Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
(6.488)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Geld.nl als deskundige in de media Bekijk alle media-optredens

In 5 stappen naar de beste lening

1. Vul je wensen en gegevens in

Geef aan wat je leendoel is en welk bedrag je wil lenen. Vul ook enkele gegevens over jezelf in, waaronder je geboortedatum en je gezins-, woon- en werksituatie.

2. Vergelijk alle leningen voor jou

Op basis van jouw wensen en gegevens laten wij je het meest complete aanbod leningen in Nederland zien, waaruit jij kan kiezen. In deze lening vergelijking staat de lening met de laagste rente bovenaan.

3. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Kies de beste lening voor jou en vraag eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan. Hierin vind je alle gegevens en voorwaarden van de lening. Je ontvangt deze offerte meestal dezelfde werkdag nog.

4. Onderteken offerte en lever documenten aan

Wil je de lening definitief aanvragen? Stuur de offerte dan ondertekend terug, samen met de documenten waar de kredietverstrekker om vraagt. Deze documenten upload je eenvoudig in je persoonlijke online omgeving van Geld.nl.

5. Ontvang het geld op je rekening

Keurt de kredietverstrekker je aanvraag goed, dan ontvang je het geld binnen twee werkdagen op je rekening. En kan jij je leendoel waarmaken!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening en bespaar gemiddeld € 783!

Goedkoopste leningen van dit moment

Aanbieder Leen- bedragLeenbedrag Laagste rente Maand- termijn Totale kredietsom
ING € 2.500 10,2% € 53 € 3.169
Lender & Spender € 5.000 9,4% € 104 € 6.230
Lloyds Bank € 10.000 7,7% € 201 € 12.006
Lender & Spender € 25.000 6,6% € 489 € 29.285
Lender & Spender € 50.000 6,6% € 977 € 58.569
Lender & Spender € 75.000 6,6% € 1.465 € 87.854

Om je een idee te geven van de rente die je betaalt voor een lening, vind je in deze tabel voor verschillende leenbedragen de goedkoopste lening van dit moment. Wil je weten welke lening de laagste rente biedt voor jouw leendoel, gewenste leenbedrag en looptijd? Maak dan direct een vergelijking!

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over geld lenen

Waarom mijn lening vergelijken?

De kosten voor een lening verschillen enorm per kredietverstrekker. Zo is het verschil tussen de hoogste en de laagste rente voor een lening al snel 3% of meer. Op een lening van € 10.000 met een looptijd van 5 jaar (60 maanden) scheelt je dat in totaal € 800 aan rentekosten. 

Omdat de voorwaarden van leningen onderling nauwelijks verschillen, bespaar je een hoop geld met het kiezen van de goedkoopste lening voor jouw situatie. Ga daarom eerst verschillende leningen vergelijken, voordat je een lening aanvraagt. Ook bij een kleine lening aanvragen loont het om te vergelijken. Op die manier betaal je nooit te veel.

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. Wat een lening precies kost, hangt af van de rente die je betaalt. Bij het geld lenen vergelijken op Geld.nl zie je van elke lening precies hoeveel deze je per maand kost en wat de totale kosten van de lening zijn. In het artikel 'Kosten persoonlijke lening' lees je hoe kredietverstrekkers de kosten voor geld lenen bepalen en hoe je jouw lening goedkoop houdt.

Waar kan ik goedkoop geld lenen?

De bank met de goedkoopste lening verschilt per dag. Kredietverstrekkers passen hun leenrentes namelijk steeds aan. Op Geld.nl vergelijk je altijd actuele rentes. Verder hangt de rente die je betaalt af van de hoogte en looptijd van je lening. Wil je goedkoop geld lenen? Voer je gegevens en wensen dan in op onze lening vergelijking. Vervolgens krijg je van ons een persoonlijk overzicht van de laagste rentes. Zo zie je meteen welke aanbieder de goedkoopste lening heeft voor jou.

Waar kan ik snel geld lenen?

Ook als je snel geld wil lenen, is het belangrijk dat je veilig en verantwoord leent. Daarom doorloop je op Geld.nl een aantal stappen die financiële problemen helpen voorkomen. Wil je geld lenen, dan is de eerste stap dat we verschillende leningen vergelijken op basis van je persoonlijke gegevens en wensen. Zo kies je eenvoudig de beste lening tegen de laagste rente. Vervolgens controleren we op basis van de documenten die jij aanlevert of we de lening mogen verstrekken. Is alles in orde? Dan heb je het geld binnen twee werkdagen op je rekening staan. Lees hier meer over hoe een lening aanvragen werkt.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Hoeveel geld je maximaal verantwoord kan lenen, hangt vooral af van de hoogte van je inkomen en je vaste lasten. Je moet namelijk wel elke maand genoeg geld overhouden om de lening van terug te betalen. Ook je leeftijd speelt een rol. Zo betaal je een seniorenlening vaak in een kortere periode terug, waardoor de maandlasten relatief hoog zijn. Hierdoor kun je op oudere leeftijd meestal wat minder lenen.

Benieuwd hoeveel jij kan lenen? Bereken het in onze rekentool Hoeveel kan ik lenen?.

Kan ik lenen met een BKR-registratie?

Bijna iedereen heeft wel een registratie bij het Bureau Krediet Registratie, ofwel een BKR-registratie. Je hebt deze namelijk al als je ooit een lening of creditcard hebt gehad of een mobiele telefoon op afbetaling hebt gekocht. Een BKR-registratie is bij het afsluiten van een lening dan ook geen probleem. Het kan zelfs in je voordeel werken. Heb je eerder op tijd betaald, dan weet de kredietverstrekker dat je een trouwe aflosser bent. Heb je echter een betalingsachterstand (gehad)? Dan heb je een negatieve BKR-registratie. Met zo'n registratie is geld lenen bij een kredietverstrekker niet mogelijk. Meer hierover lees je in het artikel 'Geld lenen met negatieve BKR'.

Kan ik geld lenen zonder BKR?

Nee, dat kan niet. Zodra je een lening afsluit van meer van € 250 die langer dan een maand loopt, moet de kredietaanbieder deze volgens de wet melden bij het BKR. Andersom zal de kredietaanbieder als jij een lening aanvraagt, bij het BKR toetsen of het verstrekken van de lening verantwoord is. Zo voorkomt het BKR dat je een te grote lening aangaat en je in de financiële problemen komt. Benieuwd hoe jouw kredietoverzicht bij het BKR eruitziet Lees hier hoe je jouw gegevens bij BKR opvraagt.

Welke vorm van geld lenen past bij mij?

Je kiest op Geld.nl uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening is bijna altijd de beste keuze, zeker als je precies weet hoeveel je wil lenen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij geld lenen voor een auto. Bij een persoonlijke lening ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing terug. Dat geeft rust en zekerheid.

Bij een doorlopend krediet spreek je met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot dat bedrag bepaal je de eerste twee jaar zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dat doet. Na de eerste twee jaar kun je alleen nog aflossen op de lening, totdat je het geleende bedrag helemaal hebt terugbetaald.

Hoe werkt een lening aanvragen?

Een lening aanvragen via Geld.nl werkt heel eenvoudig: je volgt de stappen in de leningen vergelijking. Hierbij kies je op basis van je leendoel, gewenste leenbedrag en enkele persoonlijke gegevens uit het meest complete aanbod de beste lening voor jou. Vervolgens ontvang je van ons vrijblijvend een offerte. Daarna kun je de lening aanvragen, door de offerte ondertekend terug te sturen. Samen met de documenten die de kredietverstrekker vraagt. Deze upload je eenvoudig in je persoonlijke omgeving op Geld.nl. Zodra de kredietverstrekker je lening aanvraag goedkeurt, ontvang je het geld binnen twee dagen op je rekening. En heb je eenvoudig en snel de goedkoopste lening voor jou geregeld!

Waarom geld lenen via Geld.nl?

Je lening vergelijken op Geld.nl is om verschillende redenen verstandig. Want op Geld.nl vergelijk je:

  • Het meest complete aanbod. Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod kredietverstrekkers. Zo vind jij gegarandeerd de beste en goedkoopste lening voor jouw situatie.
  • Op de beste vergelijkingssite voor lenen. Dat zeggen wij niet alleen, maar ook de consumenten die ons in een WUA-onderzoek in 2023 nog riepen tot beste vergelijkingssite voor leningen. 
  • 100% onafhankelijk. Geld.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite, wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Onze vergelijking is dan ook alleen gericht op het vinden van de beste lening voor jou. 
  • Verantwoord. Geld.nl heeft een Wft-vergunning. Dit betekent dat we voldoen aan de Wet op financieel toezicht. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) controleert of we de regels uit deze wet naleven en of we voldoen aan alle gestelde transparantie-eisen. Hiermee leen je via Geld.nl veilig en verantwoord.
Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze lenen experts Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Kredietspecialisten Geld.nl
Bekijk alle nieuwberichten

Geld lenen in Nederland

Geld lenen is een oplossing als je een grote aankoop wil doen en niet genoeg spaargeld hebt. Je betaalt je aankoop, zoals een auto of de verbouwing van je huis, dan (deels) met een lening. Als je geld leent, ben je zeker niet de enige:

  • In het derde kwartaal van 2023 hadden ruim 7,6 miljoen Nederlanders één of meer lopende kredieten (bron: BKR).
  • Nederlanders hebben in totaal voor ongeveer € 8,6 miljard aan leningen uitstaan (bron: DNB).

Het is wel belangrijk dat je veilig en verantwoord leent. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor je lening of dat je door geld lenen in de financiële problemen komt. Geld.nl helpt je bij het vinden van de juiste lening voor jou tegen de laagste rente!

Geld lenen

Waarom leningen vergelijken?

Je leningen vergelijken is de snelste manier om flink te besparen op je lening. Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) adviseert om te ‘shoppen’ voordat je een lening kiest. Met vergelijken bespaar je gemiddeld € 783 op je lening. Het verschil tussen de laagste en hoogste rente voor een lening is namelijk al snel 4%. Goed advies dus van de ACM.  

Geld.nl helpt je eenvoudig leningen vergelijken. Hierbij gaan we uit van jouw wensen en situatie en vertellen we je waar je op moet letten. Zo kies jij de beste en goedkoopste lening! 

Leningen vergelijken

Geld.nl en leningen vergelijken

Wie vergelijken wij?

Op Geld.nl vergelijk je de leningen van het meest complete aanbod banken en kredietverstrekkers in Nederland. Wij streven ernaar alle aanbieders en producten op te nemen in onze vergelijking, ook als wij geen samenwerking met de betreffende aanbieder hebben. In dit overzicht zie je welke kredietverstrekkers wij meenemen in de vergelijking en welke niet. Als we een kredietverstrekker niet tonen, komt dit doordat de kredietverstrekker geen gegevens met ons deelt of doordat de kredietverstrekker geen leningen (meer) aanbiedt voor nieuwe klanten.

Hoe verdienen wij?

Je lening vergelijken doe je op Geld.nl volledig gratis. Wij krijgen provisie van de kredietverstrekker (een doorlopende vergoeding) als je een lening via Geld.nl afsluit. Die provisie krijgen we vanaf het moment dat jij het geld op je rekening ontvangt. De hoogte van de vergoeding verschilt per product en per aanbieder.

Als je bij je lening een overlijdensrisicoverzekering afsluit, ontvangen wij van de verzekeraar geen vergoeding hiervoor. Je betaalt ons eenmalig een vast bedrag van 99 euro voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Wat doen we voor jou?

We bieden je op Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijking aan. Je vergelijkt zelf de leningen die voor jouw situatie en wensen beschikbaar zijn. De lening van je keuze kun je meestal direct online aanvragen op onze website. Heb je tijdens je vergelijking en/of de aanvraag nog hulp nodig? Dan staan onze gecertifieerde experts voor je klaar om deze vragen te beantwoorden.

De rol van Geld.nl tijdens het aanvraagproces verschilt per kredietverstrekker. Bij sommige leningen in de vergelijking zie je dat de aanvraag via de adviseurs van Geld.nl loopt. Kies je voor één van deze leningen, dan wordt je aanvraag gekoppeld aan één van de financiële experts van Geld.nl. Hij of zij begeleidt persoonlijk het hele aanvraagproces en is je vaste aanspreekpunt voor vragen over je lening.

Andere kredietverstrekkers handelen het aanvraagtraject zelf af. Vanaf het moment dat je een offerte op onze site hebt aangevraagd, kun je voor je vragen terecht bij de kredietverstrekker. Zodra je een offerte hebt aangevraagd, laten wij je weten met wie je contact op kunt nemen vanaf dat moment.

Hoe werkt onze vergelijking?

Vóór je een lening vergelijking kunt maken, vragen we je eerst om enkele gegevens in te vullen over jezelf en je gewenste lening. Op basis van deze gegevens tonen we je vervolgens alle leningen die beschikbaar bij zijn voor jouw situatie en wensen.

Je ziet de goedkoopste lening, de lening met de laagste rente, altijd bovenaan in je vergelijking. Je kan de leningen zelf ook sorteren op prijs/kwaliteit of de reviewscore die (oud-)klanten de kredietverstrekker hebben gegeven. Daarnaast kun je met de filters de vergelijking aanpassen op kenmerken die jij belangrijk vindt en je leenbedrag, looptijd of type lening nog aanpassen. Zo vind je uiteindelijk altijd de best passende en voordeligste lening voor jouw situatie en wensen.

7 tips over geld lenen bij Geld.nl

Wij vinden het belangrijk dat je een goedkope lening vindt, maar vooral dat je verantwoord leent. Daarom delen we 7 handige tips die je helpen bij het kiezen van de lening die bij je past.

Tips geld lenen

1. Voordelig geld lenen? Vergelijk leningen

Of het nu gaat om geld lenen voor een auto of een verbouwing financieren, je wil vooral een voordelige lening die past bij je wensen. Geld.nl helpt je hierbij. Eerst vul je enkele gegevens in over jezelf en over je situatie. Vervolgens tonen we alle leningen die voor jou beschikbaar zijn en die passen bij je wensen. De goedkoopste lening zie je direct bovenaan staan. Ook kun je de leningen vergelijken op voorwaarden en klantreviews. Zo kies je altijd de beste lening voor jou en betaal je nooit te veel.

2. Lening afsluiten: kies de juist leenvorm

Je kiest op Geld.nl uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is bijna altijd de beste keuze. Hierbij ontvang je het hele leenbedrag in één keer op je rekening. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing terug. Dat geeft rust en zekerheid.

Bij een doorlopend krediet spreek je met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot dat bedrag bepaal je de eerste twee jaar zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dat doet. Daarna kun je alleen nog aflossen op de lening, totdat het hele bedrag is terugbetaald.

3. Lenen, kies de juiste looptijd

Ga je geld lenen met een persoonlijke lening, dan kies je zelf de looptijd van je lening. Dit is het aantal maanden waarin je de lening terugbetaalt. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten zijn. Je spreidt het bedrag dat je moet terugbetalen namelijk over meer maanden. Maar let op! Je betaalt ook langer rente. Hierdoor is je persoonlijke lening bij een langere looptijd uiteindelijk duurder. Kies daarom voor een lening met een zo kort mogelijke looptijd en een maandlast die je gemakkelijk kunt betalen. Lees hier meer over de voordelen van een kortere looptijd. 

Het platform Wijzer in Geldzaken zegt hierover: “Bedenk vooraf hoe lang je het goed gaat gebruiken waarvoor je de lening afsluit. Zorg ervoor dat de lening niet langer loopt dan de periode waarin je het goed gebruikt.” 

4. Lening vergelijken, kies de beste lening

De beste lening is voor iedereen anders. Daarom maak je op Geld.nl een vergelijking op maat. Op basis van de gegevens die jij invult, laten we je alle leningen zien die passen bij jouw situatie en wensen. Hierbij zetten we de beste en goedkoopste lening voor jou bovenaan in het overzicht. Goed om te weten: iedere kredietverstrekker die je vergelijkt op Geld.nl heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandse Bank (DNB). Zo weet je zeker dat je verantwoord leent. 

5. Extra aflossen tijdens de looptijd

Ga je geld lenen, dan is het handig dat je de lening vervroegd gedeeltelijk of geheel kunt aflossen. Bij vrijwel elke lening die je op Geld.nl ziet, mag je gratis extra aflossen tijdens de looptijd. Meer hierover lees je in het artikel Lening vervroegd aflossen.

Op de website van de AFM lees je waar je naast deze vergunning nog meer op moet letten om een betrouwbare kredietverstrekker te vinden.

Let op! Bij de persoonlijke lening van Santander betaal je wel een boete als je meer aflost dan je maandbedrag.

6. Check regelmatig of oversluiten handig is.

Controleer ook tijdens de looptijd regelmatig de actuele leenrentes. Als de rentes dalen is je lening oversluiten naar een nieuwe lening mogelijk interessant. Lees op de pagina Lenen oversluiten meer over oversluiten van je lening.

7. Durf te vragen

We hebben leningen vergelijken zo gemakkelijk mogelijk gemaakt voor je. Maar misschien heb je toch wat hulp nodig of wil je meer informatie. Bij Geld.nl vinden we het belangrijk dat jij een bewuste keuze maakt. Onze deskundige financieel experts helpen je dan ook graag. Lees hier hoe je contact met ons opneemt.

DD-MM-JJJJ