Contact

Eigen risico verhogen levert in 2017 meer op

Wie bij zijn basisverzekering het verplichte eigen risico verhoogt met 500 euro, krijgt daar in 2017 meer premiekorting voor dan in 2016. “Voor de zorgverzekering van 2017 krijg je gemiddeld 233 euro korting op de premie per jaar. In 2016 was dit nog 213 euro”, legt Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Geld.nl uit.

Stijging korting eigen risico vooral door labels Achmea

Deze stijging komt vooral door de verzekeringen die vallen onder maatschappij Achmea, zoals Avéro Achmea, Prolife en Zilveren Kruis Achmea, die de korting voor een maximaal eigen risico van 885 euro hebben verhoogd. Deze labels bieden bij dit eigen risico 20 euro premiekorting per maand. De reden die Achmea hiervoor geeft, is dat zij de korting meer gelijk willen trekken met de rest van de markt.

Goedkoopste basisverzekering bij maximaal eigen risico

Ondanks de verhoging van de korting, zijn de Achmea labels niet per sé het goedkoopst bij een maximaal eigen risico. De goedkoopste basisverzekering bij een maximaal eigen risico van 885 euro is er wel één van een Achmea-label, namelijk ZieZo met 71,95 euro. Daarna volgt  Univé-verzekering ZEKUR met 77 euro per maand voor de Gewoon ZEKUR polis.

Verhogen eigen risico, doe het verstandig!

Je eigen risico verhogen is natuurlijk niet voor iedereen verstandig. “Moet je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, dan moet je de kosten tot aan je eigen risico wel zelf kunnen betalen”, legt Bulthuis uit.

Het verhogen van je eigen risico is vooral interessant voor mensen die niet of nauwelijks zorgkosten maken. Ben je gezond en heb je geld achter de hand om een eventuele ziekenhuisrekening zelf te betalen tot het maximale eigen risico van 885 euro? Dan is het verhogen van je eigen risico een slimme keuze die je een flinke besparing kan opleveren.

;