee samenwerken de goedkoopste lening voor jou? Dan tonen we deze gewoon bovenaan in de vergelijking.

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Geld lenen, wij helpen je

Geld lenen is een prima oplossing als je een grote aankoop wilt doen, maar je onvoldoende spaargeld achter de hand hebt. Je kunt deze grote aankoop, zoals een auto of een verbouwing van je huis, dan (deels) financieren met een lening. Je bent ook zeker niet de enige in Nederland die geld leent. Wist je bijvoorbeeld dat:

 • In 2021 ongeveer 8 miljoen Nederlanders ×De Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) publiceert elk kwartaal een Kredietbarometer die inzicht geeft in het aantal kredieten in Nederland. Bekijk hier de meeste recente Kredietbarometer.
  één of meer lopende kredieten hadden.
 • Nederlanders in totaal ongeveer 10 miljard euro×Uit cijfers van De Nederlandse Bank (DNB) blijkt dat eind 2021 voor ongeveer 10 miljard euro aan consumptief krediet uitstaat bij huishoudens. hebben geleend.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een goede, veilige en verantwoorde keuze maakt. Zo voorkom je dat je onnodig te veel betaalt voor je lening en dat je door de lening in de financiële problemen komt.

Geld lenen

Waarom leningen vergelijken?

Je lening vergelijken vóórdat je een keuze maakt, bespaart je op een eenvoudige manier een hoop geld. Je bespaart zo gemiddeld 393 euro per jaar.×Wij berekenen regelmatig hoeveel consumenten gemiddeld besparen door hun lening te vergelijken. Uit ons meest recente onderzoek, blijkt dat consumenten gemiddeld 393 euro per jaar besparen.

Het verschil tussen de laagste en hoogste rente voor een lening is namelijk al snel 4 procent. Het loont dus om verschillende leningen te vergelijken. Ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM ) beveelt dit aan.×Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat huishoudens honderden euro’s kunnen besparen door te shoppen voor financiële producten. 

Geld.nl helpt je bij je vergelijking en het maken van een goede keuze. Wij geven je inzicht in de leningen die voor jou beschikbaar zijn en waar je op moet letten.

Leningen vergelijken
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Goedkoopste leningen

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste lening
Goedkoopste leningen
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,3%Lender & Spender€ 102
€ 10.000 6,3%Directa.nl€ 194
€ 25.000 4,9%Freo€ 470
€ 50.000 4,8%Freo€ 937
€ 75.000 4,8%Freo€ 1.405

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening van 60 maanden.

Start vergelijken

7 tips geld lenen bij Geld.nl

Naast een lage rente wil je uiteraard ook de lening met de beste voorwaarden. Wil je weten waar je op moet letten bij je keuze voor een goede en voordelige lening? Lees hier dé 7 tips over geld lenen.

Tips geld lenen
Hoeveel geld lenen

1. Hoeveel geld lenen?

De eerste keuze die je moet maken, is hoeveel geld je wilt en kunt lenen.

Type lening

2. Type lening kiezen

We vragen je tijdens je lening vergelijking te kiezen wat voor een lening je wilt.

Goedkoop geld lenen

3. Goedkoop geld lenen door korte looptijd

Afhankelijk van welk leenvorm je kiest, bepaal je vervolgens de looptijd of het aflospercentage van je lening.

Voordeligste lening

4. Kies de voordeligste lening

Naast de looptijd of het aflospercentage beïnvloedt de rente je maandlasten.

Veilig geld lenen

5. Veilig geld lenen

Voor je een lening afsluit, wil je zeker weten dat je met een betrouwbare kredietverstrekker te maken hebt.

Goedkoopste lening

6. Goedkoopste lening gevonden, hoe nu verder?

Heb je de lening van je keuze gevonden in onze vergelijking? Dan kun je gratis en vrijblijvend een offerte voor je lening aanvragen.

Besparen lening

7. Besparen op huidige lening

Als je al een lening hebt, is de kans groot dat een andere kredietverstrekker nu een veel lagere rente biedt voor exact dezelfde lening.


Meer informatie over geld lenen
Tarieven geld lenen

Geld lenen doe je niet zomaar. Je gaat een verplichting aan met een bank. Dat kan best ingewikkeld zijn. Daarom tonen we je hier de exacte looptijden en tarieven van geld lenen. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Je ziet van beide leenvormen de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. De minimale looptijd is dus twaalf maanden en de maximale looptijd is 180 maanden.

Het rentepercentage voor een persoonlijk lening bedraagt minimaal 4,80 procent en maximaal 9,90 procent.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag€2.500€25.000€50.000
Minimale rente9,80%4,90%4,80%
Maximale rente9,90%9,90%8,90%
Minimale looptijd (maanden)111
Maximale looptijd (maanden)120180180
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag€2.500€25.000€50.000
Minimale rente9,80%4,90%4,80%
Looptijd (maanden)606060
Totaal krediet€3.142€28.165€56.199

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag€-€25.000€50.000
Minimale rente-%6,4%6,5%
Maximale rente-%6,5%6,6%
Minimale looptijd (maanden)-11
Maximale looptijd (maanden)-240240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag€-€25.000€50.000
Minimale rente-%6,4%6,5%
Looptijd (maanden)-5959
Totaal krediet€-€29.012€58.172
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Altijd de beste keuze voor je lening
 • Lening berekenen Hoeveel mag je maximaal lenen? Bereken direct zelf eenvoudig online hoeveel jij maximaal verantwoord kunt lenen.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Je leest er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening Een persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. Het leenbedrag, de looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente die past bij jouw situatie en wensen.
tc