Contact

Inboedelverzekeraar trekt keiharde grens tussen huis en tuin

Ga je met je iPad of tablet in de tuin zitten, dan is deze bij de meeste inboedelverzekeraars ineens niet meer verzekerd, terwijl dit in huis nog wel zo was. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van een onderzoek naar de voorwaarden van allrisk inboedelverzekeringen. Slechts 5 van de 15 ondervraagde inboedelverzekeraars vergoedt het als je de iPad laat vallen in je eigen achtertuin.

Slechts vijf inboedelverzekeraars vergoeden schade in de tuin

Geld.nl vroeg 15 inboedelverzekeraars of het laten vallen van bijvoorbeeld je iPad in huis en in de tuin is verzekerd met hun allrisk inboedelverzekering. “Elke verzekeraar vergoedt de schade als de tablet binnenshuis valt. Maar zodra je ermee in de tuin zit en de iPad valt, bieden alleen Aegon, Allianz, Nationale Nederlanden, Univé en EAG Assuradeuren nog dekking voor de schade”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit.

Tip! Je iPad of tablet altijd goed verzekeren? Op Geld.nl kun je eenvoudig alle allrisk inboedelverzekeringen vergelijken op premie en dekking. Zo vind je altijd een inboedelverzekering die past bij jouw wensen. Inboedelverzekering vergelijken >>

‘Onterecht harde grens’

De meeste inboedelverzekeraars trekken een keiharde grens tussen woning en tuin. “We merken uit reacties van bezoekers op onze site dat dit onderscheid voor veel consumenten onterecht strikt voelt”, stelt Bulthuis.

Dit is voor verzekeraar Aegon ook precies de reden om schades die ontstaan in de tuin wel te vergoeden.“ Wij proberen onze producten aan te passen op de belevingswereld en de logica van de klant. Wie met zijn iPad de tuin inloopt, zal niet begrijpen waarom hij een schade in huis wel vergoed krijgt en een schade twee meter verderop in de tuin niet. Terwijl die tuin toch echt bij zijn eigen domein hoort”, aldus een woordvoerder van Aegon.

Kans op risico groter buitenshuis

Van de inboedelverzekeraars die schades in de tuin niet vergoeden, geven de meesten aan dat dit komt doordat het risico op schade in de tuin groter is dan in huis. Verzekeraar Polis Direct geeft echter wel aan de voorwaarden opnieuw te gaan bekijken. “Wij sluiten dit soort schades uit, omdat het risico in de tuin groter is dan binnen. Je kunt je afvragen of dit in het voorbeeld met de iPad wel uit te leggen is aan de klant. We zullen het onderwerp dus meenemen als we onze inboedelverzekering gaan reviewen”, zegt de woordvoerder.

Goed verzekerd met buitenshuisdekking

Wie graag met zijn of haar iPad of tablet in de tuin zit deze zomer en wil dat deze goed verzekerd is, kan dus slechts vijf inboedelverzekeraars terecht. Bij de andere verzekeraars kun je hiervoor een aanvullende buitenshuisdekking afsluiten. Je betaalt dan wel meer premie, maar daarmee is het apparaat ook buiten je eigen tuin verzekerd.

;