Contact

Nog 5 dagen om over te stappen! Topdrukte bij vergelijkingssites

In de dagen tussen het kerstmaal en de oliebollen stappen ook dit jaar weer duizenden mensen over naar een andere zorgverzekering. Een nieuwe zorgverzekering voor 2024 kiezen kan namelijk tot en met 31 december. “We zien dat veel mensen hun overstap in de laatste dagen van het jaar regelen”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Het is nu ruim vier keer zo druk in onze zorgverzekering vergelijker als in de rest van de overstapperiode.”

Meer mensen op zoek naar een andere zorgverzekering

Geld.nl ziet dat er dit jaar nog meer mensen hun zorgverzekering vergelijken. “Dit komt vooral omdat de premies voor de zorgverzekeringen in 2024 fors zijn gestegen”, zegt Bulthuis. “Mensen zijn dus echt op zoek naar manieren om zich slimmer te verzekeren en te besparen op hun zorgpremie.”

Minder vaak verhoogd eigen risico

Ook valt op dat een grotere groep consumenten bij hun nieuwe zorgverzekering het risico op onverwachte zorgkosten beperkt. “We zien dit jaar veel minder mensen kiezen voor een verhoogd eigen risico. In 2023 deed nog ruim 38% dat, nu nog maar iets meer dan 27%”, vertelt Bulthuis.

Vaker aanvullende verzekering

Verder kiezen mensen er vaker voor om zich aanvullend te verzekeren. Vorig jaar koos 55% voor een of meerdere aanvullende verzekeringen. Bij de zorgverzekering voor 2024 verzekert ruim 59% zich aanvullend. Consumenten verzekeren zich vooral vaker aanvullend voor de tandartskosten. “Nu kiest bijna 45% voor een aanvullende tandartsdekking, tegenover iets meer dan 40% in 2023”, zegt Bulthuis. “Dit is in lijn met een eerder onderzoek van ons. Hierin gaven mensen aan zich voor 2024 uitgebreider aanvullend te willen verzekeren.”

Nog 5 dagen om over te stappen!

Overweeg jij een overstap naar een andere zorgverzekering, wacht dan niet te lang. Een nieuwe zorgverzekering voor 2024 afsluiten kan namelijk tot en met 31 december. 

Tijdens je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl tonen we je het meest complete aanbod zorgverzekeringen bij jouw zorgwensen. Ben jij benieuwd welke zorgverzekering de beste en voordeligste is voor jou? Vul dan de zorgvergelijker in op Geld.nl en bespaar tot € 591 op je zorgpremie! Bovendien krijg je bij je overstap gratis een Bol.com bon van 20 euro cadeau.