Contact

FBTO wint de Geld.nl Zorgverzekering Award 2024

Verzekeraar FBTO is de winnaar van Geld.nl Zorgverzekering Award 2024. De vergelijkingssite reikt deze prijs elk jaar uit aan de beste zorgverzekeraar op het gebied van prijs/kwaliteit en klantbeoordeling. “We hebben hiervoor een objectieve, onafhankelijke meting ontwikkeld”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “We kijken hierbij naar de zorgverzekeringpremies, dekkingen en diensten die een zorgverzekeraar biedt en hoe tevreden de klanten zijn over de verzekeraar. FBTO scoort op deze punten voor 2024 het beste.”

Over de Geld.nl Zorgverzekering Award

Bij het bepalen van de winnaar voor de Zorgverzekering Award 2024 keek Geld.nl welke zorgverzekeraar het best scoorde op prijs/kwaliteit voor de tien meest vergeleken combinaties van zorgwensen. Ook keek de vergelijker welke zorgverzekering het vaakst als de goedkoopste uit de vergelijking kwam. “Voor de prijs/kwaliteit hanteren we een eigen score. Hierin beoordelen we de premie, dekking en belangrijkste eigenschappen van de zorgverzekeringen, zoals het aantal gecontracteerde ziekenhuizen en hoe een verzekering scoort op wachtlijstbemiddeling”, legt Bulthuis uit. 

Verder heeft Geld.nl meegewogen hoe (oud-)klanten de verzekeraar beoordelen op onder meer klantvriendelijkheid en de afhandeling van declaraties.

Geld.nl zorgverzekering award 2024

FBTO heeft een goede prijs/kwaliteit en tevreden klanten

Dat FBTO als beste zorgverzekeraar uit de bus is gekomen, komt onder meer doordat de basisverzekering Basis in 2024 de goedkoopste basisverzekering is bij een standaard eigen risico van 385 euro. Verder heeft FBTO, in vergelijking met de rest van de markt, goedkope aanvullende dekkingen voor tandartskosten tot 250 euro per jaar en voor fysiotherapie tot 100 of 200 euro per jaar. “Deze relatief kleine aanvullende dekkingen worden het vaakst gekozen”, voegt Bulthuis toe. “Dit maakt FBTO voor veel consumenten een interessante keuze.”

Verder scoort FBTO uit ruim 560 reviews een mooie 8,6 op klanttevredenheid.

Reactie FBTO

Natuurlijk vroegen we FBTO ook om een reactie. Jan Rijkes, business owner Zorg bij FBTO zegt: “Ik ben superblij met deze waardering die we krijgen van onze klanten voor de zorgverzekering van FBTO. En uiteraard ook trots  (Grutsk zeggen we bij FBTO) op dit mooie resultaat.”

Eervolle vermelding voor Ik kies zelf van a.s.r.

Zorgverzekeraar Ik kies zelf van a.s.r. krijgt een eervolle vermelding in deze verkiezing. De premies liggen in veel gevallen wat hoger dan die van FBTO, maar de zorgverzekeraar is in de vergeleken scenario’s het vaakst de voordeligste met vrije keuze in ziekenhuizen. Dit komt doordat a.s.r. heeft toegezegd in 2024 de zorg bij alle ziekenhuizen volledig te vergoeden. “En dat is goed nieuws voor consumenten die hechten aan de vrije keuze van ziekenhuizen,” aldus Bulthuis.