Contact

Leenrentes flink aan het dalen

Lenen begint steeds goedkoper te worden. De afgelopen weken hebben maar liefst zes kredietverstrekkers hun rentes voor persoonlijke leningen verlaagd. Dit blijkt uit cijfers van financiële vergelijkingssite Geld.nl. “We zien dat de kredietverstrekkers elkaar flink aan het beconcurreren zijn”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl. “En dat is gunstig voor de consument, want die kan nu steeds goedkoper lenen.”

Meer concurrentie

De afgelopen weken verlaagden ABN AMRO, BNP Paribas, DEFAM, Findio, Interbank en Moneyou hun rentes. Het is lang geleden dat we in zo’n korte periode zoveel rentewijzigingen zagen bij leningen. Dat komt volgens Bulthuis vooral doordat er lange tijd weinig concurrentie was op de leenmarkt. “Er betraden weinig nieuwe spelers de markt en de rentes veranderden nauwelijks. Nu begint dat toch echt te veranderen.”

Sinds augustus van dit jaar is de gemiddelde rente voor een persoonlijke lening van 20.000 euro gedaald van 5,62 procent naar 5,46 procent. De rente voor een lening van 50.000 euro daalde van gemiddeld 5,21 procent naar 5,02 procent.

Rente persoonlijke lening oktober 2019

Renteverlaging ECB

Naast de toegenomen concurrentie speelt de renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) van vorige maand natuurlijk ook een rol. Hierdoor gaan niet alleen de spaarrentes omlaag, maar wordt ook geld lenen dus goedkoper.