Contact

Aanvulling wintersport niet voldoende voor onbezorgd skiën

Wie de komende maanden goed verzekerd de piste af wil, heeft niet voldoende aan reisverzekering met een aanvulling voor wintersport. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Geld.nl naar de wintersportdekking van 31 reisverzekeraars. In de aanvullende wintersportdekking zijn medische kosten vaak niet meegenomen en dekking voor schade aan je ski- of snowboarduitrusting is niet altijd toereikend.

Medische kosten bij wintersport niet standaard verzekerd

Veel mensen denken dat een dekking voor wintersport de medische kosten vergoedt als je een ongeluk krijgt tijdens het skiën of snowboarden. Dit is echter niet het geval. De reisverzekeraars vergoeden dit alleen als je ook een dekking voor medische kosten hebt afgesloten. Bij 9 verzekeraars (De Goudse, Nederlanden van Nu, Ditzo, ING, Reaal, Route Mobiel, SNS Bank, Unigarant en ZLM) zijn de medische kosten standaard meeverzekerd. Bij de andere 22 verzekeraars moet je dus zelf nog een aanvullende dekking voor medische kosten afsluiten.

Vertrouwen op je basiszorgverzekering voor medische kosten tijdens de wintersport is ook niet verstandig. De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp alleen tot de in Nederland gangbare tarieven. Juist in de bekende wintersportlanden, zoals Oostenrijk en Zwitserland, liggen de zorgkosten een stuk hoger dan in Nederland. Een aanvullende dekking bij je reisverzekering is dus raadzaam, zeker omdat die vaak ook het eigen risico van je zorgverzekering vergoedt.

Extra dekking voor sportuitrusting

Naast een goede dekking voor medische kosten, wil je natuurlijk ook dat je wintersportuitrusting goed verzekerd is bij schade of diefstal. Bij de meeste reisverzekeraars valt je uitrusting gewoon onder de standaarddekking voor je bagage. De dekking verschilt echter enorm per verzekeraar. Zo krijg je bij Allianz Global Assistance maximaal 350 euro per paar ski’s of snowboard vergoed. ZLM vergoedt maximaal 600 euro per item. Bij de andere verzekeraars loopt de dekking uiteen van maximaal 950 tot 5.000 euro per persoon. Bij de bedragen boven de 1.000 euro geldt over het algemeen wel dat dit voor alle bagage samen is.

Bij 8 reisverzekeraars (Allianz Global Assistance, ANWB, Aon Direct, a.s.r., Bruns en Brink, Europeesche, Unigarant en Verzekeruzelf.nl) valt je sportuitrusting niet onder de bagagedekking, maar moet je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Het loont dus om goed te kijken welke dekking jouw reisverzekeraar biedt voor je sportuitrusting en of dat voldoende is.

Drie vergoedingen om op te letten!

“Er zijn dus drie dekkingen om op te letten bij een goede verzekering voor je wintersportvakantie: de medische kosten, je sportuitrusting en de wintersportdekking”, concludeert Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Als je deze drie elementen meeneemt bij het vergelijken en je keuze voor de best passende reisverzekering, weet je zeker dat je een goede keuze maakt.”