Contact

Aanvullend verzekeren voor alleen een bril kost veel geld

Alleen voor een bril een aanvullende verzekering afsluiten, kost de verzekerde tot wel 8 keer meer aan premie dan de vergoeding die hij daarmee krijgt voor de bril. Dit blijkt uit een onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl. “De goedkoopste zorgverzekeringen die een dekking bieden voor brillen, vergoeden 40 tot 150 euro per 2 of 3 jaar. Als je omrekent hoeveel premie je betaalt, ten opzichte van wat je vergoed krijgt, dan blijkt dat je 1,5 tot 8 keer meer hebt betaald dan wat je vergoed krijgt”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit.

26 procent overweegt aanvulling voor brillen

Uit cijfers van Geld.nl blijkt dat 26 procent van de consumenten een vergoeding voor brillen meeneemt in de vergelijking voor een zorgverzekering. Alleen voor brillen een aanvullende zorgverzekering afsluiten, moet je echter nooit doen, waarschuwt Bulthuis. Zo’n verzekering loont alleen als je ook nog andere zorg uit de aanvullende verzekering gebruikt.

Zelfs als je elk jaar zou wisselen van zorgverzekering, om zo elk jaar gebruik te kunnen maken van de vergoeding voor brillen, zou je nog steeds meer geld kwijt zijn aan premie dan de bedragen die je elk jaar vergoed krijgt, blijkt uit de berekeningen van Geld.nl.

Overzicht goedkoopste aanvullende verzekeringen voor brillen 2016

Tabel aanvullende verzekering brillen

Kortingsacties

“In plaats van een aanvullende verzekering afsluiten, kun je beter kijken of je via je zorgverzekeraar korting krijgt op je bril”, adviseert Bulthuis. Veel zorgverzekeraars bieden korting als je naar een bepaalde opticien gaat. Hiervoor hoef je vaak niet eens een aanvullende verzekering af te sluiten. Bij de basisverzekering van HEMA krijg je bijvoorbeeld standaard 60 euro korting als je een enkelvoudige bril koopt bij Eyewish. In feite krijg je de korting dan dus gratis.

;