Contact

Geld lenen

Verantwoord lenen? Vergelijk, kies en bespaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 783 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Dit vinden klanten van ons
8   "Ik ben netjes en vriendelijk geholpen. Er werd ook snel gereageerd op mijn emails."
MJE Moermans 16 mei 2023
10   "Duidelijke communicatie, goed bereikbaar, scherpe aanbieding. Nadat de eerste aanvraag niet beantwoord werd door de bank is Geld.nl meteen verder gaan zoeken en heeft meteen een nieuw aanbod kunnen doen."
D.V. 14 mei 2023
10   "Duidelijk, correct. Alles wordt schriftelijk bevestigd en ook de telefonische contacten zijn duidelijk en vriendelijk."
Ruud Lenos 9 mei 2023

Goedkoopste leningen

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, vind je in onderstaande tabel de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag en looptijd? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste lening
Goedkoopste lening per leenbedrag
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 1.500 12,0%Santander€ 33
€ 2.500 9,9%ING€ 53
€ 5.000 8,8%ING€ 103
€ 10.000 7,6%ING€ 200
€ 25.000 7,1%ING€ 494
€ 50.000 7,1%ING€ 988
€ 75.000 7,1%ING€ 1.481

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 29-5-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 783 minder rente op je lening!

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen, in samenwerking met Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op maandag 22 mei 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"

Waarom je lening vergelijken?

De kosten voor een lening verschillen enorm per kredietverstrekker. Zo is het verschil tussen de hoogste en de laagste rente voor een lening al snel 3 procent of meer. Op een lening van 10.000 euro  met een looptijd van 5 jaar (60 maanden) scheelt je dat in totaal 800 euro aan rentekosten. 

Omdat de voorwaarden van de leningen onderling nauwelijks verschillen, bespaar je een hoop geld door de goedkoopste lening te kiezen voor jouw situatie. Ga dus eerst de verschillende leningen vergelijken vóór je een lening aanvraagt. Zo betaal je nooit onnodig te veel.

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. Wat een lening precies kost, hangt af van de rente die je betaalt. Tijdens het geld lenen vergelijken op Geld.nl zie je van elke lening precies hoeveel deze je per maand kost en wat de totale kosten van de lening zijn. In het artikel Kosten persoonlijke lening lees je meer over hoe kredietverstrekkers de kosten voor geld lenen bepalen en hoe je lening goedkoop houdt.

Waar kun je goedkoop geld lenen?

Dé bank met de goedkoopste lening kan telkens een andere zijn. Kredietverstrekkers passen namelijk vaak hun leenrentes aan. Bovendien hangt de rente die je betaalt af van bijvoorbeeld je leenbedrag en de looptijd. Wil je goedkoop geld lenen? Geld.nl biedt je een vergelijking op maat. Voer je gegevens en wensen in onze lening vergelijking in en je krijgt een persoonlijk overzicht met de rentes voor jouw situatie. Je ziet dus direct welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste lening heeft.

Waar kun je makkelijk geld lenen?

Geld lenen is heel makkelijk, maar het is wel belangrijk dat je veilig en verantwoord leent. Daarom doorloop je op Geld.nl een aantal stappen die zorgen dat je niet in de financiële problemen komt. Je maakt eerst de verschillende leningen vergelijken op basis van je persoonlijke gegevens en wensen. Zo kies je eenvoudig een goedkope lening die past bij jouw situatie. Daarnaast controleren we of de lening past bij je financiële situatie. Dit is overigens gemakkelijker dan je denkt en meestal heb je al binnen twee werkdagen het geld op je rekening. Lees hier meer over hoe een lening aanvragen werkt.

Hoeveel geld kan ik maximaal lenen?

Hoeveel geld je maximaal kunt lenen, hangt af van hoe hoog je inkomen is en hoeveel je maandelijks betaalt aan vaste lasten. Je moet namelijk wel elke maand genoeg geld overhebben om de lening van terug te betalen. Om te bepalen hoeveel geld je maximaal kunt lenen, hanteren kredietverstrekkers allemaal deze regels. Deze regels hebben wij verwerkt in onze rekentool. Je berekent hier eenvoudig zelf je maximale lening.

Kan ik lenen met een BKR-registratie?

Bijna iedereen heeft wel een BKR-registratie. Je hebt namelijk al een BKR-registratie als je ooit een lening of creditcard hebt gehad of een mobiele telefoon op afbetaling hebt gekocht. Een BKR-registratie is bij het afsluiten van een lening dan ook geen probleem. Heb je echter een betalingsachterstand (gehad), dan heb je een negatieve BKR-registratie. Met zo'n registratie is geld lenen bij een kredietverstrekker niet mogelijk. Meer hierover lees je in het artikel Geld lenen met negatieve BKR.

Waarom geld lenen op Geld.nl?

Geld.nl is dé lening vergelijkingssite van Nederland. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste lening voor jouw persoonlijke situatie er tussen staat. 

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite en wordt Geld.nl gecontroleerd door de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dat betekent ook dat Geld.nl een WFT-vergunning heeft. De AFM controleert of we alle regels naleven die in deze WFT zijn vastgelegd en of we voldoen aan alle gestelde transparantie-eisen. Zo weet je dus zeker dat je via Geld.nl altijd veilig en verantwoord geld leent tegen de laagste rente.

Welke vorm van geld lenen past bij mij?

Je kiest op Geld.nl uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening is bijna altijd de beste keuze. Je ontvangt met deze leenvorm in één keer het leenbedrag op je rekening. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing terug. Dat geeft rust en zekerheid.

Bij een doorlopend krediet spreek je met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot dat bedrag bepaal je de eerste twee jaar zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dat doet. Na de eerste twee jaar kun je alleen nog aflossen op de lening, totdat je het geleende bedrag helemaal hebt terugbetaald.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!