Contact

Geld lenen wordt weer goedkoper

De leenrentes hebben de afgelopen maanden flinke dalingen ingezet en per 1 juli wordt geld lenen vanaf 50.000 euro zelfs nog goedkoper. DEFAM Premium verlaagt de rente voor deze leenbedragen naar 3,7 procent. BNP Paribas maakt zelfs de stap naar 3,6 procent. Hiermee biedt BNP Paribas vanaf vandaag de laagste leenrente van Nederland. De afgelopen maanden ging de rente voor leningen al steeds verder omlaag. Deze trend zet zich nog steeds voort.

Gemiddelde rente persoonlijke lening

De concurrentie bij de laagste leenrentes was al groot. Interbank en Freo hanteren een rente van 3,8 procent. “Met deze stappen van DEFAM Premium en BNP Paribas wordt dus ook de druk op deze kredietverstrekkers weer groter om ook de rente te verlagen”, zegt Amanda Bulthuis van de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl.

Ook lagere bedragen lenen wordt goedkoper

Geld.nl ziet dat de leenrente verlagingen echter niet beperkt blijven tot de hoogste leenbedragen. Ook bij de leenbedragen van een persoonlijke lening van 20.000 euro met een looptijd van 60 maanden bieden op dit moment 5 kredietverstrekkers de laagste leenrente van 4,4 procent. “Verder zien dat we dat vorige maand BNP Paribas de rente voor een lening van 10.000 euro al verlaagde. Per 1 juli gaat ook Interbank voor dit leenbedrag flink omlaag, van 6,5 naar 6 procent. We verwachten dan ook dat de komende maanden ook bij deze leenbedragen nog verdere renteverlagingen gaan volgen”, voegt Bulthuis toe.

;