Contact

Betalen voor je spaarrekening? Dit zijn je alternatieven!

Spaar je bij SNS Bank of RegioBank, zonder dat je daar een betaalrekening hebt? Dan gaat dit je vanaf 1 juli geld kosten. Je betaalt elke maand 2,25 euro bij SNS Bank of 2,75 euro bij RegioBank. Je kunt dan ook gebruik maken van een betaalrekening bij de bank, maar dat hoeft. De kosten betaal je echter wel altijd. Ook ABN AMRO gaat een dergelijke verandering doorvoeren. Wil je niet betalen voor je spaarrekening, dan moet je dus op zoek naar een alternatief.

Sparen bij andere bank

Het meest voor de hand liggende alternatief zijn spaarbanken waar je kunt sparen zonder kosten of een verplichte betaalrekening. Er zijn genoeg banken in de markt die geen kosten in rekening brengen voor een betaalrekening, zoals LeasePlan Bank, NIBC Direct, Centraal Beheer of Nationale-Nederlanden. Op Geld.nl kun je tijdens het spaarrente vergelijken  eenvoudig aangeven dat je alleen banken wilt zien waar je geen verplichte betaalrekening hoeft af te sluiten. Als een bank kosten rekent voor de spaarrekening, zie je dat direct bij de spaarrekening staan. Zo weet je precies waar je gratis kunt sparen.

Gratis buitenlandse spaarrekening

Er zijn ook gratis spaarrekeningen met een buitenlandse achtergrond waar je kunt sparen zonder extra kosten. Voorbeelden hiervan zijn Anadolubank, DHB Bank, GarantiBank en YapiKredi, die gewoon onder het Nederlandse depositogarantiestelsel vallen. Daarnaast zijn er diverse banken in Nederland actief die onder een ander depositogarantiestelsel vallen. Je krijgt bij deze banken vaak een iets hogere spaarrente, waardoor dit een aantrekkelijk alternatief is.

Goed om te weten! Alle spaarbanken die je op Geld.nl vergelijkt, vallen onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie. Dit betekent dat je spaargeld altijd tot 100.000 euro gegarandeerd is en dus net zo veilig is als in Nederland..

Of een deposito?

Heb je spaargeld dat je niet direct nodig hebt? Dan kun je overwegen om het aantal jaar vast te zetten op een spaardeposito. De rentes voor spaardeposito’s zijn de laatste maanden voorzichtig aan het stijgen . Dit wordt dus een steeds aantrekkelijker alternatief voor je spaargeld.

Goed alternatief voor je een spaarrekening met kosten?Moet je gaan betalen voor je spaarrekening en ben je op zoek naar een nieuwe bestemming? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden.Spaarrente vergelijken
;